@ 2005.11.27. 21:23
Úgy látom mindenkinek kicsit sok az eleje:)Szintén laikusként szólok.A kivitelezés szerintem jól sikerült.Történettel zusammen valóban szórakoztatásnak tűnik,bár lehet h. én nem értettem meg sok mindent.Hangulat?Haj...haj...hangulata pl. a Hunyadinak volt.Őszintén szólva ez semmi ahhoz képest ahogyan bűnről,közönyről,és a kristályról írsz.Bár néha szeretném tudni hogy mindaz igaz volt-e és a közöny győzött(vagy éppen a meg nem értettség érzése) vagy csak a felfokozott érzelmek játéka volt minden.Vagy csak naiv voltál és hitted azt h. "ismered a világot".Úgy írj mint akkor...
@ 2005.11.27. 12:23
Az elején kicsit untam, mert nem értettem, miről van szó, aztán érdekelni kezdett, és végig érdekelt is a történet.
Nem vagyok hozzáértő, de azt hiszem, ez utóbbi jót jelent. Végülis élveztem az olvasást, és ha itt egyfajta "szórakoztatásról" van szó, akkor ez esetben nálam ez a dolog "bejött".
Van hangulata, mindent összevéve: tetszett a novella.
Kösz.
Fogalmam sincs, hány százalékos a mű, de én kb. ennyire élveztem: 85%
@ 2005.11.19. 00:51
A töri teccett bár a fogalmazáson lehetne javítani.Amugy nincs benne semmi kiemelkedő.Jó időben jó"helyen"...nekem legalábbis.
@ 2005.11.12. 22:52
sztem kicsit olyan,mint a vampire alapkönyvben a bevezető.
amúgy nekem sem igazán tetszett,mert tök ilyen fura érzésem volt közben,h jaj most mért kell ennyire fuhh nem is tudom így hirtelen kifejezni magam, de a lényeg az,h például amikor egy akciófilmre gondolok,akkor bevillan a kép, h a lángoló épülettel a háta mögött vonul a távolba révedő magányos harcos katona,szétszabdalt atlétában,stb.
szóval ilyen közhelyekre gondolok.
ez például idegesítő novella eléggé ilyen szempontból.
hát mindegy.
elolvastam ezt is.
@ 2005.11.09. 19:15
Köszönöm a véleményeket, megpróbálok rájuk röviden reagálni.
Ha döcögősnek tűnhet, akkor az valószínűleg a váltások miatt van, amiknek és szükségességét éreztem. Váltások nélkül lett volna igazán sablonos - legalábbis én így érzem.
A sok ... zavarónak, közhelyesnek, mit ne mondjak gyermetegnek tűnhet, de egyetlen igazi oka van - a történet elmesélt, nem egy fejlett koncepció eredménye, legalábbis a novella világában nem. A beszélt nyelv pedig soha nem állt tökéletes, egynemű és kidolgozott mondatokból. Erre utalnak a kihagyások, és az árnyalásnak szánt átfedések.
Ami az egyediséget adni próbálja az a nem tökéletes sötét világ, amit megjelenít. Ha csak a feketeséget láttátok, olvassátok el, kérlek titeket mégegyszer. A fény kell, hogy kontrasztot adjon.
A herceg alakja. Nos, nem véletlenül kidolgozott. Azért ennyire részletes és komoly, mert valójában egy szimbólum akart lenni. A hatalom és a célnélkülinek tűnő erő jelképe. Mindenféle emócióval szembenálló puszta a meglétéért való becsvágy. A herceg alakja ez az attitűd maga.
Ha pedig valakinek a történet nem tetszik, arról nem tehetek. Valójában ez az első olyan írásom, amelynek van is "története".
Ha úgy tűnt védekezem, koránt sincs így. Örkény óta tudom, nincs rossz olvasó, csak rossz írás, így a ti véleményeitek is csak a javulás felé hajtanak. Még egyszer köszönöm.
Üdvölettel,
Vyergas
@ 2005.11.07. 09:35
hát nekem tetszenek a vampire-s irasok, de ez nincs eltalalva valahogy

egyaltalan nem gordulekeny bar a tortenet jo csak az atadasa nem
Tim_Shaw @ 2005.11.05. 17:23
Ügyesen váltogattad az E/1 – E/2 nézőpontot. Végig fenntartottad az érdeklődésem.
Kicsit furcsálltam ugyan a vámpír "Shatyrikus" hangvételét meg azt, hogy egy ghoulnak miért vannak emberi reakciói. De talán épp ezek miatt nem tartom sablonosnak a novellát.
Gratulálok!
Jud: Mert oly sokfélék az emberek. Te ne tudnád? :)
Lorinczy_Judit @ 2005.11.03. 00:38
miért vannak sokszor ilyen, egymásnak homlok egyenest ellentmondó vélemények? (ezzel nem álltam egyik oldalra sem, és ez is csak egy költői kérdés)
Xever @ 2005.11.02. 22:47
Az alapkoncepció jó, de a megvalósítás nagyon gyenge. A stílus eröltetett és döcögős. Kicsit olyan, kínlódós az egész. Sokkal jobb is lehetett volna. Kár.
@ 2005.11.02. 19:35
pont egy ilyen hangulatú történetre volt most szükségem... köszönöm.