Xik_uz @ 2006.08.29. 15:34
Részemről nem lelkesedem a vadnyugatért, de ez a zombi-apokalipszis téma azért adhat neki egy kis pikáns ízt. Furcsa párosítás, de hát végül is jó, hogy nem halt ki a kreativitás az RPG-ből. ;)

Azért mázlijuk van a zombiknak, hogy az akasztás helyett nem az égetés volt a legnépszerűbb ítélet arrafelé...
Angelyr @ 2006.08.29. 09:23
...és pont ez jó a szerepjátékban! Mindenki azzal és úgy játszhat, amivel és ahogy akar.

Én pl nem tudnék élvezni egy ilyen piff-puff-hopp-egy-zombi-kiterült játékot. De szerencsére más játékosok (hmm... vagy nevezzük piaci igénynek?) eldöntik, hogy van e erre igény, vagy nincs!

Akinek tetszik, jó játékot kívánok!

Az ismertető meg korrekt!

Tisztelettel:
-=A=-
kalandvadasz @ 2006.08.28. 18:12
Pett-moondevil: megnyugtatlak, én már jó pár ötletet felhasználtam, CoC és Hunter meséimben, példának okáért az Enter the Zombie-ból, annak némelyik ötlete igazán cool. Ezt a westerneset nem olvastam még, de bizonyára ez is pofás.

Egyébként próbáljatok már nem csak heti rendszerességű, vérkomoly patykban gondolkodni! Van, aki mondjuk havi egyszer, vagy fél évente(!!) egyszer tud lelülni játszani, és akkor inkább szeretne nagyon durvát játszani (pl. egy a Maverick-stílusú gőzhajó az utolsó túlélőkkel marha király lehet) minthogy high-fantasyben valami szokványos gonoszvarázslós, énvagyokahősös, elfes, orkos okosságot.

J'Role: én meg pl. hányok már a fantasytől. Sárkányoktól nemkülönben. Ízlések és pofonok. ;)

A vadnyugat pedig a kedvencem. Már a Deadlandset is megkajoltam... A Bang! pedig valami állat volt... Épp a közeljövőben tervezek egy többnapos banzájt 1863-ban, Gettysburgnél, ahol nagyon máshogy alakulnak a dolgok... És pont zombik által :D Szóval jól fog jönni ez a könyvecske.

Itthon kapható??

vadász
Eye @ 2006.08.28. 17:26
Oszinten szolva engem is foglalkoztat, hogy vegulis jatszik-e valaki ilyen jellegu jatekokat, vagy inkabb csak mulatsagos olvasmanykent funkcionalnak?

Akarhogyis van, en orulok ha a kreativitas burjanzik. ;)
@ 2006.08.28. 16:39
Maga az ismertető nem rossz, de engem sosem kötött le igazán a vadnyugati téma. Éljen a D&D! Ott vannak sárkányok ;)
Pett-moondevil @ 2006.08.28. 12:52
A cikk jó, informatív, köszi.
De. Ki vesz meg ENNYI zombit?!?! Tapasztalataim szerint nem feltétlenül kell zombi világ egy zombis meséhez, és ez az AFMBE tízesével szórja a világötleteket. Van olyan, aki legalább minden ötödiket felhasználja abból, amit megvesz?
Mammon @ 2006.08.28. 11:27
Hangulatos! ;)
Igazán zombisat még sose meséltem (max "testőrként" pár darab zombi mint akadály), hiába, az valahogy olyan menekülős-hentelős, és a karakterek meg sosem élvezik a jaj-jaj-fussunk-gyorsan-mert-megesznek típusú meséket... inkább héroszok ők, és halálig harcolnak, még a tolvaj is... a varázslókat meg hagyjuk, mert... na. :D
Na persze egy mágia nélküli világban izgi lehet... de olyanba meg csak scifit meséltem, abba meg nem akartam beletenni.
Bár... még... ki tudja? :D
Fywillan @ 2006.08.28. 10:07
Zombi-western szerepjáték... Úgy tűnik, már nem tudnak mit kitalálni. De némelyiknek a háttérsztorija egész jó. Lehet, hogy meg kéne vennem?
Marvin @ 2006.08.28. 09:26
Az utsó mondatban 2 "inkább" van, a többi elég jó.
@ 2006.08.28. 05:25
Hm...Hangulatosnak tünik. Határozottan tetszik. THX az ismertetőt