Odusz @ 2007.09.11. 22:22
Amúgy cigi OK, (végül is utolsó kívánság) őrök szokatlanul barátságosak, elsőre zavaró, de így a végére teljesen OK! Kimondottan tetszett nekem is, h. "néger a néger", bár a "fehér" meg kaukázusi, kicsit furcsa volt így együtt, de mégis hangulatos. Talán pont h. az tetszett, h. a két népcsoport tagjai milyen egységben, egyetértésben dolgozik együtt, egy ilyen morbid helyen. Mindenki "egészséges", kivéve a nyomozót; görbe tükör ez a valóságnak, korunk valóságának! JÓ! Ez már szépirodalmi magasságba is emelheti a történetet!

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-09-11 23:24:42 - Odüsz által</font></small></b>
Odusz @ 2007.09.11. 22:18
Jó!
Szerintem is az benne a bukfences, h. emailt nem ellenőrzik, ill. a feleséget h. veszi rá, h. működjön közre (főleg anélkül, h. a jó házasságban élő férjével ne ossza meg a kérdést, h. "ugyanmár, mi történt?") Ha ezt kidolgozod és beilleszted a történetbe, úgy, h. ne borítsa fel a stílust, (hanem pl. a beszélgetésből derüljön ki) akko végkép le a kalappal előtted!

Amúgy ha elhinted, h. pl. "a jónevű védőügyvéd szokatlanul maga alatt teljesített", majd előbújik ő maga is, esetleg a bíró, meg pár esküdt, akkor (bár újabb klissé, és abszurdabb kissé <== hopika, micsoda asszonánc :) ) aztán tényleg jó! :) Én már egy ilyen kimenetelt is vártam. De lehet h. csak nekem tetszett volna?
Még1szer grat!
Kianah @ 2007.09.05. 18:25
Nekem csak az volt furcsa, hogy Stock mivel állította ennyire maga mellé az őröket? Bizonyítéka nem volt a zsaru ellen, az meg, hogy valaki a halálsoron már "jó gyerek", és az ártatlanságát igyekszik bizonyítani, az nem olyan ritka, nem...?
Fél év pedig szerintem is nagyon kevés a bürokrácián való átevickéléshez, főleg, ha börtönből próbálkozik v.ki... (Bár lehet, hogy ezt csak a Remény rabjai, meg a magyar állapotok alapján gondolom) :)

De amúgy jó volt, tetszett!
Arsentis @ 2007.09.02. 23:20
Rég olvastam itt novellát...
Egyfelől tetszett a stílus magával ragadó lendülete. Másfelől ez a szitu tényleg nagyon lerágott csont. (Sztem ráadásul valószínűtlen, hogy egy nyomozó felesége csak úgy szívességet tegyen a férje által nagy nehezen lesittelt rabnak. És az sem túl valószínű, hogy az elítélteket odaengedik a nethez.)

:)
Rothskin @ 2007.08.30. 12:53
Szvsz jópofa és szórakoztató írás.grat
Harry_Angel @ 2007.08.30. 12:25
sen: Szerintem a kiemelt részben nincs logikai hiba. Amiatt, hogy tilos a dohányzás egy halálraítélt érthetően nem nagyon izgatja magát. Az öngyújtó, mint írtam, a nyomozónak mélyen a zsebében elrejtve volt található, tehát azt akaratlanul nem adta le illetve akadt rá korábban. Azzal pedig, hogy Stock tudta, hogy lesz nála öngyújtó és azt Calver meg is találta a kellő pillanatban, arra akartam lazán utalni, hogy mennyire irányítója, már szinte ördögien, az eseményeknek.
Sarkanymester @ 2007.08.30. 11:55
Tök jó! Nekem tetszett.
sen @ 2007.08.30. 11:48
Egesz jo. Valoban erzodik rajta egy s mas. Nekem speciel kicsit Meghokkento mesek, kicsit Hetedik - mindez kb. 15 percben. Van egy-ket kozpontozasi hiba, de az semmiseg, viszont egy logikai baki azert becsuszott:

"Calver leült és mivel ideges volt, automatikusan a kabátzsebében nyugvó cigaretta után nyúlt, amikor eszébe jutott, hogy azt is beszolgáltatta. A dohányzás ugyan tilos volt az épületben, de a szükség az szükség."

Majd pedig lejjebb:

"- Ön szerint? - kérdezett vissza ráérősen, majd a füléhez erősített cigaretta felé nyúlt, melyet épphogy elért. Lazán a szájába tette és várta a zsaru válaszát.
- Nem tudom. Ezért kérdeztem.
- Mindjárt elmondom. Addig is, adna nekem tüzet?
Calver ingerülten a kabátja zsebébe nyúlt és bár biztos volt benne, hogy nincs nála öngyújtó, az egyikben mélyen elrejtve mégis talált egyet."

Khm...
Eisenhower @ 2007.08.30. 09:23
Szerintem teljesen jó és ötletes volt!
Csak hajrá! Bár a myomozó szerintem is kicsit amatőrként viselkedik a végén...
De ez már az ő baja :)
harigeri @ 2007.08.29. 21:08
Van benne pár bukfenc, de mindegyik elnézhető, mivel előreviszik a cselekményt.
A nyomzó lehetne kicsit rutinosabb. (Ha tényleg hamis bizonyítékokkal csukatta le a fickót, akkor a legkevésbé sem érdeke, hogy bármiről is beszéljen a fickóval.)
Azt talán bele lehetett volna fogalmazni, hogy a rab utolsó kívánsága volt, hogy a nyomozóval töltse az utolsó óráját.
Összességében tetszett.