Aserminio_de_Mueria @ 2007.06.29. 14:16
Közben arra gondoltam, hogy esetleg segíthetnétek. Akinek van hasonló kalandötlete, az küldje el nekem hasonló formátumban (Ötlet + 3 megoldás), én nagyon szívesen beveszem a következő adagba. Határidő az 5. csomaghoz (Ez még biztosan lesz, de lassan kezd elfogyni a fordítanivaló) mondjuk július 10.
Szóval akinek van hasonló ötlete, az ne habozzon, ossza meg a törpiekkel is!

Ja, a levélcím: latvanypekseg@gmail.com
Krisztorna @ 2007.05.06. 18:05
Birom az izgalmas, titokzatos dolgokat!!! Ezek naon coolak!!!:D:D:D
@ 2007.05.03. 21:55
A fordítói munka mindig dicséretet érdemel :D Úgy gondolom, az itt felsorolt lehetőségek közül, különösen a fordító saját ötlete sokkal inkább a Kult berkein belül igazás ütősek, nem CoC-ban.
Petro @ 2007.04.24. 20:24
Nekem az elsőről (egyébként ötletes) a Szomorú Vasárnap (Gloomy Sunday) legendája ugrott be. Talán ahhoz is köze volt mondjuk Nyarlathotepnek? :D
Holleau @ 2007.04.24. 14:45
A szférák zenéje... Vicces, de a Te verziód jobb mint a 3 "hivatalos"
Vinduil @ 2007.04.24. 09:30
A cím alapján lesz folytatása a dolognak. Találtam benne gondolatébresztő dolgokat, úgyhogy várom a folytatást...
LadyCrow @ 2007.04.24. 02:22
A puffanás az éjszakában egész gondolatébresztő ötlet, bár a magyarázatok nekem se jönnek be túlzottan. :D
kabal @ 2007.04.23. 23:44
A régi CoC modulgyűjteményekben is volt egy pár olyan kaland,aminek semmi köze sem volt a Mítoszhoz,de annyira nyomasztóak/félelmetesek/izgalmasak voltak,hogy sokszor le is körözték a hagyományos Cthulhu-történeteket. Pl.egy űrben játszódó modul,ahol végigkíséri a karaktereket a szörnyű bizonytalanság: elég lesz-e szkafanderük levegőtartaléka a végkifejletig? (Nem lett elég...)
T10 @ 2007.04.23. 14:35
Személy szerint a házilag barkácsolt Szférák zenéje variáció tetszett a legjobban. Ha lemesélem, biztosan megvariálom egy kicsit, hogy a csapat végig a Mitosz lényeit keresse;)
Aserminio_de_Mueria @ 2007.04.23. 11:30
Nocturna: Előrebocsájtanám, hogy azzal teljesen egyetértek, hogy Egy Mérhetetlen Vén nem szórakozna  kicsinyes bosszúállással. Eltörölné a föld színéről az egész bagázst, oszt kész.

Ezek  hangsúlyozottan kalandötletek. Gondolatébresztésre valók, nem arra, hogy pontról - pontra így  mesélje le mindenki. A tekintélyes mennyiségű rendelkezésemre álló kalandötletből inkább olyanokat  választottam ki, amelyek különlegesek, nem igazán illeszkednek a szokásos Külső Istenek - Sokcsápos  Izék - Lefűrészelt Emberi Tüdőcsúcsok vonalra.

Az Oviszekta azért tetszett különösen, mert  SZVSZ egy modern társadalomban nem világvégi halászfalukban lehet a legjobban elbújni, hanem épp a  tömeg közepén. Akár egy oviban is. A Magyarázatok tényleg kicsit suták, de feldobhatóak néhány egyéb  ötlettel. Mondjuk:

- Panelházak között álló óvoda, állandó gyerekzsivaj, állandó lárma. Mégis, ha  körbekérdeznek, rájöhetnek, hogy a környékről egyetlen gyerek sem jár ide, minden anyukát elküldtek  távolabbi óvodákba helyhiány miatt.

- A gyerekek semmilyen anyakönyvben sem szerepelnek,  gyakorlatilag olyanok, mintha most pottyantak volna ide egy másik bolygóról. Nincsenek szüleik,  nincs lakhelyük.

- Némelyik gyerek emberemlékezet óta óvodás, régebben itt lakók már tíz évvel  ezelőttről is emlékeznek az őzikés-szemüveges Karcsikára.

Lehetséges egyéb magyarázatok:

- Az  ovi Gazdag pedofilok exkluzív intézményének fedőszerve, a gyerekek pedig egytől - egyig  elrabolt/megvásárolt gyerekek, a fehér rabszolgaság legszebb hagyományai szerint.

- X-aktás vonal  - Az ovi a kormány kísérleti telepe, a gyerekek valamilyen genetikai kísérlet alanyai.

- Egy  szekta neveli az oviban az utánpótlást, megfelelően szilárd jellemű embereket, akik nem rohannak el  sikoltozva, ha a Mítosz teremtményeivel találkoznak, egyszerűen azért, mert gyerekkoruktól kezdve  hozzászoktak a jelenlétükhöz.

- Vampire - vonal: Az ovi egy dúsgazdag vámpír személyes  éléskamrája. Néha megjelenik, szív egy kis vért, oszt ha teleette magát, távozik. A Gyerekeket a  legsötétebb mágiával, és némi hormonkezeléssel tartják testileg öt éves formában. Valójában  némelyikük már negyven is elmúlt.

- Egy szörnyű, félmágikus betegség áldozatait gyújtötte ebbe a  műintézménybe gondoskodó kormányunk. Az áldozatok minden áldott éjjel elveszítik az emlékezetüket,  és sohasem öregszenek meg. Az óvoda meglepően jól felszerelt, az itt dolgozók valójában orvosok,  akik a betegség ellenszerét kutatják. A tömeghisztéria elkerülése végett nem hozták eddig  nyilvánosságra a betegség létezését.

Az X-aktás beütés nem véletlen, ha ismered a Delta Green  kiegészítőt, az gyakorlatilag az X-akták és a Millenium sorozatok zanzásított változata, kicsit  megkavarva HPL Mítoszával.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-04-23 12:31:25 - Aserminio de Mueria által</font></small></b>