Pett-moondevil @ 2006.02.28. 09:26
Tegnap végre sikerült bejutnom. Egyrészt éljen, másrészt viszont felemás élményekkel távoztunk. Ha jól sejtem, ez volt az a bizonyos "előre kellett volna tenni, ha nem hagyjuk ki" dolog igazából laikusok számára. A sok kedves szerepjátékos eljött (szvsz azért, mert mostanra esett le nekik, hogy van, esetleg rá is értek, mint én), laikus meg volt vagy kettő. Az előadónak így nem olyanokhoz kellett intéznie a szavait, akiknek az ea anyaga szólt. Tudom, hogy alkalmazkodnia kell, de nekem furcsa volt így egy kicsit (persze, másként meg unalmasabb lett volna). Az előadás végén azt mondtam, 65%(, de akkor éhes voltam), most 75-öt mondok, mert valóban nagyon sok munka volt benne és átfogó képet adott. Köszönet!

Fel nem tett kérdéseim: Miért programnyelv (a D&D tartalomjegyzéke)?! Minden lehet az ilyen erővel, nem? Miért "harcrendszer"? Mi az, hogy "algoritmikus/moduláris"?

Az "autók" örökre megmarad, nagyon jó ötlet volt!! :-D
Attila @ 2006.02.21. 09:30
Kharon007:

Meglepően sok volt a nem-szerepjátékos az előadáson, az előző alkalommal szinte nem is képviseltették magukat. Emiatt kevésbé hegyeztem ki a témát rájuk, ami hiba volt.

Valószínűleg jobb ötlet lett volna, ha a Herbie féle "mi az a szerepjáték" témát ez elé vesszük, valószínűleg a kívülállók is jobban képbe kerültek volna. (Mivel az első alkalommal nem nagyon voltak, tegnap előadás előtt fel is merült, hogy a Herbie féle előadást esetleg ki is lehetne hagyni.)

A mitológia meg egyéb témák beillesztése meg arra jó példa, mennyire nem volt túl sok mozgásterem: a későbbi előadásokon ezek tárgyalásra kerülnek, tárgyalni őket felesleges lett volna - idő sem lett volna rá -, maradt a száraz ismertetés.

No mindegy, a következő alkalommal már jobban megfogható és kitárgyalható lesz az anyagom...
nadire @ 2006.02.21. 08:44
Kharon007> A mitológiai rész, az irodalmi vonatkozásai miatt a március 13-ai, Irodalom és szerepjáték című órán várható.

nadire
@ 2006.02.21. 07:13
Nos, voltam tegnap, és szomorúan tapasztaltam, hogy a hangosítás tényleg szörnyű. Akinek nem inge, ne vegye magára, de ha valakinek lövése sincs, mi az rpg, akkor nem sokat érthetett a duruzsoló mikrofon miatt. Picit száraz volt a - ha jól sejtem Attila által tartott - előadás, Orastes pedig nem igazán merítette ki a témát. (Mondjuk abból, hogy ott szerkesztgették az vetítendő anyagot, látszott hogy nem tudott rendesen felkszülni.)
Én a magam részéről hiányolom a mitológia és a szerepjáték kapcsolatát az előadások témájából, mert sok témakörbe belevág, de lehet, hogy ebben tévedek. Mindenesetre a lelkesedés megvan, és összehozni egy ilyen dolgot dícséretes.
Értékelés az előadásnak:
rpg-sként: 65%
sima halandóként: 35%
@ 2006.02.19. 16:31
Csak azt sajnálom, hogy ilyet a szegedi egyetemen is meg lehetne hírdetni... remélem egyszer lesz majd belölle valami.
@ 2006.02.15. 20:06
Jöjjön mindenki, és lássa a saját szemével. Aztán mondjon véleményt. Amit eddig hallottam az alapján bizton állítom, hogy nagyon jó kis előadás sorozatban lesz részünk, felkészült és magas level-ű előadóktól. Ha minden jól megy leverjük a technikust is, és akkor a terem normális hangosítását használhatjuk majd.
Ez egy filozófia szeminárium, ahol nos, mily meglepő, bizony filozófiáról is szó van. És az még meglepőbb, hogy az életben erre is szükség van...
Minden tisztelet és köszönet Ropolyi tanár úré, aki lehetővé tette a téma egyetemi szintre emelését. Aki kicsit is a szívén viseli a téma sorsát, az tudja, hogy ezért kijár a tisztelet. És ennek a minimuma, hogyha valami nem tetszik, azt személyesen közlöd.

shien (az órán nadire mellett álló, de meg nem szóllaló)
Heretic-Templar @ 2006.02.15. 11:23
Tavaly én is csak Armand előadásán voltam ott, de amit hallottam az előző előadásokról döntésemet nem bántam meg... Bár kb., tudtam, mit várhatok Armand barátomtól, mégis sikerült meglepnie egy-egy érdekes eszmefuttatással. Állítólag az idén jóval felkészültebb előadók lesznek (és a téma valóban nem a Shadowrun szabályrendszerének, kritikus sebzés a goblinizált fajok esetében, táblázatának erratájáról szól majd...) :aboci:
Pett-moondevil @ 2006.02.14. 21:22
Höhö, remélem, tényleg rossz volt az első, mert lemaradtam, pedig már hónapok óta készülök rá. Ha minden jól megy a következőn ott tudok lenni.
nadire @ 2006.02.14. 17:06
Sziasztok!

Azoknak, akik vidékiek, vagy más oknál fogva szivesen eljönnének, de nem áll módjukban: az előadások anyaga hangrögzítésre kerül. Ezek az mp3 file-k, illetve az esetleges, órán bemutatásra kerülő prezentációs anyagok letölthetők lesznek a tárgy honlapjáról.

Bár az első órán a technika ördöge (démona, barloga, etc.) okán a hangrögzítés elmaradt, jegyzet készül az elmondottakról, amit szintén közkinccsé teszünk.

nadire (az óra elején sokat szövegelő illető)
Mapett @ 2006.02.14. 16:24
:aboci: Felesleges az ugri-bugri! Mapett nem csak hogy oda mer, hanem oda is AKAR menni Attilához az előadás végén. Aztán majd meglátjuk, hogy leülünk-e egy sör mellé kicsit beszélgetni, erről, arról...csak úgy barátilag, semmi több. Ezt akár már most lefixálhatod a határidőnaplódban.