Ynas_Midgard @ 2012.04.09. 22:17
Semmi baj nincs azzal, hogy bizonyos körök sajátos szókinccsel rendelkeznek (egyébként az irodalomtudomány és a színművészet is ismeri a kifejezést), hacsak nem próbálják a szavaikat, kifejezéseiket másokra erőltetni :P
@ 2012.04.09. 21:40
@Asidotus: Igazad van, az első magyar, ha emlékszünk még, a "személyiség" kifejezést használta, de sok más is volt már a játék érájától függően (nyomozó - Chtulhu; hős - Earthdawn; még a M*-ban is volt próbálkozás = kalandozó). Én sem szeretem a karakter szót, különösen a játék közben nem...
Asidotus @ 2009.10.30. 22:57
a KARAKTER szótól valahogy meg kellene már szabadulni. Valóban létezik a magyar nyelvben, legalábbis mondjuk azt, hogy Romeo karaktere, de igazából mégsem mondjuk. Csak szerepjátékosok, más sosem.
stargazer @ 2008.12.02. 08:19
az a véleményem, hogy ezek olyan megfogalmazások, amik inkább az rpg-seknek melengeti meg a szívét, de nem feltétlenül ad egy objektív tájékoztatást azoknak akik abszolút újak és kivülállóak. azok sztem pont az ilyen jellegű kinyilatkoztatásoktól gondolják az rpg-seket fura csodabogárnak és tartanak kis távolságot inkább. de ez csak egy szerény magánvélemény.
bert74 @ 2008.08.28. 10:11
Régóta olvasom a különböző fantasy témájú könyveket,cikkeket,stb. Vmikor M.A.G.U.S. fan voltam. Minden ami HOZZÁ kapcsolódott. Játék,játék,játék..... Amikor a képzeletednek nem szab határt semmi. Kivéve persze a KM-ed. Tehát vannak alpvető fogalmaim a különböző fantasy világokról, szereplőkről,ect. Mindkét leírás cool módón írja le miről is "álmodozunk mi, holdkórosok". Csak gratulálni tudok.
Garaf @ 2008.06.11. 15:43
Jó írások.Az első valahogy felvilágosít(a másodikat még nem olvastam de majd nekiesek)
a szerepjáték lényegéről és megpróbálja elmagyarázni(mondjuk nekem még mindig nem világos),hogy mit és hogyan kéne tenni egy normál szerepjáték partihoz(én csak egy hete figyeltem fel a témára,de majd valakiknek felhívom erre a figyelmét,érdekes..).
Kayalafur @ 2008.01.13. 12:03
Nos nagyon érdekes a leirás., szerintem az első írás az, ami megközelíti a valóságot. A második irásból sosem jönnék rá mi a lényeg. Én személy szerint az AD&D második kiadásával játszom szivesen. Illetve ebben meséltem vagy 5 évet. Most sajnos nem tudok csapatot szervezni a munkám miatt, meg hát már nem a fővárosban lakom. Viszont nekem is nem egyszer volt dolgom kezdő csapattal, és nem egyszer kellet magyaráznom az ilyesmit.

A live-ról annyit, hogy a régi csapattal úgy ültünk az asztalhoz, hogy ott voltak a kezünkben a kiegészítők, és már a játékot is úgy indítottuk, hogy a valós személyek háttérbe húzódtak, és a karakterek vették át az irányítást. A mesélőnek nagyon könnyű dolga volt ebből a szempontból, és mi szivesen eljátszottuk bent a lakásban egy-egy helyzetet.

Tehét nem feltétlen kell kötődni ahoz, hogy live, vagy nem mert keverve is lehet érdekes. Pl a varázsló úgy varázsol, hogy varázs szöveget alkalmaz, és csak a varázslatot ismerők tudják, hogy mi készül. Nálunk nagyon bejön.
@ 2008.01.03. 15:13
Néha olyan jó érzés rpg-snek lenni:)
@ 2007.11.23. 15:02
ez a legszebb írás amit valaha olvastam...
Prd @ 2007.11.15. 10:37
Elismerésem, kitűnő írások.