rhynn @ 2007.10.26. 17:31
Egyetlen egy kalandot játszottam Mage-dzsel, az pont az üres szobás volt, kiegészítve a 7 részre szakadsz szellemmel, Noir mesélte. Azóta imádom a Mage világát. Sajnos játszani nincs lehetőségem, mert én mesélek...

Noir köszi tényleg :)
ElfQT @ 2007.10.18. 01:11
Mysteri_O_us lesz az.
Noir @ 2007.10.17. 19:27
Szerintem az egyik legjobb könyv, tele van ötlettel, vagy legalább egy csomó ötletet meríthet belőle egy mesélő.
Az üres szoba csemege - igazi horror, és yo szerepjátékosi lehetőség...

Kabal:
a nWod éppen nincs összezsúfolva, hisz a mesélő azt használ, amit jónak lát.
Morryster @ 2007.10.16. 18:43
Jó kritika, jó könyv. Beszerzésre csábítja a horrorfan-mesélőket. Mindemellett nem akarok szőrszálhasogatni, de nincsen valamilyen módja annak, hogy az a csúnya hiba a címben ("Mysteri(o)us Places" kijavításra kerüljön?
Aleph @ 2007.10.16. 12:24
Kabal:

A kieg.-ben pont azaz érdekes, hogy nincs benne egy természetfeletti sem. Mindenki teljesen normális. Nincsenek nagyon gonosz szörnyek sem, persze akad ellenpélda (pl. a kórház, ott aztán tényleg mindenki valami:)).

Ezek a helyek aztán meg főleg opcionálisak, így nem hinném, hogy túl van zsúfolva.

Szempont kérdése, nálam az külön jó pont volt, hogy nem akar nagyon WoDos lenni, és más játékokba is illeszthető, ez szerintem a könyv értékét növeli.
Recky @ 2007.10.16. 11:36
Az elsőhöz hasonló helyszínen meséltem már Cthulhut... Igazán jól sikerült, főleg mert a csoporttársaim voltak a játékosok, és a saját egyetemünket alakítottam át... :)

Amúgy az ötödik is meglehetősen tetszik, lehet, hogy kezdek majd valamit az ötltettel... :)
kabal @ 2007.10.16. 08:53
Olvastam a könyvet, és bár tele van jó ötletekkel,de valahogy nem volt WoD érzésem közben (inkább Cthulhu vagy Kult). A világ már az első Vampire idején is túlzsúfolt volt,de mostanra kiderült, hogy a Sötétség Világában nincs egyetlen olyan Homo Sapiens sem, aki nem szörnyeteg, elmebeteg vagy titkos társaság tagja. Persze mindenki azt rak bele a világába,amit akar.
Mammon @ 2007.10.16. 08:15
Az utolsó tényleg powa!
A valóságban is van ilyen! Budapest központban egy teljes lakópark, amiben nem lakik senki! A kirakatüvegen át lehet látni az uszodát meg a konditermet, de por fedi be az erőgépeket! Portást sem látni, sőt, soha semmi mozgás! Éjjelente nem látni fényt egyetlen ablakban sem, csak alul van kivilágítva a földszint... félelmetes!
Be nem mernék menni a forgóajtón! DE MÉG AZ UTCA TÚLOLDALÁRA IS ÁTMEGYEK, HA ARRA JÁROK!!!