Glowface @ 2007.07.09. 19:40
Én az amazon.com-ról rendeltem, meg az amazon.co.uk-ről. Nem egy nagy művészet, ha beszélsz angolul, elég világosak a rendelés lépései. A rendeléshez interneten is használható bankkártya kell (ezek általában a dombornyomottak, vagyis ahol a név és a bankkártya száma domborúan van belepréselve a kártya műanyagba). Csinálsz egy account-ot, beírod a nevet, szállítási címet, bankkártya adatokat, miegymás. Aztán rákeresel a "star wars saga edition role playing game" kifejezésre, és megtalálod. Kosárba (shopping cart / basket) rakod, és leadot a rendelést. Fuvarozási módokon lehet töprengeni: van az olcsó, de lassú; illetve a drága, de gyorsabb. Emlékezetem szerint egyébként a könyv jóval olcsóbb az amerikai site-on (amazon.com), mint az angolon, még a szállítási költséggel együtt is.

Ja, hagyományos postánál (légiposta, esetleg expedited shipping) éremdes maradni; a gyorsposták, futárok külön vámkezeltetnek gyakran, ami igencsak drága.
winterlord @ 2007.07.09. 16:38
srácok, lehet hogy kicsit rossz helyen járok, de hátha tud valaki segiteni. Szeretnék beszerezni ebből a remek könyvből egy példányt, és érdekelne, hogy hol tehetem meg. Kénytelen vagyok a netről rendelni, v az országba is találok? És ha az első út járható, azt hogyan tegyem, mert még nem rendeltem netről semmit.
Winter voltam
Glowface @ 2007.06.21. 10:20
Eszembe jutott még egy: ithori faj biztos, hogy benne van még.
Glowface @ 2007.06.21. 09:49
Most persze éppen nincsen nálam a könyv, de úgy nagyjából:
ember, wookie, gamorrai, rodiai, twi'lek, zabrak, ewok, gungan, mon calamari, quarren, cereai, kel dor, bothai, duros, sulusi, meg még talán 1-2 ami nem jut eszembe. A droidok meg praktikusan külön (vagy inkább 5 külön) fajnak számítanak, nagy testreszabhatósággal.

Rendszerfüggetlenebb kiegészítőket nyilván többé-kevésbé lehet használni. Vannak dolgok, amik könnyen átültethetőek (pl. a fajok nagy része, csak pár koncepciót kell lecserélni, az az eddigi példák alapján ez jól követhető), más dolgokat nehezebb. Egyébként készül a hivatalos konverziós dokumentum. A http://www.gmsarligames.com/sagaconversion...cae309edc33e073 oldalon elérhető a jelenlegi verziója, ezt egy wizards of the coastos fejlesztő írta, most megy át a javítgatási/engedélyeztetési procedúrán, pár héten belül talán hivatalosan is elérhető lesz. A dokumentumban azért van egy csomó apró hiba, de kiindulási alapnak nem rossz.
harlequin10 @ 2007.06.20. 14:26
Üdv.

Nekem a leírás alapján eddíg tetszik a dolog...gondolom mint mindent, ezt is meg kell majd szokni...
Kérdés: milyen fajok játszhatóak alapból? ill. a régi rendszerfüggetlenebb (nehéz szó:sor: kiegészítők mennyire maradnak használhatóak?
Glowface @ 2007.06.15. 20:50
Nos, a featek és talentek kétségtelenül igényelnek némi odafigyelést, de nem vészesen sokat. Amennyire lehet, minden ilyesminek a működését egyszerűvé tették. Például a featek háromnegyedének a hatását legfeljebb 3-4 sorban írták le a kéthasábosra szedett (=rövidsoros) leírásban is. A bonyolultan alkalmazandó featek nagy részét leegyszerűsítették (pl: rapid shot: -2 támadás, +1 kocka sebzés).
Csaináltam már 3-4 példakaraktert 10. szintre is, azt mondhatom, kb. 3-4 lényegesebb harci opciójuk van. A többi vagy automaitkusan, állandóan működik, vagy csak speciális helyzetekben kell. Ez alól talán a fénykard használatára specializált jedi lovag lenne a kivétel, neki 10. szintre elég sok lehetősége van - a force powerek eleve sok opciót adnak.

Ráadásul szerintem még a "bizonyos helyzetekben" működő képességek legnagyobb része is igen egyszerű.
Petrus @ 2007.06.15. 15:22
A feat-ekből egy csomó régi speciális feltételre működő megszűnt, vagy átalakult, a talent-ek meg hasonlítanak a D20 Modern hasonló nevű képességeire.
A rendszer távolról, halványan, a régi-régi WFRP skill rendszerrel is mutat rokonítható vonásokat. :sor:
Vanger @ 2007.06.15. 15:21
Radivoj:

Csak nem azt gondolod, hogy "Nehogymááá a WotC az egy valóban egyszerű, átlátható rendszert csináljon!!! Itt a Világvége, Ragnarök, Armageddon!!!" :sor: :) :)
Radivoj @ 2007.06.15. 14:13
???

A featek, talentek és egyebek döntő része nem olyan, mint:

"ez a feat akkor  érvényesül, ha... (pl. x oldalán/ügy érdekében harcolsz/mászol/meggyőzöl)", és

"ha  elköltesz egy akciópontot, akkor beindul ez a képesség, amivel...", vagy

"ha megdobod  15-ös NF-re x képzettségpróbádat, akkor onnantól kezdve bekapcsolódik ez a képességed, amelynek  lényege...)?


A featek, talentek, kasztképességek egyszerűen olyanok, hogy "írj föl +5-öt  ehhez a két képességedhez", és semmiféle triggerszituációt, semmi erőforrásköltést nem  igényelnek?


Ezzel ugyanis visszajutnánk egy coolpowereket csak nyomokban tartalmazó, döntően  képzettségalapú, egyszerű, letisztult, transzparens rendszerhez.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-06-15 15:13:28 - Radivoj által</font></small></b>
Petrus @ 2007.06.15. 14:02
"(Hacsak minden tálentum, feat és egyéb csak egy egyszer fölvésendő, és utána kalamajkát nem okozó bónuszt ad x, y és z képzettségdobáshoz, de kétlem, hogy így lenne.) "

Pedig így van. :sor: