Sarkanymester @ 2007.04.20. 15:06
Ez szerintem humoros műnek minősül így fölösleges arról magyarázni hogy nincs eléggé átgondolva meg minden. Nekem nagyon tetszett.
Gica @ 2006.07.31. 21:12
Heeey. :D
@ 2005.05.16. 18:25
Egy kicsit Douglas Adams-esre sikerült.Ezért tetszett.
Torn @ 2005.04.11. 14:17
Egyszerre egy novellát írj! A sci-fi műfaja sokkal több szabályosságot követel meg, ennyi kalandozás nem fér bele. Ahol láttam a novellát, ott tetszett, ahol nem ott nyilván nem. Ahol közönséges voltál, ott hányingerem lett. Vannak helyek ahol lehet használni, ez nem az a hely, úgy tette tönkre a hangulatot, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A végét pedig elrontottad, mert fáradt voltál, vayg nem érzeted, hogy legyen a vége. Írd át, mert szerintem egy jó novella van benne elrejtve.
Marvin @ 2005.04.09. 09:59
golgota: Gratulálok az elmélyült irodalmi elemzésedhez... Talán hihetetlen, de vannak olyanok, akik eljutottak odáig, hogy rázizzenjenek maguktól is: a csimmbummcirkusz egyik véglete a színes-szagos űropera (jelenkori példával a MU-okosságok) a másik a visszafogott, minimalista szoci sci-fi, pl. a Sztrugackij testvérek munkássága. A gond az, hogy ezt itt egyikhez sem lehet hasonlítgatni, a másodikhoz pláne. Marhára nem simul itt semmi semmibe, csak a gyerekes ökörködés zöttyen mondatról mondatra szájbarágós, elég semmitmondó filózásba és vissza. Mondok példát:

"Az ég szürkén szakadozott, a felhők lehetetlen szögben álltak.
Malaszkij lába közé nyúlt a reggelizőasztalnál.
Hideg sejtelme kúszott be az ablak résein, huzadt támadt, pedig szorosan bezárt mindent.
Malaszkij lassú mozdulattal kotorászott alsónadrágjában.
A láthatár megremegett, az idő szétszakadt.
Malaszkij az üres vodkásüvegre gondolt, göndör tökszőrszálat helyezett az asztal csücskire, és középsű ujját szaglászta.
A mennybolt leszakadt.
Malaszkij böfögött."

Na? Érzékeled az oly életszagú, magasröptű biológiai funkciók mesteri beleagyusztálását a kanf***tikus realizmusba? Ha igen, alapíts kiadót, én meg naponta szállítom a termést.

A muszáj meg pontos jé, könyörgöm. Két tökvakarászás közben legalább egy rohadt helyesírásellenőrzőt próbálj bekapcsolni, puszi.
Linn @ 2005.04.08. 09:37
Ez olyan Preyer típusú novella, de bejön. Tényleg tetszett!
golgota @ 2005.04.08. 09:19
Ha valaki beleköt a helyesírásomba, megvakarom a seggét a lézerpisztolyommal, hogy legyen valami izgalmas, mozgalmas az életében. :D
golgota @ 2005.04.08. 09:18
Nagyon állat! Nem értem a nyavajgást a "jajj nem tröténik benn esemmi sem" típusú hozzászólásokban. Szerintem sikerült megragadni azt, hogy milyen valólyában egy jó kis reggel, amikor minden eltűnik (vagy el fog tűnni).
Ez inkább volt életszagú, mint mondjuk valami lézerfegyveres, überűrhajós el***tt novella.
Olvastok ti Kir Bulicsov-ot? Olvassatok vissza pár orosz és román sci-fi iró által írt novellát, mondjuk a galaktika fantasztikus könyvek sorozatból. Azok még fantasztikus írások voltak. Úgy ahogy ez is az. Szerintem a lényegnek annak kellene lennie, hogy a mindennapi élet leírásába belesimuljon az agytörlő gép, leviatán, dimenzióugrógép, meg mittomén és ne az legyen a főszereplő.
Szóval csak gratulálni tudok.
Aki meg még nem vakarta meg a seggét, vagy nem állt fel neki, az dobja az első követ.
Mér' muszály mindíg magasröptűnek lenni? Szerintem elég fárasztó lehet annak aki mindíg magasröptű. Vagy pozőr.
@ 2005.04.08. 07:35
Jó volt.
Karakk @ 2005.04.08. 04:44
itten itt így olvastam,h langolierek,és me gkell vallanom tényleg nekem is ez jutott eszembe,de ez azonban tök más,csak a zabálós dolog kicsit hasonlít.de ez sokkal jobb,és baromira bejött a stílus is.szal ha szabad kérdnem még jópár hasonló kaliberű anyagot...:D