@ 2007.06.26. 17:11
"Az osztagom, az ordasok is nem tengermelléki, hanem pusztai, de leginkább hegyi legényekből kerültek ki..."
"A rajzot a tegnapi saskémlelés alapján készítettük - közölte Borsiro.
Hallottam hogy tegnap az egyik csuhás felküldött valami madarat szétnézni, miután megbűvölte, hogy a szemével láthasson."
"Odabent is vaksötét volt, de mint rájöttem csak azért, mert még egy vastag függöny is lógott az ajtó mögött, éppen azért, hogy fény ne szűrődhessen ki és ne váljon árulónkká." Nagyon rendes tőled, hogy mindent megmagyarázol, de léci, léci ne tedd. Emiatt modorosság, nyögvenyelőssé vált a sztóri.
@ 2005.10.24. 15:16
Nagyon jó volt!
Bár a boszi meg a kalózvezér még alakíthatott volna valamit...
folytatást várom!
Tim_Shaw @ 2005.09.10. 13:43
A történet pergő és izgalmas, bár valóban nem építettél bele túl sok csavart. A nézőpontváltás nekem is furcsa volt.
Jól fogalmazol. Egy dolgot viszont hadd jegyezzek meg.
A hisz és a hisz' mást jelent, akárcsak a majd és a majd'.
Az aposztrófok a hiszen és a majdnem rövidülését jelzik.

"majd tucatnyi férfi gyűlt össze"
"hisz váratlan felbukkanása"
"hisz én vezettem a támadást"

Erre talán érdemes figyelni a jövőben, de különben gratulálok! :)
Mendark @ 2005.09.05. 14:56
Érdekes volt.
Nekem tetszett ez a gondosan kitervelt és kivitelezett támadás. Minden téren profikkal, legyen az tüzérség, felderítés, gyalogság, vagy bahatolás/szabotálás. Az egyetlen ami kicsit zavart az a jelzőzászlók. Két öngyilkosjelölt felmászik a "céltárgyra" és lengeti a zászlót... Olyan gyorsan leszedik őket (mégha nem is tudják pontosan mit jelent), hogy azt a hajókról senki nem veszi észre. Egy fantasy világban a "jelzést" inkább mágia (vagy legalább részben mágia) segitségével oldanám meg (egy a célra tervezett varázstárgy...)

Ami a csuhás "elpazarolt" varázslatáta pedig szerintem teljesen odaillet. Ha ismer egy jó kis ostromsegítő varázslatot, (és persze van még elég varázslata a bozsi ellen is) mért ne használná. Ráadásul ha rendesen ki van építve a parton a védelem, akkor iszonytos veszteségeket lehet a partraszállóknak okozni. Márpedig nekem úgy tűnt, hogy az író pont ezt akarta érzékeltetni. Helyén volt az a varázslat.
Puszti @ 2005.09.03. 19:23
Az alapötlet hogy kifüstöljenek egy kalózflottát az nem rossz.
A "csuhás" pedig szerintem nem igazán pazarolta volna az energiáit a parti kalózokra mikor valami boszorkány sunnyog a várban...

De csak így tovább. A nézőpontváltás pedig nem zavaró.
GYG @ 2005.09.03. 07:46
Szerintem nem volt rossz. Várom a folytatást.
@ 2005.09.02. 19:21
ferceman: kösz!
Fattyú: Ennek utánanézek.
Aingus: Ha a cél az lenne, hogy mindenkinek tetszen, valószínűleg sosem születnének novellák. Nekem általában tetszenek a könyvekben leírt csatajelenetek (az Egri Csillagokat is csak ezért olvastam el többször anno). Ezt a novellát is a magam szórakoztatására írtam és csak örülök annak, ha másnak is tetszik. Ha pedig nem, akkor nyilván eltérő az ízlésünk. Az elemzésekben sosem hittem, egy történetnek vagy van mondanivalója vagy nincs, és vagy szórakoztat, vagy nem.

Arsentis: Igyekszem fejlődni :)
Arsentis @ 2005.09.02. 12:49
Az eleje sokkal jobban tetszett, mint a vége. Ahhoz képest, hogy milyen aprólékosan megterveztek mindent, csak bemennek, és lenyomnak mindenkit. Ami akár lehetne jutalma a pontos tervezésnek, de akkor egyrészt minek leírni, ahogy minden pontról pontra a tervek szerint halad (vagy ha ez a cél, akkor a tervezés bemutatása fölösleges), másfelől mi van a nem betervezett bonyodalmakkal: pl. a farkassá váló kalózvezér? Harmadrészt az egész történet kicsit édrektelen: a birodalom kiküldött egy flottát, hogy intézzenek el végre egy kellemetlenkedő kalóztelepet. És így is tettek. Nem szoktam egy novellánál mindenáron csattanóhoz ragaszkodni, de ide sztem nagyon kellett volna egy. Amúgy egyáltalán nem volt rossz, építő szándékkal írtam a véleményemet.:)
Fattyu @ 2005.09.02. 08:29
Hunter!

Az igaz, de az üteg a mai terminológia szerint tüzér század, a régi szerint meg egy helyen lévő lövegek összessége.
De írónk végig az ágyú/löveg szó helyett használta, tökéletesen hibásan.
CikkBot @ 2005.09.02. 08:29
Swad Ramwell: A szigeti csata (Hunter)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4295