@ 2006.05.24. 19:55
Sonko: szeretettel várunk, útbaigazítást itt a fórumon tudok adni, ha kell.

Armand: köszönöm megértésed, a vita egyébként megér egy misét, ha gondold privátban cserélhetünk véleményt a témában, sőt célunk a lehető legtöbb igényt kielégíteni, és minden észrevételt javaslatot szívesen fogadunk.

Black: magam sem vagyok a "kardozós" karakterek híve. És épp ezért is ragaszkodtam a játék kidolgozásánál olyan programpontok, küldetések kidolgozásához, amelyekben nem számít a fizikai erőnlét, harci jártasság stb. Biztosíthatlak, hogy egy kardcsapás nélkül is élvezetes lesz a játék. Tervezünk kaszinót, mulatságot, játékos versenyeket, főzést, de ami igazán megfizethetetlen, az a társaság :). Örülnénk, ha el tudnátok jönni. Amit a jogi felelősségről, írtál, azzal egyetértek.
Schundi @ 2006.05.24. 19:13
Bocsánat, hogy elveszem Pepi kenyerét, csak egy aprócska észrevételt teszek:
Black: a játék során nem csak harccal lehet birtokot, (és ezáltal hatalmat, erőforrásokat) nyerni, hanem számos más, kevésbé "erőszakos", és inkább szórakoztató módon. Ezek pontos mibenléte egyenlőre had maradjon titokban! (nem azért mert, még nem találtuk, ki, hanem azért, mert akkor lelőném a poénokat!)
BLAcK @ 2006.05.24. 15:58
Én olyan régen nem live-oztam/oltam illetve játszottam live-t/ot stb., hogy alig-alig emlékszem. És néhány rövid alkalmat leszámítva soha nem is hadonásztam fakarddal. Tudom, vannak akik nem hadonásznak hanem vívnak és küzdenek, de arra én sajnos nem vagyok képes. Marad a szövegelés, kavarás, politizálás. Mindent egybevetve szimpatikus amit olvastam erről a játékról, a szabályokról és a koncepció látszólag alkalmas lehet, hogy érdekes és fordulatos játék alakuljon ki, bár úgy látom, kizárólag közelharci bizonyítási vágy nélküli klántagokkal/szövetségesekkel aligha lehet érdemi eredményeket produkálni klánszinten.
A 18+ kellemes megkötés, noha önmagában aligha mentesít a nem kívánatos szellemiségű játékosoktól, de legalább egy megfelelően aláíratott nyilatkozattal a jogi felelősség egy része lekerül a szervezők válláról :)
Ha sikerül néhány régi ismerősömet összekapni lehet, hogy elmegyünk. Sok sikert!
Armand @ 2006.05.23. 21:49
PepiTM, utólag is elnézést, hogy ez a néhol - szándékomon kívül - személyeskedésbe átcsap viat itt bonyolódott. Mentségemre szolgáljon, hogy sosem fórumozom, és feltehetőleg emiatt került ide, vakvágányra a vita.
Sonko @ 2006.05.23. 21:08
Úgy látom fordítva olvastad a kérdésem, de a választ így is megkaptam, köszönöm :) Remélem el tudok menni.
@ 2006.05.23. 21:04
Sonko: Gyakorlatilag egyénileg, de ez nem zárja ki, hogy a játékban egy csapattá váljatok.

Ha mondjunk ennél egyértelműbben akarok válaszolni, akkor egyénileg.
Sonko @ 2006.05.23. 20:30
Lesz egy hülye kérdésem: most akkor csak csapatonként lehet jelentkezni, egyedül nem ? Ne haragudjatok, nekem nem egyértelmű.
@ 2006.05.23. 16:10
Menor: köszönöm

Így van, és egész pontosan nem így van. :) Varázslóvá bárki válhat, akár az első órában is. Ehhez mindössze a megfelelő számú birtoklevéllel kell rendelkeznie a klánjának. Tehát ha valaki azzal a szándékkal érkezik, hogy varázslót játszon, olyan más játékosokkal kell szövetkeznie, akik nem szeretnének mágiahasználót alakítani. Magyarán mondva, ha már elkészítetted mágus jelmezed ;) ne dobd el. Biztos lesz olyan csapat, akik szívesen látnak. Egyébiránt egy klán több varázslót is kiképezhet, csakhát ugye rengeteg birtoklevelet veszítenek ezzel. El tudok képzelni olyat, hogy akár egy varázsló klán is megalakulhat.
@ 2006.05.23. 15:41
Kedves PepiTM!

:kalapemel, meghajol:

Rég látni ilyen korrekt hozzáállást!

A játékot illetően még egy apróság. Ahogy kivettem a honlap szavaiból, alapban senki nem indulhat varázslóval, ugye? Lehet, hogy ez is visszafog némelyeket, mert ahogy tapasztaltam, ha nem is egyértelműen, de a tapasztaltabb játékosok zöme azért inkább vmi varázshasználó karaktert indít,mint "egyszerű" harcost. De persze ez lehet, hogy más lesz egy élő haros livenál. Viszont talán célszerű lenne lehetőséget adni arra is, hogy valaik ne akarjon harcolni, csak mondjuk varázsolni.

(ja, ez a hozzászólás újfent NEM a "mondjuk meg a tutit a többieknek" szellem jegyében született... )
@ 2006.05.23. 14:16
Üdv!

A szervezők képviseletében mostantól én igyekszem válaszolni a felmerülő kérdésekre, és problémákra. Elsőként azt szeretném kérni tőletek, hogy a személyes jellegű vitákat, ne ezen a fórumon bonyolítsátok.

Minden tiszteletem a nagy tapasztalattal bíró "öregekenek", örömmel olvastam építő jellegű kritikáik. Épp ezért nyílt meg ez a fórum.

Természetes, hogy a fakardokkal vívott harc néhány emberben ellenérzéseket vált ki, ám szerintem az ilyen párbajoknak, csatáknak nem feltétlen velejárója az agresszió. Ahogy a kő-papír-olló lehet jelképes harc, úgy egy karddal bevitt találat is lehet jelzés értékű(elég megérinteni). Ezért bízunk abban, hogy a kellően érett leendő játékosok (18 fölött)belátják, hogy a cél nem a másik kékre verése, hanem legyőzése, és természetesen, a szerintem így is megvalósuló katarzis. Erre egyébiránt külön fel kívánjuk hívni a figyelmüket.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, rengeteget kapacitáltunk belőlük. Kérlek benneteket, a továbbiakban is tiszteljetek meg minket véleményeitekkel.