shimoko @ 2006.04.10. 13:20
Hmm. Én túl a harmadik x-en kedveltem meg az animét, és családban ismerősök között is terjed a kór, főleg a hatalmas választék miatt, Chihirótol a Gőzfiún, CB-n keresztül Inuyasáig vagy akár Pokemonig. Azt hiszem utánanézek ennek a játéknak, elvégre soxor mesélek kezdő fiataloknak is, akik nem egyszer csak kártyát láttak eddig. Szerintem ez nekik is lehet egy olyan játék, amibe könnyen belehelyezkedhetnek. De enkünk vén rókáknak is jól jöhet az új íz. Aztán jöhet a a saját Űrszamurájok sorozat, akár. Mozgatja a fantáziámat.... Most elolvasom az említett linket, utána szavazok majd.;)
Attila @ 2006.04.03. 07:03
"és melyik állításomat? teljesen reprezentatív mérési eredményt nem lehet generálni, a jó statisztikus viszont pont ki tud fogni olyan tömeget, ami reprezentatív. nem állítom, hogy jó statisztikus vagyok"

Magyarul lezárhatjuk a dolgot azzal, hogy seggedből előhúzott adatok alapján beszéltél hülyeségeket.
blarke @ 2006.04.03. 00:09
#define reprezentatív ;)
másrészt meg eleget hülyültem már itt, ha valaki meg akar győzni valamiről, vagy le akar hülyézni, tegye pmben, oké? (csak nyugdtan, lepereg) :D (csak mert kezdünk nagyon o/t-zni)
és melyik állításomat? teljesen reprezentatív mérési eredményt nem lehet generálni, a jó statisztikus viszont pont ki tud fogni olyan tömeget, ami reprezentatív. nem állítom, hogy jó statisztikus vagyok :)
Herbie @ 2006.04.02. 21:37
blarke: Akkor menjünk sorbna: elő az állításodat igazoló mérési eredményekkel. Persze csak ha reprezentatív... ;)
blarke @ 2006.04.02. 17:48
Herbie: lehet. :)
1. => a szerepjáték sikere egyrészt regionálisan is eléggé lemérhető/endő dolog (ami esetünkben Mo.-t jelenti), másrészt meg egy szerepjáték akkor sikeres, ha játsszák is...

2. => a rajzfilmbe az emberek 90%a automatában beleérti a mesét. örülök, hogy az itteniek a maradékban vannak. ;)
Herbie @ 2006.04.02. 17:24
blarke: Komoly kognitív problémák léphettek fel nálad, azt hiszem.

1. A szerepjátékok sikeressége abban mérhető, hogy hány példány fogyott a könyvéből. Azzal, hogy te hirtelen előrántod a kalapból, hogy itthon, meg hogy az amcsik mennyire arrogánsak, siralmasan félrebeszélsz. Az eladott példányszám/profit a siker mutatója, és nem az, h. te mit gondolsz. Ilyen egyszerű. Ahogy te szarsz az amcsi eladásokra, úgy a könyvek sikere szarik a te véleményedre. ;)

2. Az anime rajzfilm. A manga képregény. Próbáld túltenni magad a dolgon ahelyett, hogy elkezdenél hantázni a mesékről is most már.
blarke @ 2006.04.02. 16:04
Aemaeth: ha belegondolsz, a vaskalapos szülők a rajzfilm szóba már másodlagos jelentésként belecsapják a "mesét" - erre akartam rámutatni, de hát egy hülyének elég korlátolt az információáramoltatási képessége, nemdebár? ;) - , és amennyire én a saját generációmon (friss egyetemisták...) látom, még nem igazán különült el a "film" rajzfilm és a "mese" rajzfilm fogalma. egyszerűen azért, mert ha valaki azt mondja, hogy "rajzfilm", vagy mesére gondol, vagy káoencsikkönre (esetleg összemossa) - és egy ilyen érában az animét rajzfilmnek nevezni talán nem helytálló. de ha az itteniekben egyértelműen él a jelzett különbség, akkor nem szóltam.
blarke @ 2006.04.02. 16:01
Lepus: my error again. látszik, hogy kezdek felejteni magyarul ;)

"Akkor a te meglátásod szerint a MAGUS a legnépszerűbb játék Magyarországon, ergo ez a játék népszerű és sikeres, rengeteg pénzt hoz jelenleg is az alkotóinak, sőt népszerűsége lévén már a Hold-on lévő közösségekben is terjed.

Csak mert ugye te a magyarországi szerepjátékos helységek üzemeltetőit kérdezed meg mindenről." a vicc az, hogy amennyire én tudom, a MAGUSnál népszerűbb a WoD (illetve a Vampire). mondjuk én nem ismerem az összes helyet (nem is ismerhetném, mert hál' istennek nagyon sok van belőlük), de ahova bejáratos voltam/vagyok, ott mindig Vampozás és DnD volt a hangsúlyos - illetve párszor láttam MAGUSt is. de lehet, hogy csak rosszkor voltam ott.

Eye: ha az USA megengedheti, hogy ne értse egy mondatban ("Would you please give your honest opinion about solutions to the
food shortage in the rest of the world?") a "rest of the world" kitételt, akkor nagy önérzetesen énis megengedem magamnak. más kérdés, hogy amit szabad Jupiternek..., de gondolom a magyar nacionalizmust nem kell bemutatnom. (nem mintha ezt a nézetet képviselném, de szerintem ez egy olyan baromságom, amit nem tudnék elmagyarázni paradoxon nélkül :)) és engem nem érdekel az amcsi kiadó, csak az, amit a saját szememmel látok (amíg ki nem kaparjátok, ha így folytatom, hehe), márpedig az elég erőteljesen limitált.
Aemaeth @ 2006.04.02. 11:02
Remélem megengedtek egy gondolatot, mert kicsit megint kezdelfajulni ez az anime mizéria.

Szerintem az anime rajzilm, de a rajzfilm NEM mesét jelent. Szvsz terészetesen, de azért pár szóval kifejtem. Mint előttem írták nálam a témában járatosabbak, a rajzilm, kb. rajzolt filmet jelent. A mese az kicsit más, aki látott mesét ( Piroska, Hófehérke, Szaffi, esetleg Szépség és Szörnyeteg), annak feltűnhet, hogy 2 dolog köti össze őkt, hogy rajzoltak, és it a hasonlóságok sorának végére is értünk. Más a kidolgozsá, egyszerűen, tényleg olyan egyjobb anime, mintha filmet néznénk. a "kamerakezelés", a párbeszédek, a vágástechnika. Minden. ez az én meglátásom.

Ps: hovatovább feltételezem, hogy egyes animék inkább a mese kategória, bár nem ismerek egyet sem, de az az én hibám. :) Ha nem volt értelme annak amit írtam sry, az is az én hibám. ;)
Eye @ 2006.04.02. 10:43
blarke:
Itt az ideje átgondolni, hogy mit is gondolsz tulajdonképpen.

Gondolatkísérlet képpen próbáld meg nagyon durván megbecsülni, hogy pl. egy amerikai kiadó bevételének mekkora hányadát teheti ki a magyar piacon eladott termékekből befolyó pénzecske.

(olyasmiket is vegyél figyelembe, mint szerepjátékosok aránya, illetve angolul olvasó szerepjátékosok aránya, illetve az idegen-nyelvű-anyagokat-nem-az-internetről-letöltős-típusú szerepjátékosok aránya az összlakossághoz képest...csak úgy hasraütve)