Karrde @ 2006.11.07. 12:56
Ízlések és pofonok. Megvettem a könyvet és olvasom. Vagyis inkább átrágom magam rajta. Az én Ynev világképembe néhány dolog nagyon nem illik bele, mint például az erdőpillék. De hát ilyen ez a világ, mindenkinek kicsit más az elképzelése róla. Az ököllel kovácsolt szekercénél még csak vihogtam, Sigundo megjelenésénél viszont már sírni lett volna kedvem. Nekem egyenlőre nem az igazi...
Andrash @ 2006.10.07. 14:12
100% ban egyetértek Croakerrel. Az Inomis újrafeltámadás óta megjelenő MAGUS regények sajnos nagyon  nagy százalékban (kb 40%) nem ütik meg a mércét.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2006-10-07 15:13:18 - Andrash által</font></small></b>
Noro @ 2006.07.31. 13:37
Csak a jegyzőkönyv, meg a poén kedvéért: a könyv 68.oldalán, a szobor első leírásában egy "hosszú sörényű paripáról" van szó. :aboci:
Croaker @ 2006.07.19. 15:34
Elolvastam az opust. Egy kifejezetten jó könyv az egyik legpocsékabb befejezéssel, amit valaha olvastam, nagyon kár érte:(
% a könyvre.
@ 2006.07.12. 13:39
Áve!

Csak nekem jön le úgy, hogy a borító egy szobrot ábrázol?

A könyvről majd akkor nyilatkozom, ha elolvastam. Úgyis megveszem, mint eddig mindegyiket.

Csürsz!
-max- @ 2006.07.11. 09:05
Tetszik a borító.
Jó a kép is, meg maga a lény is. Az unikornis csak dizniéknél alakult kiss plüsspacivá, egyébként kistermetű, párosujjú patásnak írták le, inkább kecske-, mint lószerűnek.
A kép elsőre mégis mellbevágott, mert már én is elfelejtettem ezeket az apróságokat mondjuk a Legend gyönyörű lovai láttán, de ettől még így van.
Ranagol is bejátszik a címből... nagyon jó kis összhatás.
A fizikuma alapján pedig elfut a Holdig.

Szóval gratulálok.
@ 2006.07.11. 05:30
daekow:

Nekem speciel a hangulata teszi inkább népmesei vonulatba illővé, mint M*-regénnyé.
Az, hogy mass-replace-szel mit mire írnak át a regényben, abszolút semmit sem számít.

Nekem mondjuk ennél a mondatnál válik egyértelművé, hogy meglehetősen slendriánul bántak a kifejezésekkel (az én olvasatomban ez okozza a világ hangulatától távolra rugaszkodott írás érzését): "A manó elugrott a fáklyatartóról, erőtlen szárnyaival esetlenül verdesett, majd nagyot huppanva a zsákra zuhant." -> Ugye nem nehéz elképzelni a csúcsos-süveges, zöldruhás szárnyas lényt elképzelni... :aboci:
Amúgy meg ha már itt tartunk az eredeti erdőpillég éppen, hogy erdei lények, védik a területüket, elvileg nem merészkednek sem a kikötőbe, pláne nem hinném, hogy felismerik a Gályák tengerének vándorkagylóját.

De ezek csak aprócska döccenések.
Majd kölcsönkérem, elolvasom, oszt' elemezhetjük utána jól, hogy akkor ez mennyiben M* hangulat vagy sem.
daekow @ 2006.07.10. 16:46
Amberek!

Miért nem világhű a regény...? Mert szerepelnek benne erdőpillék...? :aboci: Csak a loppal osonó kráni fejvadász, talányos félmosollyal az arcán, csak az a Magus-fíling, mi? :) Homlokpánt, hegyes fülek, varázslóbot, és hosszúkard helyett szablya, mert jobban sebez...

Amúgy Új-Akvilonia nem annyira Gorvikban van, már szerintem. :)

A borító meg szvsz remek. A könyvet meg úgyis megveszem.
Gorbadock @ 2006.07.10. 12:31
Kánagy - mondjuk úgy, hogy megnézem ki írta a kritikát (merhogy szujjektív ezt ugye tudjuk) és nagyjából tudom, hogy kinek egyezik az ízlése az enyémmel, vagymi.
Ha meg mégis ez lenne a kivétel akkor így jártam.
De sztm ez elég egyszerű nem...?
nagypetak @ 2006.07.10. 12:00
Kánagy: naná, hogy egy kritika alapján nem tudod eldönteni, hogy neked tetszeni fog-e a mű. De rengeteg könyv jelenik meg, és a választásban segíthet egy jó kritika. Itt az RPG.hu-n előfordulnak ilyenek. :-)