@ 2007.10.07. 08:52
A befejezés nem tetszett.
@ 2007.10.01. 19:38
Kicsit 47-es ügynük érzés, különösen a pizzás rész. Tetszett.
Harry_Angel @ 2007.09.19. 09:04
Üdv schmitzi! Eredetileg volt egy nyitó bekezdés, amiben leírtam, hogy egy páncélszekrényből előkerült emlékiratról van szó, de ezt végül kihagytam, mivel elárulta volna, hogy a főszereplő túléli a kalandot, másrészt feleslegesnek ítéltem, mivel magában a történetben nem játszik szerepet. A "Hello" az utolsó pillanatban került az elejére, így visszatekintve talán nem kellett volna.

Odüsz: Köszönöm az elismerést, az első vélemények után már nem sok jóra számítottam. A porcelánfegyver ötlete valóban a Die Hard 2-ből való, jó hangzásúnak véltem, ezért került bele. Nem gondoltam volna, hogy ez többeknek szúrja majd a szemét.
@ 2007.09.18. 22:49
Hali! Végeredményben nekem tetszett a sztori. A helyesírási hibákkal meg a "érdekes" szóhasználattal (bízik, megkímélődtem, stb.) tulajdonképpen nincs gond, egy francia negyedbeli ex-rendőr/bérgyilkos ne is úgy beszéljen mint egy pulóveres-szemüveges irodalom-szakos hallgató a Harvardról.

Amit nem értek, hogy ezt most valójában a főszereplő kinek mondja/írja? Az elején a "Hello, a nevem Martin Boyle." megzavart. Kinek adja elő? A pszichiáterének? A készülő önéletrajza kiadójának? Az élettörténetét megfilmesítő producernek? Vagy mindegy? :)
Odusz @ 2007.09.17. 21:27
Grat! Nekem tetszett! Különösen, hogy: "Leraktam a búgó telefont és néztem az ablakon át, ahogy az alkonyat utolsó sugarai eltűnnek a horizont mögött." Midőn kezd a helyzete romlani! Nagyonjó!
Az apróságokat már mondták mások.
Én is megdöbbenve tudtam meg öcsémtől (szilikát szakos Pesten, most lesz 4 éves), h. nem lehet kerámia tűzfegyvert készíteni, mert valamilyen mechanikus rugó kell bele mindenképp. (Csak a filmekben van, pl . dájhárd ?. részébe. De folklór fegyver és a profizmusra utal, benne is kell hagyni, (talán nem olvassák kerámikusok:) ) tehát irodalmi szempontból ott a helye.

Nekem tetszett, h. profi volt a fószer. És jól lett ábrázolva. Csak így tovább!
Nocturna @ 2007.09.17. 15:05
Hella!
Az elozo novellad sokkal jobban tetszett, ebben valahogy semmi erdekes&meglepo nincsen. Tok atlagos tortenet, tok atlagos hangulat - ha nem bantalak meg. Az mondjuk bejott benne, hogy a fohos valoban profikent viselkedik, mindenre figyel, alapos, stb. es ezt el is tudtad velem hitetni.

Nem vagyok fegyverszakerto, de az Uzi az nem geppisztoly veletlenul? A novellaban geppuskaken szerepel... Javitsatok ki, ha tevednek.
"Az volt, így megkímélődtem attól, hogy..."
Brrrrr. Hideg futkarozik a hatamon.
Udv!
Archenemy @ 2007.09.15. 12:37
Nekem tetszett, de a vége kicsit ilyen happy endes, bár tényleg nem tudom, hogy lehetett volna jobban lezárni (valami végső csavarral esetleg?). Az elején kicsit mintha túlírtak lennének a mondatok, és talán nem eléggé "mocskos" egy igazi noir-hoz, de összességében nagyon kellemes olvasmány volt, grat!
Xik_uz @ 2007.09.12. 16:05
Nem rossz, bár szerintem elég egyszerű kitalálni,hogy az illető cimbi is benne van,mivel hamar megtudjuk,hogy "elutazik pár napra". Nekem az sem volt túl nagy meglepetés,hogy a mesélő muki bérgyilkos,bár azért reméltem, valami extrémebb szakmája lesz,ha már ennyire titokzatoskodott az elején (hogy minek?!).
Ezen kívül az is kicsit fura,hogy egyből köszön egy hellót az elején a kemény,vagány bérgyilkos.
Mégis tetszett úgy egyben,könnyen olvasható,egységes stílusú kis darab.
Hajrá!
Crane @ 2007.09.12. 10:26
Glock porcelán fegyver?
Hm.
"C" kategóriában jó befutó lenne a tv-ben.
A helyesírási hibák után már csak az alapötletet kellene csiszolni, előrébb léphetne "B" kategóriásba.
TREX @ 2007.09.12. 03:08
"megkímélődtem", hm