@ 2005.12.08. 00:05
Nem volt könnyű, szó ami szó! Bár elég jól ismerem Ynevet, 3 kérdés is kifogott rajtam - igaz segitség nélkül jutottam eredményre, csupán a saját kútfőre támaszkodva. A teszt szerntem még mindig nehéz volt (bár könnyebb mint a toroni). A probléma szerintem a kérdések fajtája. Olyan teljesen értelmetlen kérdések kerülnek elő - gondolok itt pl Narvanra és erracalra - amire éppeszű ember nem tudja a választ. Igaz, tudom, egyikünk sem látott még teljesen normális embert, aki szabad akaratából rpg-re adta volna a fejét :-) ...
_Domoly @ 2005.12.01. 16:47
... És hogy ezekre hol lehetett rábukkanni?
A Lobogók felbukkanásának évszámairól és első hordozóikról itt írtunk:

http://www.szurkecsuklyas.hu/eszak.htm#ezred

A IX. zászlóháborúról az Északfölde Quironeia fejezetében, Keskellon leírásánál van utalás:

http://www.szurkecsuklyas.hu/keskellon.htm
beelze @ 2005.12.01. 15:37
Hail,

A Kalandozók Lobogójának(IX. vörös) felbukkanása Psz. 3457-re tehető, míg a IX. zsászlóháborút lezáró tennegari békét Psz. 2899-ben kötötték meg. Szóval még nyoma sem volt a IX. lobogónak. Valójában a Sirenári lobogó bukkant fel épp a IX. zászlóháború alatt, vélhetőleg a Zászlóháborúk történéseibe elösször beavatkozó Ediomad "ellenpolusaként".

Itt volt a turpisság. :P)

beelze
Angelyr @ 2005.12.01. 13:51
Shei:

www.szurkecsuklyas.hu - Térképek - Bábjáték c. regényhez mellékelt Gorvik térkép.

Ott tisztán látszik a válasz!
Shei @ 2005.12.01. 11:34
19. kérdés
Sarrace az Abradói-fennsík lábánál fekvő település, feltételezem, hogy Abradó tartományhoz tartozik. De a "megoldókulcs" szerint nem ez a helyes válasz, megtenné valaki, hogy utánnanéz.
Köszönöm
Angelyr @ 2005.12.01. 10:33
Ja, a lényeget lehagytam: Bár az első kérdésre kizárásos alapon csak tippeltem, mégis hibátlan lett! :P

Szóval ki lehetett azért találni a megoldásokat!


Tisztelettel:
-=A=-
Angelyr @ 2005.12.01. 10:29
Üdv!

SZVSZ jó a kvíz!

Van benne kihívás :P !!

Bár nekem jobban ment az előző szürkecsuklyás kvízkérdés (a "Mennyire ismered Toront"), de ebben volt azért volt munka rendesen!

-=A=-

u.i.: Viszont megjött a kedvem a kvízgyártáshoz, lehet, hogy küldök BePének egy kicsit általánosabb Ynev-ismeretei tesztet!
@ 2005.11.30. 00:12
Nehézre??? Figyu ez szerintem egyálltalán nem álltalános kvíz volt, és nem Mogorva Chein van a hangsúly. Olyan kérdéseket kell feltenni amikre lehet válaszolni mert ugye tippelni mindenki tud. :P Lehet persze hogy csak én vagyok hülye :aboci: De pl hogy lehet egy ynevi helynek magyar értelmezése? Bocs hogy kötekedek,de nem hiszem hogy azt vártátok hogy mindenki tapsikolni fog. Ez csak az én véleményem.
_Domoly @ 2005.11.29. 23:50
Egy percig sem állítottuk, hogy csak történelemmel fog foglalkozni a fejtörőnk. Az biztos, hogy jó nehézre sikerült - néhány kérdésről nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly gondot fog okozni -, de annál nagyobb vállveregetés jár azoknak, aki hibátlanul kitöltik. Amúgy meg nyitva áll a lehetőség, hogy a vállalkozó szelleműek újabb kvízjátékokat alkossanak, akár Mogorva Cheiről is...
@ 2005.11.29. 18:17
Ilyen kérdésekre gondoltam pl: Mogorva Chei eredeti neve, Toroni hatalmasok nevei(felsorolni minnél többet),A XV. zászlóháború fontosabb csataterei, Mi a koponyaszövetség,Milyen nemzetiségüek Erion uralkodói,Kik az ismert jelhordozók( min 2),Sorold fel a toroni kasztokat(kultúra),sorold fel Domvik 7 arcát, Kicsoda Hygar Brish(bocs ha rosszul írtam a nevét)Hogy hívjak Calyd Karnelian feleségét és fivérét. Én ilyen kérdésekre gondoltam