Larissa @ 2006.09.14. 17:20
Nos, Szabolcs fiam esetében pont ez a Sárkányos volt az első könyv, amit kiolvasott. Szereti a rajzfilmeket, így valamivel el kellett kápráztatni, hogy rákapjon az olvasásra. A mai gyerekeket rengeteg vizuális inger éri - jóval több, mint minket anno, így az olvasást is efféle csalikkal kell megszerettetni. Hogy mennyire sikerült? Pár év múlva szívesen beszámolok. (Természetesen gyermeke válogatja, Rékának pl. Tony DiTerlizzi féle Spiderwick sorozat volt az első. Remélem egyszer ő is eljön dedikálni!) Nem tagadhatják le a szerepjátékos (exSárkányfészkes) szülőket, ugyebár :D. Mindenképpen nagyszerű, hogy ilyen igényes könyveket adhatunk gyermekeink kezébe, és csak drukkolni tudok a kiadónak! A regények pedig ígéretesen hangzanak, kíváncsian várjuk őket.
Sonko @ 2006.09.13. 22:22
"- Más szerepjátékokat is kipróbáltál?
- Igen, játszottunk a Metamorphosis Alphával," - hehe, azt hittem, rajtunk kívül senki :D
borisz @ 2006.09.13. 15:55
volt nálunk a büroban a napokban ez könyv, meg az egyiptomos is, és gyerekek, én kölyökkoromban bekuláztam volna, ha egy ilyet kapok! emléxem már a kihajtogatható szovjet űrutazós mesekönyvtől és széthaltunk, hát ha még egy ilyen akadt volna kezünkbe!
ja, asszem 3000-4000 ft között volt, szal nem is drága (két regény ára)
Kadmon @ 2006.09.13. 13:47
Nekem nagyon bejött a könyv (pedig már elmúltam 18 éves :D) Ráadásul az ára sem túl magas, ha valaki szereti az ilyesmiket. Tetszett az egyiptomos is, de a varázslós még nem volt a kezemben. A magam részéről várom a folytatásokat.
Szerintem bármilyen fantasy kedvelőnek érdekes, szerepjátékosoknak pedig hasznos segédlet lehet.

Kadmon
celsior @ 2006.09.13. 12:10
...hallo,

Ez tényleg nagyon eltalált könyv lett a vacsoránál (is) lázasan olvasott HP-regények idején. Látva, hogy az iskolások egymás kezéből kapkodják ki és "tudományosan" vitatkoznak a sárkányokról, fejből idézve fejezeteket... szóval akkor már nem bántam, hogy a legdrágább könyvünk volt abban az évben.
Az is igaz, hogy valamelyest újraértelmezte a könyv fogalmát.
Ami az előjelzéseket illeti, tehetséges lehet az üzletfejlesztési menedzserük.

cels.
Orastes @ 2006.09.13. 09:53
Korreket az interjú, a könyv is pofásnak látszik, még a végén beruházok rá. :D
nadire @ 2006.09.13. 08:25
Én megkaptam ajándékba a könyvet, még 2004 karácsonyára. Gyönyörű, igényes és én nagyon örültem neki. Tény, hogy igazoltan infantilis vagyok, és igen, valóban gyerekes a könyv is, de szerintem ettől még élvezhető.

Az interjú szerintem korrekt. E nélkül sose tudtam volna meg, hogy ez egy sorozat :D

nadire
bad_angel @ 2006.09.13. 08:23
Ez a trilógia melyik kiadó kiadás, és mikori kiadású? Jonathan Stroud:Bartimaeus trilógia.
@ 2006.09.13. 07:39
Nos... én is találkoztam ezzel a könnyvel. Az érdekességek gyűjtői mellett én úgy gondolom, hogy 8-13 éves korosztály talán nem is a legjobb célmeghatározás. Lehet, hogy őket is szórakoztatja és leköti, de én mondjuk a 3-8 éveseknek ajánlanám inkább. Együttlapozós, -tapogatós célokra. De ez szigorúan és szűken vett szvsz.
Az interaktivitás terén... az nem feltétlenül azt jelenti, hogy szagolni és ízlelni is lehet, HALÓ! Inkább azt, hogy a könyvben el vannak rejtve olyan dolgok, amelyek az írott anyagon túlmutatva vonják be az olvasót, nézőt, használót a tartalom átélésébe. Ebben ott van az írás, a grafika, a tapintható felületek, a 3D utánérzésű részletek, a könyvből kivehető izgalmas "mellékletek".

Meg nem mondom, hogy mennyi is ez a könyv. De szerintem nem kéne bántani. Az ötlet és a kivitelezés ugyanis jó! Hogy milyen egy sárkány pikkelye? Hmmmmm... persze lehet, hogy ennek megítélését rá kéne bízni mindenki személyes fantáziájára, de bennem nem okozott törést a "halpikkely"-szerűség. Gyanítható, hogy nem fognak egy kb méterszer-méteres vaskos szarupikkelyt beletenni. :)
Ajándéknak ötletes, igényes és szép... meg szerintem drága is. De legalább jó.

Potter-t meg olvashat minden korosztály... aki már tud olvasni.

A cikk és az interjú szerintem jó volt. Biztos sok dologról lehetett volna még faggatni, de gondolom nem úgy lett betervezve, hogy részletes, hosszan tartó beszélgetés keretein belül faggatják ki az illetőt.
CikkBot @ 2006.09.13. 07:39
Dugald A. Steer és a Sárkánytan (Diane)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4729