Dii @ 2007.07.26. 23:42
Hát nálunk nem sok hagyományörző van pillanatnyilag. Szerény tudásom szerint legalább a 90% lelkes amatőr. Az aggodalomra semmi OK :) Az őrző már kíméletes kezei közé vette délután a karaktered :D
THE_Eye @ 2007.07.26. 20:56
Dii: Regisztráltam, aztán meglátjuk, remélem kisül valami a dolgoból :)
A harchoz mondjuk annyit, hogy én ezt nem nevezném egyenlő feltételeknek, de úgysem harcorientált karaktert indítok (pont ezért). Pl. egy Live-on (ahol nem élő harc volt), volt szerencsém kipróbálni magam egy srác ellen (próbából), aki ha jól emlékszem, hivatásosan lép fel a különféle várjátékokon tömegjelenetekkel átkötött harcászati bemutatókon. Nagyon csúnya vereség volt. Gondolom azért lesznek ott egy jópáran ilyen "hagyományörzők". Persze, mint említettem ez számomra nem annyira gond, mint inkább észrevétel.
Dii @ 2007.07.26. 16:03
THE Eye: úgy dolgoztuk ki a rendszert, hogy bár a régi játékosok kapnak gyakorlati tápokat (mágia+karma kihatások), ennek ellenére ha játékos vs játékos összecsapásra kerül sor, mindenkinek ugyanolyanok az esélyei. Ez az egyik fele.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy nincsenek közvetlen harci varázslatok. Egyéb tápok persze vannak, de annyi jár a tapasztaltabb karaktereknek, hogy kicsit könnyebben tudnak információt, stb szerezni. De mivel a csapatok vegyesen régi/új játékosok, ha jó az információ áramlás és erőforrás eloszlás a csapaton belül, akkor elvileg nincs gond. Szóval van is hátrány meg nincs is :)
Történet szállakból vannak rég múltra visszavezethetők, amit persze jobban átlátnak azok akik ott voltak, de általában ez nem tesz ki 30%-nál többet a játékon, ráadásként ezek az információk is megismerhetők a régiek által. Ha még megfogamazódott valami ezzel kapcsolatos aggály elő vele!

Armand: egyetértek. Röviden ennyi :D
Armand @ 2007.07.26. 15:52
Dii,

jesszumpepi, nem azt mondtam, hogy fojtsátok le az egyéni karakterelképzeléseket, és mindenkit integráljatok a hangyabolyba...

Csupáncsak annyit kívántam hangsúlyozni, hogy egy nagy rakás magányos hős, aki egyszerre ténfereg egy adott helyen, legalább annyira illúziromboló, mintha csak falkatudat létezne. Csak veszélyesebb...

A magamfajta is elsősorban az erősen kidolgozott, egyedi karaktereket szereti a legjobban a játékban. Viszont ha egy lájvban ezen egyedi karakterek mindegyike magányos hős, akinek a macskáját ötéves korában vízbefojtotta a Gonosz valamely evilági megnyilvánulása, és azóta kizárólag setéten tud maga elé meredni, és ebből van 70 darab, az már inkább paródia. Nem mondom, hogy ezt teszitek, csak figyeljetek oda, és legyetek inkább biztonsági mesélők/szervezők, ha siekres tevékenységet kívántok végezni hosszútávon.:)
THE_Eye @ 2007.07.26. 14:44
Helló!
Érdekelne, hogy mivel sok játékos mögött elég tekintélyes számú játékalkalom áll, mennyire nagy hátrány frissen csatlakozni?
Dii @ 2007.07.26. 14:06
Elhiszem :) Komolyan.
Ennek ellenére mindig kidolgozunk egy halom egyedi, karakterre szabott sztorit a csoportfeladatok mellé, és mondjuk kb 70-80%-ban süllyesztő vagy balsiker a végeredmény. De ez minket nem zavar, próbálkozunk.

Valóban a tapasztalatok és racionális átgondolás azt mutatja, hogy nem igazán érdemes, viszont amikor összejön, az jó kárpótlás.
Armand @ 2007.07.26. 13:35
Hát, öregem, fogadj el egy jótanácsot egy live-szervező iszapszemű vén rájától: jelentős mértékben kockáztatiod a történet integritását, és igen komoly (felesleges) rizikófaktorokat pakolsz be magadnak, hogyha kifejezetten erőlteted a heroikus-individualista szemléletet, mert ebből születnek a legnagyobb etikai túlkapások/szabélysértések. Ugyanis egyes, korántsem pszichés stabilitásukról elhíresült rpg-sek tutira el fogják kettyinteni.

A tapasztalatom az, hogy jobb a csoporttudatot és csoportérdekeket hangsúlyozni, és még így is nehéz lesz megküzdeni a félhülyékkel, akik mindenáron hősködni akarnak.

Aztán vagy elhiszed nekem, vagy nem.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-07-26 14:36:17 - Armand által</font></small></b>
Dii @ 2007.07.26. 11:48
"Ez azt jelenti, hogy minden játékosnak a beöltözés után biztosítótűkkel széjjelfeszítik a szemhéját (vertikálisan?)"

Természetesen :), továbbá elvárt a játékosoktól, hogy 5-8 méter hosszúságuakat ugorjanak a jó szerepjátszás jegyében :D

Komolyan: ez nekem a karakter a gonosz világ ellen életérzés megteremtése, a kivülállóság, a magány, hősiesség stb. Hogy ez mennyiben manga vagy mennyire valósul meg szerintem nem érdemes vitára, pont ezért van ott a "kicsit" jelző. Mindenesetre a tervezéskor van egy ilyen törekvés is.
Armand @ 2007.07.26. 10:36
Gratulálok a szervezőknek: úgy nézem, mindent elkövettek annak érdekében, hogy mindenkinek kedvében járjanak (horizontálisan), most már csak a minőség lesz a kérdéses.

Mindesnesetre, ez az egy mondat még magyarázatot igényel: "A Gloria egy saját, kicsit manga stílusú világra épül". Ez azt jelenti, hogy minden játékosnak a beöltözés után biztosítótűkkel széjjelfeszítik a szemhéját (vertikálisan?)