Illes @ 2005.04.11. 12:41
Körmi: szerintem alaposan félreértettél. Ami az I/2. Rúnát illeti, látod, ez el is kerülte a figyelmemet. Köszi!
Kormi @ 2005.04.10. 13:38
...olyan ESEMÉNY amivel összefüggésben...

Sorry.

K.
Kormi @ 2005.04.10. 13:36
Hali!

Illés:

ID: 48685 postodban az "alapok alapjairól" beszélsz, ami dícséretes hozzáállás, de a Dúlás évszáma szvsz nem tartozik ebbe a körbe. Mert amit rögzíteni kellene minimum nagy vonalakban, az Pyarron és Krán államszervezete és történetisége, az ősmágia, a szakrális mágia és az isteni beavatkozás korlátai, az egész háború oka és célja (figyelemmel az időközben megváltozott Krán-*képre) stb... Ezek mellett a pontos dátum számomra másodlagosnak tűnik, főleg annak fényében, hogy nincs a környékén olyan amivel összefüggésben történő vizsgálat miatt e dátumnak jelentősége lenne. Szerintem.

Egyébként az I/2 Rúnában szerepelt egy 3677-es dátum is. :D

Csaó:

Körmi
@ 2005.04.06. 09:15
Sziasztok!
Az újság fóruma megnyílt a http://forum.rpg.hu/index.php?showforum=50 alatt.
Üdvözlet mindenkinek:
Kolozsvári Zsófia
Hiuz @ 2005.04.06. 08:36
mg-b!

Ez korrekt válasz volt, köszönöm! Kiváncsi lennék Zsolt véleményére, és az esetlegesen javított cikkre is.

Hiúz
mg-b @ 2005.04.06. 08:23
Üdv!

Hiúz:

Az asziszos cikket én írtam, és való igaz, hogy többek között az olasz is a forrásnépek/kultúrák között van, miként mindig is ott volt. Ezen kívül igyekszem még meríteni úgy általában a mediterrán kultúrából és valamelyest a mexikóiból, amelynek egyes vonásait celsior emelte bele anno. Mivel Abaszisz is ugyanolyan összeforrasztott állam, mint Yneven valamennyi, egyes vonatkozásokban még a XIV-XV. századi Magyarország is (pl. ligák) bejátszhat. A cikk címe sajnos nem tartalmazza azt az '1. rész' kitételt, amit eredetileg odaírtam (gondolom, az yneves forma miatt, amiről - ismét - sajnos valóban nem volt tudomásom előzőleg), de biztosítalak, a későbbiekben ki fog derülni, mennyire más is az aszisz kultúra, mint az olasz, vagy a gorviki. Ugyanakkor határozott azonosságok is akadnak, s ez valóban részben magyarázza a gorviki bevándorlók magas számát.

Az Otlokir név kapcsán: mivel ez nem cím, hanem név, nem kellett megemlítenem. Egyébként való igaz, felveszik, valahogy így: III. Obed Dalias-Reid dal Raszisz Hiere Otlokir, vagy a fia, III. Hubar Marenor Obed dal Raszisz Hiere Otlokir etc.

Kornyáról: Zsolttal beszélgettem a cikk alapkoncepciójáról, és semmi kifogása nem volt. A végleges változatot sajnos nem volt alkalmam megmutatni neki, de holnap este elviszem hozzá. Ha lesz érdemi észrevétele, módosítás is lesz - amelyre egyébként is szükség van, mert Yardainék két jogos, pontosítást kérő észrevétele határidős problémák miatt már nem került bele az egyik lábjegyzetbe. My fault, sokat ugráltam azokban a napokban :-(

mg-b
Illes @ 2005.04.05. 13:08
Oké, akkor oda várom a választ, és természetesen elvárom Zsófit és az Erioni Harsona illetékes munkatársait is, ha van hozzáfűznivalójuk a kérdéshez: miféle irányelvek, elképzelések léteznek az ellentmondásokból fakadó problémák kezelésére.
Yardain @ 2005.04.05. 12:44
Amennyiben az RPG.HU valamelyik fórumán beszéljük meg a dolgot, én inkább az alábbit javasolnám, tekintve hogy nem csupán a Dúlás kronológiájával kapcsolatos problémákról esett szó, hanem általános elvi érvényű kérdésekről. (Nem kellene szétbombázni a pyarronos topicot általános fejlesztői kérdésekkel.)

RPG.HU Fórum > Szerepjátékos fórumok > M.A.G.U.S. > M.A.G.U.S. kérdések és válaszok
Tika @ 2005.04.05. 12:34
Illés: nagyon jó felvetés :sör:
Yardain: engem is nagyon érdekelne a téma. És nem csak az, hogy konkrétan ennek az eseménynek miért alakult úgy a datálása, ahogy, hanem az is, hogy pl. miért tekinthető egy kiadvány jobban alapműnek mint egy másik. Ha ráérsz, vagy dobsz pár linket, akkor nagyon thx.
Illes @ 2005.04.05. 10:54
Yardain: a téma boncolgatása tényleg nem ide tartozik, csak a k.é.k. fejtettem ki, miféle problémákkal (is) foglalkozó enciklopédiára volna vsz szükség. A válasz egyébként nagyon is érdekel; ha neked megfelel, itt szerintem ON a téma:

RPG.HU Fórum > Szerepjátékos fórumok > M.A.G.U.S. > Ynev, Calowyn, Anvaria > Pyarron