Malitia @ 2010.07.15. 09:09
Azért a véletlen karidobálásnak is van varázsa... első próbálkozásra 16 éves zseni kiskölyköt sikerült elkövetnem :]
@ 2005.07.25. 14:20
Ya bocs, értékelés lemaradt.
@ 2005.07.25. 14:19
Ez engem nem érdekel. Nekem nincs pénzem megvenni az összes d20as rendszerhez való könyvet. Amúgy számomra a Cthulhu egy új szerelem. sajna csak gépen van meg a könyv. Ténykeg, valakinek nincs eladó CoC szabály könyve? Vagy egy hely ahol meg lehet azt venni? Amúgy a CoC classic rendszere sztem eszméletlen jó, csak két bajom van vele:
-Sok idő kell /nekem legalábbis/ ,hogy a játékosok, és a mesélő belerázódjon a szabályába. Addig meg percenként lapozgattam a könyvet.
-A karakter alkotás sztem nem valami jó. Gondolok itt a véletlen által megszabott tulajdonságokra. Itt inkább az van, hogy a tulokhoz igazítom a karit, és nem fordítva.
Armand @ 2005.07.13. 18:27
Csak gyorsan:

A Macho Women with Guns meg a Kobolds Ate my Babypenis és a hasonlók nem rétegjátékok, hanem aranyos kis sziesztázások a geekvilágban, de komolyan nem fog velük senki játszani.

Rétegjáték például a Nephilim,az Ars Magica, az Amber, a Kult, a Wraith, ami általában azt akarja jelenteni, hogy a mainstream ideológiáktól és rendszerektől idegenkedő illetők szokták játszogatni. Ezeknek néhol igazán jó rendszere van, de a legkevésébé se a rendszere szokta miatt választani a T. Nagyérdemű. A Paranoia nem ez a kategória, sőt inkább az első csoportba tartozna, ha nem lenne ennyire populáris- hanem egy valóban sikeres gúnyrajz, ami annyira igénybe vesz, hogy el nem tudom képzelni, hogy valaki rendszeresen játszaná. :)

Egyébként a szorosabban vett témához csak annyit, hogy én tíz éve nem használtam kockát csulutuluhoz, úgyhogy a d20-as szisztéma nem oszt, nem szoroz a véleményemformálásomban;)
Attila @ 2005.07.13. 07:18
"Hmm, hmm... A 800 példány az Atlas más produktumaira vonatkozhat... Az A.M. azért csak a zászlóshajójuk..."

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=3616

" John Nephew az Atlas Gamestől 800 nyomtatott példányban megjelenő Ars Magica és Unknown Armies kiegészítőkről beszélt,"

Amúgy azt hiszem az Atlas legjobban fogyó cucca az Unknown Armies alapkönyv volt. (A kiegészítők sajnos abból sem mentek túl jól.)

Jester:

Üdv a klubban. :)
@ 2005.07.13. 06:56
Szerintem a CoC ugy volt jó ahogy volt, ennek ellenére, a szabályokat nem érintő leírások, meselői tippek, kaland korszakok, mitosz bemutatása, ha jól sikerült megér egy olvasást. Amúgy ha jó a kaland és a hangulat, szabályrendszerre szinte szükség sincs. Nekem nagyon bejott hogy alig par oldal fogalkozott azzal, hogy hogy generalj karaktert es hogy hasznald a skilljeid, hogy harcolj, es sok sok oldal a mitosszal, hangulattal stb pl mikor meglattam, hogy boncolgatjak, hogy egy hulla miota halott mik a jelei nagyon bejott a regi CoC szabálykönyvben. NAh ennyi. Megvenni ugyse fogom az ujat, de ha kölcsönkapom elolvasom :)
avengir @ 2005.07.12. 20:23
Tetszett a leírás, kedvett kaptam a coc d20-ba lapozáshoz, eddig nem tettem meg, mert féltem hogy átment az egész a kampány jellegű fejlődésbe.
GothPunk @ 2005.07.12. 19:12
Jester> Ha tudod igazolni dokumentumokkal, tán az Ezüst Rend valamely páholyába még bevesznek... :)
Jester @ 2005.07.12. 17:55
Bakker rétegjátékos vagyok, Amber-t, Paranoiát, meg Macho Women-t is játszottam. Sőr, WHFRP-t hosszú évekig, meg CoC-ot is ráadásul. (ez most jó vagy rossz?)
oil_ali @ 2005.07.12. 16:40
Oké, oké. Kerestem infókat a neten (sajnos nem találtam csak ami a levlisták olvasotságát tükrözi, az pedig nem mondható reprezentatívnak), de van olyan A.M. levlista amin 300 aktív olvasó van fenn. Innen következtettem a nagyobb számra.

Hmm, hmm... A 800 példány az Atlas más produktumaira vonatkozhat... Az A.M. azért csak a zászlóshajójuk...