Reprobus @ 2007.11.04. 12:26
a joomla statisztika jó. tök jó... a letöltések pár %-át sztem az én böngésző tevékenységem eredményezi :D

a blogoknál viszont vannak jó dolgok.
wyquin @ 2007.11.01. 20:17
Üdv Mindenkinek!

Attila

Én is azt hittem egy darabig, hogy nem tudok hozzászólást küldeni, de kiderült, hogy valami baromi alacsony karakterszám után (bár lehet, hogy csak akkor, ha bemásolod máshonnan) egyszerűen nem küldi el a szöveget, és nem jelez ki semmit :-).
Próbáld két részletben, hátha :-).

Üdv: Wyquin
Attila @ 2007.11.01. 19:03
Az sfportálra ismét nem tudom elküldeni a beírásomat - technika ördögei, ismét, nyilván, már bejelentkezni sem enged :D -, szóval...

""Az azonban, hogy pont az az ember írt negatívat, aki személyesen utál engem is, Sheenardot is, a Graal két tulajdonosát, az érdekes... mondhatni, kilóg a lóláb. Az meg, hogy ennek pont az a portál ad teret, amelyik pedig nekünk közvetlen konkurensünk... nos, ott duplán kilóg a lóláb."

"akik képtelenek elszakadni a "Sheenard, Merras, Graal, SFportal, etc. a Sátán lokális megtestesítői" szemlélettől."

Tényleg nem azért, de egyszer megnézném azt a kis világot, amiben Merras/Myrddin éldegél... :)

Bármilyen meglepő is legyen, életemnek viszonylag kis részét teszi ki Merras/Myrddinnel vagy épp a Szélesi gyerekkel kapcsolatos ellenszenv. Kábé ki is merül abban, hogy jót röhögök a megnyilvánulásaikon, és remekül szórakozom az olyasfajta öntökönszúrás-sorozatokon, mint amit Merras/Myrddin éppen művel. Bárcsak ez az itteni bohóckodásotok lenne a legfajsúlyosabb problémája az életemnek... Ha azt hiszed, hogy érdemben foglalkoztat a kínlódásotok, akkor igen súlyosan túlbecsülöd magadat. Olvasó vagyok, aki megírja a véleményét. Potenciális, tőkeerős vásárló. Miért kell rettegni tőlem?

Bár, a túlbecsülés mintha visszatérő motívum lenne, hiszen nézzük csak ezt a konkurencia-dolgot:
http://www.joomlatop.hu/index.php?a=stats&u=Merras
http://old.webaudit.hu/index.php?content=312

Szerintem érdemes lenne felülvizsgálni ezt "A legnagyobb magyar nyelvű science-fiction és fantasy honlap" szöveget, mert a tények ronda dolgok...

Tudom, ott vannak a csodás blogok az sfblogs.net-en. Ha megnézi az ember, a bejegyzések nagy része valamiért duplán van fenn, ha meg tartalmilag nézzük, egy közepes forgalmú fórum porba alázza az egészet.

Nem tudom, egyéb sikereitekkel kapcsolatos állításaid is ilyen mélyen gyökereznek a valóság talaján?

Valahol persze megértelek, hiszen kis baráti társaságotok nyilván már sokszor elmondta egymásnak, mennyire jó, amit csináltok, nyomjátok a marketinget, vajazzátok a díjakat, pezsegtek, mint aranyhal a királyvízben és mégis, egy döntően hobbiból csinált site bealáz forgalomban, és pánikot okoz, ha megemlít titeket. És ehhez az rpg.hu-nál még a gerincet is meg lehetett tartani. El tudom képzelni a frusztrációt...

Persze lehet, hogy a hitelesség érdekében - ami sokat segít az olvasók megnyerésében - igen jól jönne az a fránya gerinc nálatok is...

(Ja, ha már üzleti dolgokat firtatsz: kaphatnánk részletes beszámolót az átjáró napok költségvetéséről?)"
Jester @ 2007.11.01. 00:50
Üdv!

Nem akartam hozzászólni a Portal Kombat témához, mert egyrészt nem látok rá a háttérre, másrészt nem is igazán ide való a dolog, de:

Sajnos beleolvastam az ott hömpölygő hosszászólás folyamba. Borzalom, hogy milyen primitív arcok posztolnak arrafelé. Olyan tapintható rosszindulat és irígység sugárzik az egészből, hogy az valami félelmetes.

Mindig azt hittem, hogy azért szeretem az RPG.hu-t, mert régóta járok ide, sok az ismerős arc, meg ilyesmik. Láttam ahogy szinte a nulláról egy egészen jó site-tá fejlődött. Lassan annyira sokrétű, hogy az már zavaró. (illetve a főnökömet zavarja leginkább, hogy mennyi időt töltök itt :D )
Az a helyzet, hogy tévedtem. A mostanában felbukkanó céges és egyéb ámokfutások miatt körülnéztem más kiadók/cégek/"független" izék oldalán is. Megnéztem a külsőt, beleolvastam a kommentekbe avagy szörföztem na. Lehangoló volt az eredmény. Olyan szintű nagyképűséggel, hozzá nem értéssel és nyílvánvaló lehúzással találkoztam, hogy mellbevágó volt. Lehet, hogy kis ország vagyunk, kis piaccal, kevés a témában publikáló "szakemberrel", de ez a cirkusz ami itt folyik egy USA-nak is elég lenne. Ezért tart itt a hazai könykiadás és az egész szerepjáték élet, mert nemhogy összetartás nincs, de inkább a politikára oly jellemző szarrágást látom minden szinten. Illetve nem mindenhol. Érdekes, hogy az RPG.hu-n - még a főmumus - Attila tollából sem kell olyan hülyeségeket olvasnom, hogy az XY szájt biztos lenyújja a lóvét, nem kell a reklámok özöne közt lavírozva rálelnem a nem egyszer használhatatlan cikkekre.

Hihetetlen számomra, hogy ahelyett, hogy tanulnának az RPG.hu sikertörténetéből, vagy okosan "lenyúlnák" innen az ötleteket, csak elkeseredetten támadni, köppködni és a lehetőségeikhez mérten bemocskolni tudják csak. Gusztustalan az egész és egy cseppet sem kelti bennem azt az érzést, hogy van még itthon olvasható, szerepjáték/fantasy/sci-fi témával foglalkozó említésre méltó oldal. Sőt, már ez a hármas is messze kevés ahhoz, hogy visszaadjam, hogy mivel foglalkozik ez az oldal.

A mostani postom szimpla ömlangésnek tűnhet (talán az is), de muszáj volt ezeket leírnom, mert elegem lett abból, hogy a kedvenc oldalamat csesztetik olyan figurák, akik jobban tennék, ha csendben meghúzódnának és inkább tanulnának tőle, remélve, hogy talán valamikor elérhetik az oldal népszerűségét és színvonalát. Igen, le akartam ezt írni ide, mert kikívánkozott belőlem, ugyan semmilyen kapcsolatban nem állok az oldal készítőivel, viszont tetszik (a legtöbb "másik" oldalnál az a legszembetűnőbb, hogy a helyi arcok és azok köre nyalja körül az adott poszt célpontját, akit nyilvánvalóan szintén ismernek akár személyesen is) az egész ami itt van. Érdekes, hogy az RPG.hu-ra a folyamatos pozitív irányú fejlődés a látható, míg máshol leginkább a vegetálás.

Ja "dicshímnuszokat" zengek az oldalról, de miért ne tehetném? Érdekel engem, hogy milyen finanszírozási formában működik az oldal? Marhára nem, mert nem fizetek a belépésért és azért még így látatlanban is meg merem kockáztatni, hogy nem az olajmaffia pénzeli. Miért is érdeklne engem, hogy mire költi az oldal vezetése a támógatók pénzét vagy a pályázatok, reklámok bevételét? Amíg itt egy szórakoztató, számomra megfelelő oldalt találok, addig tőlem Ferrárival is járhat BePe, semmi közöm hozzá. Nem bevételt generálni járok ide, hanem olvasni és játszani. Amíg az oldal egyre jobb lesz, addig biztos nem megy rossz helyre az a pénz ez elég triviális. Ha a hirdetők, támogatók szart kapnának biztos nem tolnák tovább ide a lóvét. Miért az RPG.hu az egyetlen (egy a kevesek közül, aki képes volt erre rájönni? Könnyű mindenféle elszállt indokkal támadni, de a látogatottság, a rajongói tábor magáért beszél. Azt a sok embert aki nap, mint nap ide jár (köztük jómagam is) nem pénzért veszik meg, vagy nem nyálazzák körbe, hogy ugyan jöjjön már vissza leközelebb is. Ez a hely nem azért működik, mert fikáznak, nyúlják a zsét és szart adnak le, hanem mert jó. Mert jó az amit csinálnak értitek? Azért szeretik az emberek, nem másért.
...
CikkBot @ 2007.11.01. 00:50
F. Tóth Benedek: Mellékhatás (Attila)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5106
Jester @ 2007.11.01. 00:50
...
Az meg aztán végképp vérlázító baromság, hogy Attila és egyéb "belsős" emberek áldásos aknamunkájának eredménye az, hogy a többi oldal szar, a látogatottságuk meg sem közelíti az RPG.hu szintjét. Nézzen már egy kicsit körül az aki ilyen állatságokat állít. Hány ember postol a fórumokban, vagy cikkez a főoldalon, küld be jobb-rosszabb novellákat nap, mint nap!? Ki az aki ép ésszel képes azt gondolni, hogy ez a sok ember mind megfizetett RPG.hu ügynök?

Attila kritikáit, hozzászólásait lehet szeretni, lehet utálni (nekem sem a szívszerelmem a fickó), de azt állítani, hogy mögöttes célok miatt nem objektív égbekiáltó marhaság, illetve mostanában elterjedt szóhasználattal élve iszonyat összeesküvés elmélet. Attila (a főmumus)akkora mennyiségben ír kritikát, posztot, ismertetőt, mittoménmit ide (és itt most nem az elmúlt hetekről, hanem évekről beszélek), hogy már csak a mennyiség miatt sem tudná fenntartani az állítólagos ügynök szerepét. Nem lehet ennyi íráson keresztül folyamatosan fikázni előbb-utóbb hibázott volna. Egyébként biztos vagyok benne, hogy az oly sértett kiadók/írók/cégek munkáiról is írt már jót, ha megérdemelték, de ezt bizonyítékokkal alátámasztani sem kedvem, sem időm nincsen.

Remélem bennthagyjátok ezt a hozzászólásomat, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem ide tartozik és túláradóan pozitív megnyilvánulás az RPG.hu felé. Azt gondolom, hogy talán azok is elolvassák, akik csak támadni tudnak és meg akarom adni nekik az esélyt, hogy rádöbbenjenek mennyire hibás a gondolkodásmódjuk.

Tudom, lehet, hogy gyomorforgatóan gej és tömény a dícséret, de megtehetem, mert nem vagyok senki, csak egy egyszerű RPG.hu rajongó/olvasó. Nem vagyok része a játéknak.

Jester
Beka @ 2007.10.31. 17:55
Alfdam:

Azt hiszem, a Transformers c. filmmel kapcsolatban (de lehet, hogy tévedek, keressen rá, akit érdekel) követte el az index azt a merényletet, hogy egyszerre két kritikát hozott le -- kb egymásnak szögesen ellentmondó tartalommal.

Tisztelettel kérdezném: akkor kék halál lett rajtad úrrá, vagy valahogy megemésztetted, hogy ahány kritikus, annyi vélemény? (És sehol az Igazság.)
Alfdam @ 2007.10.31. 16:27
[OFF]Az Sf portálon eszetlen méretűvé terebélyesedett a vita. Lassan már a III. Ker. Bírósági épületében érzem magam... :D
http://www.sfportal.hu/content/view/2685/314/[OFF vége]

Olvastam a Referenciát.
Korrekt novella, remélem Orastes legközelebb is csak és kizárólag az egész könyv elolvasása jelent ki ily Zen-bölcsességeket.

Mivel sajnálatos módon ez a novella a fenti kritikában is a "jobb írások közé tartozik" címkét kapta, ebből nem tudjuk meg, milyen valójában a Mellékhatás.
Bár az éter láthatólag teli lehet Attilánál jóval alacsonyabb emberekkel, akik imígyen a lécet is jóval (jóval-jóval-jóval) alacsonyabbra rakják.


UI.: JÓVAL alacsonyabbra. Mert máshogy igen megmagyarázni az autópályán gonosz módon szembejövő kritikákat.

<b><small><font color=brown>Javítva: 2007-10-31 16:30:04 - Alfdam által</font></small></b>
Alyr_Arkhon @ 2007.10.31. 13:41
szs.: Hmm. Ez olyan felnőtt dolog.
Chelloveck @ 2007.10.31. 10:06
Attila, szerintem sem neked, sem nekem, sem az olvasóknak nem szórakoztató azt olvasgatni, ahogy mi egymás szóhasználatából kiragadunk szavakat, és egymást cseszegetjük vele. Neked nem teszett a "krakélerkedni" és a "döfi", nekem nem tetszett a "meg minden" és a "vagy ilyesmi". Te gúnyolódsz az "alapbeállításban"-on, én értelmetlennek tartom a "súlytalan"-t.
Különben sem akartam "súlyos" hozzászólást írni, mert annyira az egész téma nem érdekel. (A hozzászólásom ugyanolyan "súlytalan", mint az az egész "vita" az sfportálon, és ez így igazságos.)
Nem kell nekünk itt "csakazéris azenyémlesz azutolsószó"-t játszanunk; a magam részéről én szívesen be is fejezem.
:D