Kappadokiai_Epeiros @ 2006.06.23. 19:41
Üdvmindenkinek!

Igazán sajnálom, hogy erről a vitáról lecsúsztam, igazán beleszóltam volna, legalább olyan hasznos infókkal, mint sokan.
Például, hogy ma mustáros virslit regeliztem, és bár én nagyon szeretem a virslit, mégis úgy gondolom, hogy a vegetáriánusokra való tekintettel tiltsuk be a húsfélék árusitását minden 12 éven aluli számára. Addigra eléri a gyermekek többsége azt a kort, amikortól már nem okoz komoly egészségügyi problémát a húsfélék fogyasztása.
Szerintem.
De persze lehet, hogy hülye vagyok és főbe kéne lőni magamat, mert ilyen dolgok jutnak eszembe. Ami biztos viszont, hogy holokauszt volt, és aki tagadja, arra - igaz csak a nyugati világban - börtön vár. Mert az igazság nem véleményfüggő. És az, hogy a mangákat az egész világon minimum 120 millió ember olvassa, az tény és nem vélemény kérdése. Valamint, hogy a 120 millióból legalább 25 millió már elmúlt 20 éves.
Szerintük a manga jó, és szerintem is. Szerinted lehet szar, de hogy kik olvassák és mennyien, az tény.
Na mindegy. Talán még elolvassa ezt valaki. Remélhetőleg olyan is, aki magára veheti. Mert vegye csak nyugodtan, az a cél!

UIi.:
Rohad sok itt az okostojás mostanában, de annyi baj legyen, legalább nem lógok ki a sorból.
bugger @ 2006.06.20. 19:08
Szerintem fogyasztható. Viccelődést csak egyet találtam benne, a végén, story után, lap alján van egy kép, amin viszont warcraft rajongók nagyrésze mosolyog (már aki szerette az egységek beszólásait). A többi komoly maradt. Igen, Warcraft-ról van szó, NEM WoW-ról, a cikk hibás.

A trollok meg kéretik balra el.
oleewear @ 2006.06.20. 14:13
"Aemaeth:Szerintem is kisgyerekeknek való, és akkor mivan? Ez az én véleményem, az meg a Tiéd... és semmivel nem vagyok kevesebb Nálad ezért sem én, sem MelonB!!!"

Ilyen szemszögből nézve at szerepjátékok is kisgyerekeknek valók, meg a pc-s játékok is ezt is ki kellene nőni 12 évesen!

"mert lássuk be,elég hülyén nézhet ki,mikor Arthas az Apja fölé áll kardjával hogy leszúrja,annak meg egy nagy izzadság csepp túnik fel a fején..hehhe"

Nagy izzadtság cseppket főként a gyerekeknek szánt mangákba szoktak rajzolni, ez enm annak készült.

"Meglepne, ha nem jutna minden oldalra legalább egy "tócsaszemű" lányka, akármilyen setben és legalább egyszer anélkül.
Nem fogom megvenni látatlanban, csak a logo miatt."

Megvan itthon a kötet és nicsenek benne "tócsaszemú" lánykák
mercenary @ 2006.06.17. 23:40
erdekes probalkozas, azonban igen csak ingovanyos terulet ez. uzleti szempontbol nem biztos, hogy a legkifizetodobb, ahogy az eddigi kezdemenyezesek "sikeret" vesszuk alapul. bar a dv parszor mar bizonyitott, szerintem hatalmas uzleti bravurnak tekintheto, hogy meg mindig toretlenul tudjak tartani piacvezeto szerepuket a fantasy konyvkiadasban, es meg nem kerultek csodkozeli allapotba, mint tobb mas, szebb napokat latott kiado. remelem azert, hogy a tortenelem nem ismetli onmagat, hiszen a szukits egisze is kb. akkor kezdett lealdozni, mikor kepregenyeket probaltak piacra dobni. remelem, hogy ez nem egy rossz omen!

kivancsi leszek a fogadtatasara, azert eleg sokan wow-oznak kishazankban (tobben, mint ahanyan mangat olvasnak), ugyhogy talan nem lesz akkora buko. viszont hogy magyarorszagon a manganak lenne jovoje? nem hiszem. kis orszag vagyunk, egyedi nyelvvel, egyszeruen nem jelentunk akkora felvevopiacot, hogy erdemes legyen magyarra forditva barmit is kiadni. bar nem tagadom, egy magyar berserket en is elfogadnek, de ennek oszinten, mi az eselye? meg angolul is csak a 12. kotetnel jarnak, holott az eredeti mar tul van 31 koteten. viszont ki tudja, animekent tobb esellyel indulna idehaza, az lehet, hogy akar 10-20 ev mulva megjelenhet! :)
Terde @ 2006.06.13. 15:53
Üdv!

Japánban minden képregényt mangának hívnak, és minden rajzfilmet anime-nek. Külföldön, ezzel szemben csak a Japán képregényeket hívják mangának, ill. anime-nek is csak japán rajzfilmeket hívnak. Röviden ennyi.

Egyébként a Warcraft képregény érdekesnek tűnik. Majd meglátjuk mennyibe kerül :)
@ 2006.06.13. 07:20
Én csak abból indultam ki, hogy 1-2 mangás ismerősöm mereven elzárkózott attól, hogy a Sunwell trilogy-t "mangának" neveztem. Merthogy a leegyszerűsített definíció szerint a manga az japán képregény. No, ez alapján mertem ezt állítani, hogy ez nem manga. :) Vagy ez tulajdonképpen egyfajta sznobizmus?
Hanna @ 2006.06.13. 05:14
Prof William: A képekbe belenézhetsz a Blizzard és a Tokypop német honlapjain
http://www.blizzard.de/images/press/manga02.jpg
http://www.tokyopop.de/news/icons/02_11_2004_warcraft1.jpg
Prof_William @ 2006.06.13. 00:53
"Ez hülyeség. Másolásról szó sincs, az "amcsik" piszok jó mangákat csinálnak."

Akkor elnézést. Sajna csak a mo-ra behozott Totally Spies c. emberiség elleni bűntettből indultam ki.
Rorimack @ 2006.06.13. 00:05
"És valóban, azért nem "manga", mert amcsi-koreai összefogás terméke."

És ez miért zárná ki, hogy manga legyen?

"A amcsik mostanában szeretik már ezt is másolni.
Sajn néha/álalában nagyon rossz eredménnyel. "

Ez hülyeség. Másolásról szó sincs, az "amcsik" piszok jó mangákat csinálnak.

"Erről tudunk valamit? Rajzolás? Minőség? Ez annak szól, aki már látta angolul."

A rajzokkal nincs különösebb gond, de érdemes megnézn a t. író eddigi műveit...
Prof_William @ 2006.06.12. 23:44
A amcsik mostanában szeretik már ezt is másolni.
Sajn néha/álalában nagyon rossz eredménnyel.
Erről tudunk valamit? Rajzolás? Minőség? Ez annak szól, aki már látta angolul.