@ 2006.03.22. 21:09
Felfigyeltem Algol hozzászólására, miszerint a Galaktikának nincs hivatalos fóruma, és ez érdekelni kezdett.
Ez egy elég idióta lépés a szerkesztőktől, hogy elhatárolják magukat a Solaria fórumától, amely ráadásul a Metagalaktika társhonlapja is. Ezek után én is megkérdőjelezem a jelenlegi szerkesztőség hozzáértését.

Aztán olvasom a féltudományos kishírekről szóló hozzászólásodat is, és ezzel egyet kell értenem. Ki a fenét érdekel, hogy már van olyan gitár, amivel az internetre lehet csatlakozni? Egy ilyen cikk volt, ami érdekelt is (egy régebbi számból), az a webkamerás orr-egér, azt ki is próbáltam, után töröltem is lefele a programot, mert többször lefagyasztotta a gépemet. Érdekesnek érdekes volt, de nem valami hatékony.
Ja, és ismét megkérdőjelezem a nagynevű tanácsadók jelenlétét. Egyáltalán csinálnak is valamit a Galaktikánál? Vagy csak pénzt kapnak azért, hogy nevük ott szerepeljen - a mi pénzünk egy részét?

Le kell váltani a szerkesztőket (a főszerkesztővel együtt) és azokat a tanácsadókat komolyabban kellene foglalkoztatni, vagy felbontani velük a szerződést.
Pater_Schonheit @ 2006.03.22. 16:13
Sigmund:
Touché, monsieur! Tömör, lényegretörő, pontos! :) Szép volt. :D
@ 2006.03.22. 12:57
Én csak egyetérteni tudok a kritikában megfogalmazottakkal. Rengeteg a felesleges ballaszt, a tudományos híreket írni nem tudok prezentálják (bár ez egy hozzászólásban hangzott el, igaz), de a legnagyobb baj: a novellák gyengék, és kevés van belőlük.
Én majd akkor veszem meg újra (talán), amikor vastagabb lesz. (Ezt most márciusra ígérték... :) )
(Értékelés a Galaktikára)
Sigmund @ 2006.03.22. 09:49
Gysda: azért mert valami jó név, még nem kell neki lenézni hogy szar. Ha nem Galaktika lenne a neve, talán kevésbé tolerálnád a mrahaságait?
És igen, azóta beleolvastam az újságosnál: csillivilli szemét az egész, még ezeket e lefikázó posztokat sem érdemli meg, nemhogy kilencszáz forintot.
Ja, és ha arról van szó, hogy éljen-e tovább egy legenda szarul... hát nem, inkább szűnjön meg, legalább a szerkesztők se égetik magukat vele, és mi is úgy emlékezünk a Galaktikára, mint egy szép, bár néhai kiadványra, és nem mint egy zsémínusz kategóriás vacakra.
Illes @ 2006.03.21. 19:05
GySda: Ez most nekem (is) egy csöppet zavaros okfejtés volt, vagy inkább: okfejtésnek csöppet zavaros.

1) „fontos, hogy újra megjelenik ez a név.”

Nem értem - miért fontos? Mi fontos? Ez úgy értendő, hogy gyönyörű érzés bögréken, pólókon, plakátokon látni ezt a nevet? - vagy úgy, hogy fontos, hogy megjelenjen egy színvonalas antológia / irodalmi folyóirat / magazin? Csak mert...

2) „de ha meggondoljuk, hogy országosan ismert névről van szó”

…már megint ez a név-mizéria; rendben, gondoljuk meg!

- mi volna, ha Tejútrendszernek, vagy Csillagrendszernek, vagy Hadakutának, Szent Mihály útjának, akárminek hívnák a folyóiratot jelen tartalommal? Akkor kevésbé lehetne elnéző vele az olvasó? – vagy akkor már nem lenne az igazi, mert nem Galaktika? Vagy most mi van?

3) „És abban biztos vagyok, hogy a cikk kritikája (Még ha a sejtelmes és eléggé szubjektív "gondolatok" szó is van a címben) nem olyan alapos, átfogó és tiszta, hogy amiatt döntse el valaki azt, hogy megveszi a Galaktikát vagy sem.”

Most, hogy mindenki megtudta, te biztos vagy benne, biztos lehetsz benne, hogy már mások is biztosak benne, hogy biztosak lehetnek benne, hogy te biztos vagy benne.
@ 2006.03.21. 18:58
GysDa: Engedtessék meg nekem, hogy gondolataim szubjektívek legyenek.
Hogy ki mi alapján dönt úgy, hogy nem veszi az újságot? Ahogy itt láttam, az olvasók saját benyomás alapján döntöttek. Nagyfiúk, nagylányok.
Nekem számít, mi mennyibe kerül, cukor. Az is, mit kapok érte. Vannak ilyen emberek a földön.
A magazin lehetne jobb. Viszonylag kis odafigyeléssel is lehetne jobb. Az olvasó pedig nem óvónéni, aki megsimogatja Pistike fejét akkor is, ha összefilcezte a falat, hanem vásárló, aki a vásárlással (vagy éppen nem vásárlással) szavaz. Sőt: gondolatai is lehetnek.
Pater_Schonheit @ 2006.03.21. 18:15
"a hirdetés miatt kitakart hasáb tényleg mosolyogtató hiba" - tisztában vagy a "mosolyogtató" szó jelentésével? :)
Brutalis @ 2006.03.21. 18:09
+után,

***szokásos rinya a kommentek módosíthatatlanságáról***
Brutalis @ 2006.03.21. 17:55
Jihá!

Ennyi hatásszünet csak elhangzott a lúzerfordulat, sőt! Rögtön kettő is! (Biztos féltek a sötétben.) "Csinálj jobbat, a kritika meg nem ojjektív!" Csínjával, kérem, csínjával, azért ebben a "kritizáljuk a kritikát" témában nincs annyiféle hülyeség, hogy örökké kitartson.

Elmondanád, GySda, hogy miért kéne elnézőnek lenni valamivel szemben, ami tudva és akarva vállalta, hogy továbbvisz egy legendát, és ennyi idő után sem teljesíti? (Az elkövetők ezzel a névválasztással azt is magukra vállalták, hogy a "régi" Galaktikákkal fogják összemérni őket. Fair, nem fair, ez van.) A 218. szám után már szabad szólni, vagy mindenki szépen elnéző lesz a 329-ikig?
@ 2006.03.21. 17:10
Hát, igen. Felsejlik még előttünk a régi szép rántotthús illatú délutánok emléke, mikor apu horkoló hasáról hosszas leskelődés után sikerült lelopnunk a Galaktikát. Mennyivel szebb volt, mennyivel jobb volt, és mennyivel olcsóbb volt (lévén, apu 40 forintja volt benne, nem a miénk!). Most aztán 870 forintért kell megvenni, mert különben unalomban áztatott agyunknak nem marad más, amit fikázhatnánk, bizonyítva ékesszólásunkat, és mindenre kiterjedő figyelmünket! Csak azért vigyázzunk, hogy a zöld orrváladékot takarítsuk le az újságról, mielőtt apu hasára visszafektetjük!

Viccet félretéve, nem mondom azt, hogy a magazin elérte a tökéletesség határát, de azt hiszem, fontos, hogy újra megjelenik ez a név. Akinek nem tetszik, maradjon a régi számoknál, vagy ha úgy gondolja, csináljon jobbat.

Mindenkinek igaza van, amikor az olyan bosszantó hülyeségekre fúj, mint az önmagunkat való reklámozás, meg a néha pontatlan és ügyetlen szerkesztés (a hirdetés miatt kitakart hasáb tényleg mosolyogtató hiba), de ha meggondoljuk, hogy országosan ismert névről van szó, amit a hazai sci-fi-szerető közönség régóta ismer, talán lehetnénk elnézőbbek is vele. Én mindenesetre az vagyok.

És abban biztos vagyok, hogy a cikk kritikája (Még ha a sejtelmes és eléggé szubjektív "gondolatok" szó is van a címben) nem olyan alapos, átfogó és tiszta, hogy amiatt döntse el valaki azt, hogy megveszi a Galaktikát vagy sem.

.