@ 2007.06.20. 15:11
Az eleje vontatott, meg kicsit sablonos is volt, meg hatásvadász, a vége meg a jól megszokott negatív. Egyébként azt vettem észre, ha valaki "fantáziásat", ötleteset akar írni, akkor feltétlenül tesz bele egy negatív csavart a végére, ez legalább a tizedik ilyen sztóri. A negatív végű szövegek, amiknek végkimenetele akármi lehetne: MELODRÁMÁK.
Karakk @ 2006.03.10. 17:37
Klizen,szerintem önszántából vált vissza lycanná.Egyébként az nem tetszett benne,hogy túl kiszámítható volt.Már ott le lett lőve a poén,hogy az apa eltűnt.De egyáltalán nem volt roszs,félre ne értsetek!:)
Klizen @ 2006.03.05. 12:49
de ha volt egy kés Sataxnál, akkor miért nem használta?

és miért nem húzta ki a fából a dárdát, hogy aztán beleszúrja az első szörny képébe?

meg az apja nem tudta, hogy mennyi idő múlva fog visszaalakulni, és ekkor adhatott volna neki egy kis időt, aztán majd levelezhettek volna biztonságosan :D

egyébként nagyon jó, csak a kicsi pontatlanságokra ügyelni kell, és én meg szeretek kötekedni :)
@ 2006.02.24. 10:08
Nem volt rossz, de engem letört a vége. Most éhen fog halni a családja Sataxnak. :)
De legalább az apja jól lakott. Szóval szomorú volt. De jó.
Zajec @ 2006.02.22. 11:05
Nem volt ez rossz, tényleg nem. Hirtelen az elején arra gondoltam, hogy az emberkölykök (jobbára) nem nyitott szemmel születnek, így aztán nehéz is lebukni, de ez csak kötözködés. Kellemes olvasmány volt.
Odusz @ 2006.02.22. 09:41
Ja bocsi, az értékelés: 71%, mert a fantázia az benne volt, és ez NAGYON FONTOS!
A többi tanulható, ez annyira nem, szvsz...:)
Odusz @ 2006.02.22. 09:39
Szerintem (egy kevés), hatásvadászság kell... Akkor jó ha ezt olyan burkolt formábanb és finoman felépítve vitelezed ki, h. szinte fel se tűnjön. Pl. ha egybe elolvasva hangulatos, ha meg mutatsz valakinek csak egy bekezdést, az hatásvadásznak titulálja, aztán értetlenül összenéztek...:), na ez lenne valami!
Így is jó! Hangulatteremtés rendben. Szóhasználat rendben, kivéve itt -ott. (Bocsi, most nem részletezném.)
Két súlyos technikai baki:
1.)"A farkasemberek talán csak a mesék szülöttei. Azt tartják róluk, hogy emberi testük ellenére egy farkas érzékszerveivel rendelkeznek, és beszélni tudnak az állatok nyelvén. Többnyire visszahúzódó emberek, de kitűnő vadászok és erdőjárók válnak belőlük. Ha békén hagyják őket, mindenkire veszélytelenek." -itt a végén derül ki h. a lycanokról írsz! (gondolom én, külömben ellentmonás lenne.) Utalj rá, mert ha nem írsz egy új alanyt, akkor olyan mintha a farkasemberekről írnál, elég zavaró. (Tudom, neked, aki ír és átlátja egészében, fel sem tűnik. Próbáld az olvasó szempontjából is objektiven áttekinteni, tudom, nehéz:) )
2.)"Talán, mivel a lycan emberi értelemmel rendelkezik, egyszerűen a vezér szeszélye dönti el, hogy kiből lesz áldozat, és ki mesélheti el, hogy találkozott velük.
"
- talán, mivel... ez nem túl szerencsés így. Ha a bizonytalanságot akarod kifejezni, inkább: lehetséges hogy..., mivel
- "ki mesélheti el" mintha a vezér direkt ezt akarná! Nem inkább kinek adatik meg, hogy elmesélje...? ebből kiderül, h. mi van nagyjából, szvsz.
A történet tartalomra nézve jó. Kicsit jobban ki kellett volna emelni, h. az éhség győzött a lycan- papa érzelmei fölött, szvsz. Külömben tényleg hatásvadászosnak tűnik. Pl. (bár ez is 6ásvadász:) Tudod fiam, az erdő törvényei... HOGY MST MGSZLK!!! HRRR! De talán 6ásos is:)
Logikai bukfenc: A srácból miért nem lett lycan? Nyílván nem öröklődik (Y- kromoszómához kötötten:) ), v. a holdállástól is függ amikor született a srác, v. bármi. Pár mondatot írhattál volna erről.
Kisebb hiba, de azért megemlítem:
"és kedvenc zsákmányuk, bármily hihetetlen is - az ember" vö. "Ha békén hagyják őket, mindenkire veszélytelenek." ezen kéne még kozmetikázni szvsz. 1.) Miért "hihetetlen"?! Inkább csak szörnyű! Miért nem csak látszólag veszélytelen?
<== Bár ezzel meg még jobban lelőnéd a poént, előrevetítenéd a végét. (Ami egyébként is sejthető)
Gyakorlati kérdés: bár jó volt a figyelemelterelés a lycanhölgytől, de jó nagy fának kellett annak lennie, h. meg tudják kerülni, és eléggé ágasbogasnak is. Azt írod nyolc láb... (ha emberi, angol mértéket követünk természetesen, mert jogosan lehet akár titánlépés- láb is:) ), akkor az 2,66 m. innen leesni és elkapni egy alsóbb ágat?! Ráadásul "néhány ággal lejebb", az a néhány nem lehetett kettőnél több, mert ott már a Föld anya hóval borított felszíne várhat becsapódásra, bocs. +Elkapták a srácot és lehozták. Azért 2,66m-ről a nagy hóba le is lehet penderíteni vkit., csoda ha magától nem esik le, aki nekiáll fán harcolni! És 3 pár kéz ragadta meg... bocsi, de mivel kapaszkodtak? Biztos h. lycanok, nem maki-majmok voltak, bocs ez gonosz volt, elismerem. Szóval gondold át kicsit ezt a fa- jelenetet, a kiindulás nem volt rossz.
Ezeket leszámítva tetszett. Gördülékeny volt, nem akadtál le minden vackón, bár helyenként túl és félre is magyaráztál ezt-azt lsd. előbb.
A terjedelem és a forma teljesen eltalált. Főleg pár mondat az első pár bekezdésben különösen jó. Kozmetikázni a hibákat és a "necces" részeket, aztán írj sokat, a tehetséged meg van.
@ 2006.02.21. 22:51
Tetszett, legalábbis az utobbi idők egyik legjobb novellája itt szvsz.
Folytasd az írást, szerintem van hozzá tehetséged. Grat.
Orastes @ 2006.02.21. 11:38
Nem volt rossz a történet, de a vége kicsit kiszámíthatónak tűnt. Ettől függetleneül kerek egész volt. :)
Tortugantino @ 2006.02.20. 22:32
Hmm szerintem se volt rossz. A képek nem is annyira hatásvadászok, mint inkább közhelyesek, de volt benne jócskán a nagyon eltaláltakból is. Szerintem még kétszeri átolvasás/átírás és kiírthatod belőle őket, nekem legalábbis tehetségesnek tűnsz ez alapján. Történeten tényleg lehetne még kicsit gyúrni, bár azért körbenézek ma este lefekvés előtt. :)