@ 2005.11.18. 09:47
Nekem nagyon bejött a Firefly. A Serenity-t még nem láttam, de ha tényleg bemutatják, akkor feltétlen megnézem. Remélem újraéled a sorozat, mert kár lenne egy ilyen gyöngyszemet veszni hagyni. Nagyon ritka az ilyen jól eltalált sci-fi sorozat.

Battlestar Galactica:
A másik nagy kedvencem. Csak halványan emlékszem még a régi BSG-re, de az új nagyon ott van. Jók a karakterek, jó a storyline.
Tűkön ülve várom a januári folytatást.

A harmadik nagy kedvencem a SG: Atlantis (szintén a Sci-Fi Channel-ről), bár az nem sorolható a fentiekhez egy kategóriába, de véleményem szerint megállja a helyét a "nagyok" között és sokkal jobb mint az SG-1.

Amúgy meg izlések és pofonok, akinek nem tetszik, az ne nézze. Kár egymást fikázni ezért. Kinek mi jön be. Ennyi.
Attila @ 2005.11.17. 20:34
Yellow Submarine:

Miféle védekező stratégiáról beszélsz, aranyom? Nézd meg a leges-legelső Firefly ismertetőt, amit ide írtam. Már másfél éve kijelentettem, hogy erősen elfogult rajongó vagyok. :D

"Erre jött a válasz, hogy nem lehetsz elfogult, mert mások is úgy gondolkodnak a filmről mit te. Aztán meg írod, hogy mégis az vagy. Akkor most mi van?"

Gyenge vagy szövegértelmezésből, az van. :D

Nem azt írtam, hogy nem lehetek elfogult, mert mások is úgy gondolkodnak, ahogy én. Azt írtam, hogy elfogult vagyok, de rajtam kívül másoknak is tetszik.

Ha már nekiállsz hülyeségeken szőrözni, akkor tedd azt figyelmesebben...

"Még valami, legközelebb a kutyuskám megszólítást részesíteném előnyben. A macskákat rühellem."

Tojok rá, mit részesítesz előnyben, cicamica.
Myrddin @ 2005.11.16. 13:54
Mégis lesz Serenity bemutató!

http://www.sfportal.hu/index.php?option=co...6&Itemid=90
Keshik @ 2005.11.14. 09:27
Egy kis jó hír, ha valaki nem figyelné a megfelelő oldalakat. A Port.hu oldalon a megfelelő szekcióban az van kiírva, hogy a Serenity-t e hónap 24. bemutatják. Vagyis lehet örülni, mégis megnézhetjók moziban,mégha karácsonyig le is kerül a műsorról ... :D

Most pedig irány BSG ... Anno, kölyökkoromban én is imádtam az eredeti BSG-t, mert voltak benne űrhajók, űrvadászok, csata meg hasonlók... De ezek után kezdtem lassan felnőni, megnéztem a ST:DS9-t, B5-t meg még sok minden mást. éS így mikor hallottam, hogy a BSG remake-je készül nagyon kíváncsian vártam, mert egyrészt nosztalgikus érzések fűztek az eredeti sorozathoz, másrészt kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni belőle. ÉS nme csalódtam, kíváncsian várom a folytatást. ÉS itt rögtön megegyezném, hogy bármennyire is szép érzések kötnek az eredetihez, ma már nem tudnám végignézni a sorozatot, sőt valszeg egy teljes epizódot sem tudnék végigülni anélkül, hgy megjegyzéseket tegyek ... De hát végül is ízlések és pofonok dolga ...
@ 2005.11.12. 21:22
Attila:

Látom, te is jól bevált védekező stratégiát használod: ha elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.
Csináld csak engem nem zavar.

Nem döntögetek semmilyen kapukat, kommentáltam az írásodat, ami egyébként, mint írtam, tetszik.
Erre jött a válasz, hogy nem lehetsz elfogult, mert mások is úgy gondolkodnak a filmről mit te. Aztán meg írod, hogy mégis az vagy. Akkor most mi van?
Felőlem aztán azt tartasz, az év filmjének, amit csak akarsz.

Még valami, legközelebb a kutyuskám megszólítást részesíteném előnyben. A macskákat rühellem.
Kösz!

Justin:

Teljesen igazad van.
Justin @ 2005.11.12. 13:28
Yellow Submarine:
"Hősiességről, összetartásról, barátságról stb, ha ez neked fos…"

Nem az számít, milyen témát is vesz elő egy film, hiszen akkor Steven Segal néhány nézhetetlen filmje a világ legjobbjának számít, pusztán mert arra int, hogy óvjuk-védjük az alaszkai táj természeti kincseit stb. :-)) Ilyen alapon bármilyen fokú banalitást tolerálni kellene, ha az pozitív üzenetet hordoz.
Az a lényeg, hogy JÓL van-e megcsinálva az adott téma a filmben. Persze mondtam mindezt általánosságban, mert a "régi" Battlestart nem láttam, legfeljebb belepillogtam pár részbe anno (annyi elég is volt...).
Attila @ 2005.11.12. 09:58
"Miről szólnak a részek? Hősiességről, összetartásról, barátságról stb, ha ez neked fos…"

Akkor nézd meg megint azokat a részeket és számold meg, hogy hányszor lettek bennük újrafelhasználva ugyanazok a trükkök. Nézd meg, hogyan lett egyre idétlenebb a sztori és fáradt el az egész sorozat pillanatok alatt.

És nézd meg a még fosabb folytatását, ahol a Földön szerencsétlenkedik a javarészt lecserélt szereplőgárda...

Az eredeti BSG fos volt, egy rosszul megírt, lapos vacak. A mostani változattal még akkor sem lehet egy napon emlegetni, ha a technikai megvalósítással nem foglalkozunk.

"Nézd, ha nem lennél elfogult, nem írnál ilyet: „Ami engem illet, ez simán az év legjobb filmje.” Mert ez azért túlzás."

Cicám, én többször, több helyen leírtam, hogy Firefly témában elfogult vagyok, szóval nyitott kapukat döngetsz. :D

És miért lenne túlzás azt mondani, hogy szerintem az év filmje? Elvégre én elég határozottan meg tudom állapítani, hogy mit tartok az év filmjének...
@ 2005.11.11. 21:59
Tucat sci-fi? Nem hiszem, hogy tucat számra készültek volna a sci-fi sorozatok még akkoriban sem. Én kölyök koromba imádtam, pont úgy, mint Buck Rogerst. Elhiszem, hogy a mai szemnek nevetséges a kivitelezés, de nem ez a lényeg. Miről szólnak a részek? Hősiességről, összetartásról, barátságról stb, ha ez neked fos…

Nézd, ha nem lennél elfogult, nem írnál ilyet: „Ami engem illet, ez simán az év legjobb filmje.” Mert ez azért túlzás.

Az értékelés most a filmnek szól.
Attila @ 2005.11.11. 17:08
Yellow Submarine:

Ja, elfogult vagyok. Érdekes módon, azok, akikről tudom, hogy látták a sorozatot/filmet, szintén mind odáig vannak tőle, tehát valami mégis csak lehet a dologban.

" Láttad egyáltalán az eredetit? Vagy csak rámondtad?"

Láttam. Átlagos, unalmas, ostoba tucatscifi volt. Főleg az utolsó szezonja, amit hálistennek idejekorán elintéztek.
@ 2005.11.11. 15:14
Üdv, nagyon tetszik az írás, de az-az érzésem, hogy kicsit elfogult a szerző.
Persze ez a sorozat rajongóira úgy általában igaz. Így születnek aztán olyan mondatok, mint: „Az év legjobb filmje”, vagy: „Az új Star Wars”.
Ok, kellemes kis darab, mind a film, mind a sorozat, de úgy gondolom, a sorozathoz még idő kellett volna, hogy rendesen belejöjjenek, kibontsák a szálakat. A lehetőség benne volt, hogy tényleg a legjobbá váljon a műfajában, de szvsz az elkészült részek annyira jók meg mégsem voltak, mint ahogy azt minden felé hallani.
A film detto. Kellemes kis darab, de valami hiányzik belöle.

„A Battlestar Galactica (hálisten abszolút újraírt cucc, szinte köze sincs az eredeti foshoz”

Attila, most miért írsz ilyet? Láttad egyáltalán az eredetit? Vagy csak rámondtad?

YS