telihas @ 2007.05.22. 09:11
Nem vagyok egy nagy irodalmár, így csak az alapján tudok véleményt alkotni egy írásról hogy jól szórakoztam-e rajta avagy sem. Így a véleményem: Nekem nagyon tetszett, kellemesen kitöltött egy unalmas fél órámat. Garatula.
paradia @ 2007.02.27. 05:07
a koromdarabos zacsit hol vitte magaval? :)
ez azert eleg nagy logikai baki, vagy eppen figyelemtlenseg. ebbol az alaphelyzetbol tobbet ki lehetett volna hozni. mintha elfogyott volna a lendulet az elso talalkozas megformalasa utan es csak irta volna, ami az eszebe jutott.
azert sikerult annyira, hogy vegigolvassam :)
@ 2007.02.19. 05:33
Érdekes...
TETSZETT, hogy ez a történet milyen könnyen olvastatja magát, és hogy felkeltette és végig fenntartotta érdeklődésemet. "Klisés" vagy nem klisés, jól szórakoztam rajta, egészen addig, amíg be nem fejeződött. Az úgynevezett befejezés vagy nagyon rosszul sikerült, vagy szándékosan elmaradt, így aztán igen ellentmondásos érzésekkel kellett belenyugodnom, hogy...
"Ezen ugyan hiába filózom tovább, jobb, ha elfelejtem az egészet."
Kár...
És mivel úgy gondoltam, "kár", belenéztem a szerző korábbi munkáiba is. Az volt az érzésem, az illető vagy - nagyon tehetséges, csak még nem tudja, "merre hány óra", vagy - nem nagyon tehetséges.
Ezt az egészet azért kellett most ideírnom hajnali akárhány órakor, mert benne van a pakliban a "nagyon tehetséges" lehetősége is, és ha már fél éjszakám ráment Zékószára, úgy gondoltam, megérdemli, hogy ezt ideírjam.
/...Vagy én érdemlem meg, na mindegy.../
(Százalékos értékelést nem küldök.)

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-02-19 05:46:33 - Large által</font></small></b>
Armand @ 2007.02.17. 11:38
Zé, öregem,

Becsuktam az első pár mondat után: egészen pontosan, amikor Peter Waken nyomozó beletúrt a hajába. Sorry. Jóval többet tudsz te ennél.
tapsi @ 2007.02.12. 14:20
őszintén, Zé, nehezemre esik ilyet írni... de ez alulról sem súrolja a harmatgyengét... :) történetében, megfogalmazásában, szereplőiben egyaránt fájdalmasan és szánalmasan klisés, a stílushoz képest is fölöslegesen trágár (legalábbis az eseti durva kiszólások nem illeszkednek a szöveg többi részébe). egy lelkes kamasztól talán ígéretes első próbálkozás volna, de... szóval ezekhez a szereplőkhöz legfeljebb a "sötét és viharos éjszaka volt" kezdés illene, és befejezésképp a kuka. ennél azért még a sztereotípiákba is illik több eredetiséget vinni, történetre dettó ugyanez, a szövegbe pedig több stiláris egységet, ffs :)
Narem @ 2007.02.07. 13:17
a mű eleje kissé olvashatatlan, majd javulni kezd. Szerintem nincs vele nagyobb baj.
TimeRobber @ 2007.02.07. 12:25
Hátööö... hagyjuk. Klisé találkozik klisével, és klisélnek egy kicsit a klisében. Az egyetlen érdemi beszólás is mellékszereplőé, az is csak a kontraszt miatt emelkedik ki.
lenienn @ 2007.02.06. 21:12
"Az eső még mindig szemerkélt, amikor Peter Waken nyomozó megérkezett a gyilkosság helyszínére. Kiszállt a kocsijából. Bakancsa szétfröccsentette egy pocsolya zavaros vizét. Peter beletúrt a hajába, és idegesen körbenézett, miközben cigarettára gyújtott." - eddig jutottam. én megpróbáltam.
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-02-06 21:13:40 - lenienn által</font></small></b>
@ 2007.02.06. 20:36
Hát nem is tudom. Elolvastam, szóval van lendülete a történetnek. De tény, hogy én is teljes sebességgel kenődtem fel a filmszakadáson, mint egy kőfalra.

Csak szubjektíven tudom értékelni... mivel olvastam már nagyon hangulatos detektív regényeket (régieket, modernebbeket is). A megfelelő hangulat megteremtéséhez hozzátartozik egyfajta profán szóhasználat. De azért vigyázni kell, hogy ne legyen élből trágár. Nameg a hangulati elemeknek is passzolniuk kell. Mintha egy különös szemüvegen át láttatnák az olvasóval azt a világot, amit amúgy ismer... csak nem így.

Azért remélem lesz folytatás. :)
masvalaki @ 2007.02.06. 18:32
kicsit olyan, mintha egy karakter és egy Ally, vagy ilyesmi sztorija lenne, amit a játékos szépen kinyomtatva odaad a mesélőnek, az meg összehugyozza magát a gyönyörűségtől. Ebből a szempontból nézve baromi jó, a nyomozós részt meg nyílván majd lejátsszátok, úgy izgalmas igazán.
Ha nem, akkor nem.