TFCrow @ 2005.08.08. 20:28
Na ez csodálatos! Akkor már csak utánna kell nézni, hogy melyik könyvesboltban találhatóak! Köszönöm szépen az információt! :)
Recky @ 2005.08.07. 16:01
TFCrow!
Hát már hogy ne írtak volna. A leghíresebb talán a Difference Engine (Gibson és Sterling), de Blaylock, Jeter és Powers művei (Morlock Niht, The Anubis Gates) szintén ide tartoznak.
TFCrow @ 2005.08.03. 10:57
Ha tudom hogy ilyen is van akkor nem hagyom félbe az alapkönyvet anno. A GURPS tényleg nagyon jól ki van találva, egy alap ami vagy ezer féle módon csűrhető-csavarható. Ez a feltuningolt 19. század valahogy a Wild Wild Westet juttatja eszembe (őrült felataláló óriásrobotpókkal O_o), bár még animének is elmenne, amilyen fantáziája a Japánoknak van (Neo Genesis Evangelion, Hellsing, meg valami amit nemtom hogyan kell leírni).
Bár ahogy körülnézek egy átkozott csapatot nem tudok összehozni D&D-zni, szóval csak saját magam szórakoztatására olvasgathatnám, bár szerintem az is bőven megérné :)
Steampunk stílusban nem írtak véletlenül regényt, mert ha van, és ha még csak angol is, szívesen félredobom érte Salvatoret ^^
pepe @ 2005.07.27. 20:41
Van egy két pc-s játék is amit a steampunk kategóriába lehet sorolni.
Pl.: Syberia 1-2: Vérbeli point 'n' click csodás grafikával. Letehetetlen!!!
Arcanum: Fél óra alatt ráuntam(pedig a karakter alkotásnál olyan gőzpunk hangulatom volt végig, hogy ihajj!), de lehet hogy pont az volt a baj, hogy nem folytattam, bár a diablós játékmenet nekem rátette a pecsétjet. :)
Pett-moondevil @ 2005.07.26. 17:58
Mitmondjak, naggyon vadas. Az én agyamnak kicsit elszállt a "sztímpánk" és sajnos nem tudnék hozzá csapatot sem összehozni, de az ismertető nagyon jól esett. Köszkösz!
lemon @ 2005.07.26. 13:54
Steampunk Cool-Gurps Cool, volt mostanaban egy SteamBoy c. anime a moziban. Egyebkent a neten is megtalalhato, ha valaki torrent-ezik, beszerezheti. Az is valami hasonlo vilagban jaccodik. Igaz ez a Gurps vilag NAGYON erdekes.
@ 2005.07.25. 21:12
Radivoj: azzal egyetértek, hogy rengeteg szabály van, de sztem ez inkább a lehetőségek kidolgozottsága. pont ezért jó ez a játék, mert ha jön Béla, hogy "háromfejű orkkal akarok játszani, akit elfek neveltek és a holdon sportriporter", akkor a mesélőnek nem kell agyalni (már ha akar ilyen karinak mesélni :E ), hanem felcsapja a megfelelő könyve(ke)t, és voilá! amikor Mortal Kombatot meséltem, tényleg egy sort sem kellett a szabálykönyvhöz hozzátennem, hogy a harcok olyanok legyenek, mint a számítógépen :)
Radivoj @ 2005.07.25. 10:48
Ha valaki 19. századi nem horrororientált szerepjátékra vágyik (mert ebből valamiért rengeteg van), elnézhet ide: http://www.nagssociety.com/products/products.htm
Persze kevésbé fantasztikus és a kivitelezés is szerényebb, de attól még vagynak benne anakronisztikus találmányok és a kalandok jó része is körülötte zajlik. Persze nem kap olyan nívós korszakösszefoglalót, mint egy GURPS könyvvel, és nem is olyan inspiráló, mint egy GURPS historical forráskönyv, de A) ez ingyér' van, B) FUDGE motorral megy, szóval a játékrendszer eléggé rules-light*.*Nem mintha a GURPS mindenképpen überbonyolult játék lenne, de az kétségtelen, hogy ha valaki elsőként az összes lehetséges szabályt be akarja vetni, (advanced combat összes opciója, összes sérülésfajta számontartása pl.) az roppantul megnehezíti a maga dolgát.
Keshik @ 2005.07.25. 09:46
Attila !

Igazad van, de én eleve a legrosszabb esetet vettem számításba. És ha vki nem neten rendeli meg, hanem valamelyik itthoni szakboltban akarja beszerezni, az összeg sajnos olyan magasra fog rúgni.
Attila @ 2005.07.25. 07:51
"30000? ??? ??? Ööööö...hát izé."

Még egyszer: nem kerül 30k-ba. Nem kerülhet annyiba. A steampunk könyv pl simán kijön 6-7k-ból.