@ 2007.07.21. 12:35
:) Nem egy éve játszom, csak egy éve játszok úgy, hogy tényleg komolyabban és sűrűbben, mivel most sikerült találnom egy nagyon profi csapatot.
Matzi @ 2007.07.21. 07:57
Aserminio:
Igen, tudom. És nem mondtam, hogy a %os az az üdvözítő út, csak azt, hogy a "nem kell rá dobni" nem érv, mert másra sem kötelező. Ellenben a két fokozat szinte semmire sem elég, ami nem feltétlenül hátrány, de azért nagy valószinűséggel az.

neon swallow:
Azért egy évnyi játék után kijelenteni, hogy nincs jobb fantasy világ mint Ynev, és nincs is szükség másikra, azért kicsit erős...
@ 2007.07.21. 06:59
Áh! Fiatalság --- bolondság!
@ 2007.07.20. 15:04
Én mögöttem nincs ilyen nagy múlt, a csapatban én vagyok a zöldfülű, még csak egy éve mágusozom "aktívan", azelőtt csak hébe-hóba volt lehetőségem szerepjátékozni.
Amúgy '95-ben csak hét éves voltam:).
Aserminio_de_Mueria @ 2007.07.20. 13:59
Lepus: Csak azt akartam mondani, hogy neked valszeg tetszene egy kocka nélküli rendszer.

Matzi: Azt akartam éppen kifejezni, hogy egy százalékos rendszer mindössze annyiban különbözik az Af Mf től, hogy több értéket vehet fel az adott képzettség. Az pedig gusztus dolga, hogy ki hány fokozatot szeret látni.

neon swallow: Ha jól tévedek, az UT valamikor az ezredforduló után jött ki. Én speciel 95 óta játszom így már annyira belecsontosodtam az ET-be, hogy az UT-t meg sem vettem. (A Második törvénykönyvből okulva.) Nekem a MOKUS mindig kizárólag az első törvénykönyvet jelentette.
A MOKUS rendszere a kalandozókra lett kihegyezve. 3-18 közötti képességek, 11-20 közötti célszámok, mindenféle módosítókkal. Bármilyen próbát valójában csak kalandozók képesek eséllyel megtenni. Ez alapvetően nem baj, csak a képességek átlagértékét kell 13 -ra emelni. Mondjuk furcsa egy paraszt 14 -es tuajdonságokkal, de ez van...
@ 2007.07.20. 12:15
Aserminio: Én még soha nem játszottam az ET-ben leírt szabályokkal. Mindig is az UT-ban leírt szabályokkal, karakteralkotással és képzettség rendszerrel játszottam. De még ezekkel a javított szabályokkal is: én mágusfanatikus szerint, a mágus rendszere (Arel bocsásdd meg bűnömet) szar. Átlagos képességgel, nulla módosítóval, átlagos dobással (5) a próba sikertelen? Mindentéren szürreális, mondjuk a képzettségrendszer elmegy.
Matzi @ 2007.07.20. 10:37
Asermino:
Tisztában vagyok a dologgal, éppen ezért hoztam fel, hogy a két fokozat elég kevés. Tehát az nem érv mellette, hogy nem kell rá dobni, mert másra sem kötelező, ellenben az nagy hátránya, hogy kicsit se márnyalható.

Lepus:
Nilván, de két mesterfokú közül melyi ka jobb, aki kitanulta 20 évesen, mert sok a kp-ja, vagy aki már 50 éve űzi? Mindkettő mesterfok, döntsd el akkor! A CoC-ban ugye %ok vannak, de ott sem kötelező dobni, szépen meg lehet nézni van e elég, és mondjuk strewsszhelyzetben dobni, hogy épp sikerül e.
Rothskin @ 2007.07.20. 08:25
Planescape kimaradt a szórásból, azért illene megemlíteni. Yneven nekem csak Krán teccik, a többi nem.

El fogom olvasni a teljes verziót ebből a játékból, kíváncsi vagyok rá. Talán pár hangulatkeltő novellával vagy valamivel karakteresebb lehetne a játék.
Lepus @ 2007.07.20. 06:38
Aser: Azt nem mondtam hogy a MAGUS a legjobb rendszer a világon, vagy hogy egyedülálló. Csak annyi, hogy jobban tetszett a képzettségek emberi ésszel felfogható kategóriákra bontása, mint az úgynevezett modern rendszerek "2-es Asztalosságom van, akkor most dobok arra hogy sikerül-e kifaragnom egy széklábat" megoldása.
Az alapmegoldást biztos jobban is használták már, de ebben a kritikában maga az alapelv lett leszólva.

Matzi: A mesterséget 50 éve űző emberke ha nem Mesterfokú, akkor a mesélő egy nyáladzó kretén.
Aserminio_de_Mueria @ 2007.07.20. 06:08
neon swallow: Csak érzékeltetni akartam a megválaszolhatatlan, és parttalan kérdések tömegét, amelyeket egy nagy világ törvényszerűen felvet.

lepus: A legtöbb kocka nélküli rendszer hasonlóképpen működik: Leírják, mit tud a karakter és hogy mit nem.

Matzi: A MAGUS képzettségrendszere is fokozatokból áll. Egyszerűen csak két fokozat létetik. Egy százalékos rendszernél száz fokozat létezik. Egy ezrelékesnél ezer. Felbontás kérdése a dolog.
Az Új tekercsekben megpróbálkoztak egy ötfokozatú képzettségrendsezr bevezetésével, de még nem találtam olyan csapatot, akikhasználták volna.
<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-07-20 07:10:11 - Aserminio de Mueria által</font></small></b>