invalidnick @ 2012.09.10. 23:38
Látom elég régi a cikk és a kommentek is, de ha már itt járok, muszáj hozzászólnom:
Az Új Törvénykönyv bennem abszolút jó benyomást keltett. Végre valami épkézláb intézkedés a kasztegyensúly irányába (ami persze maradéktalanul soha nem valósul meg, de legalább közelítsük). Az ötfokú képzettségrendszer az "agyonbonyolított" szabályai ellenére is közel áll a szívemhez. Sőt, sokkal életszagúbb így a dolog, mint hogy összevissza felvegyek pár képzettséget X kápéból. A képzettségek igenis épüljenek egymásra, ne lehessen valaki analfabétaként Ynev legnagyobb történelemtudora.
"alacsony főtulajdonság érték esetleg megakadályozhat a képzettség magasabb szintjének megismerésében"
Megakadályozni nem akadályoz meg, csak a skill kp költségét növeli. Amúgy meg a főtulajdonság érték is fejleszthető.

Az iskolákat ért kritikával azonban abszolút egyetértek. Kaptunk egy halom klánt, alkasztot, stb, de mind elég specifikus, és nem biztos hogy minden fejvadász pont Anat-Akhan, Iker vagy Embervadász akar lenni. Szóval tényleg elkelt volna valami iránymutatás, hogy hogyan is kéne új iskolát generálni.

Összességében mégis messze a legjobban sikerült MAGUS szabálykönyv. Kár hogy az Alapkönyv kudarca után sokan már nem merték megvenni.
Flameo @ 2010.11.06. 11:43
Nemtom, de valakinek feltűnt az, hogy a varázsló elvégez egy 12 éves sulit és úgy jön ki belőle, hogy nem tud varázsolni?
@ 2008.03.09. 18:51
Rájött már valaki hogy lehet multikasztolni benne első szint után? Mert ezt nem írja, pedig nagyon érdekelne... Mi egyébként kipróbáltuk, szerintem egyedül a mágiarendszerét rontották el a hosszú időigényekkel, és ez sokat ront rajta (varázslóval vagyok)
szurilac @ 2007.12.21. 16:27
Sziasztok. Nem nagyon írkáltam még ide, de úgy éreztem bullentyűzetet nem kímélve kell felszólaljak az Új Törvénykönyv védelmére. Ugyanis szerintem fantasztikus lett. Megvettem. Látatlanban. És nem csalódtam (pláne nem akkorát, mint a d20-as esetében). Király rajzok, rendszerezett és átlátható tartalom, remek ötletek . (pl.: pszi tudás fa, új képzettségrendszer, oktatás, KarakterAlkotó Pont, fegyverméretek/használat, gyengített Slan-ek...) Érzem, hogy megjött az új klasszikus. Nyomdahibák tényleg vannak, de nem zavaróak. (pl.:"Ttudás")
Thommi @ 2007.12.05. 14:44
Most akkor ez lesz az ÚT és nem az Új Tekercsek? Nebassz...
VIC @ 2007.12.04. 10:53
Na, én is megvettem végre!

Kellemes könyvnek tűnik első átlapozásra. A rajzok némelyike elég... érdekes, de összességében valahogy mégis képesek visszadni egyfajta m.a.g.u.s.-érzést. Azt azonban nagyon sjnálom, hogy Zsilvölgyi mester nincs a rajzolók között.

(Jó)pár nyomdahibára bukkantam már, a vértek adatai témyleg szörnyűek (de az könnyen javítható - vegyük elő a régit), a rendszert most kezdem átnézni.

Mindenestre örülök, hogy támogathattam ezzel a rendszert, és valami azt súgja, fogunk még ezzel jókat játszani.
A_Gangrel @ 2007.12.03. 15:49
Szerintem nagyon jó az új könyv... Már ki is próbáltuk és nem csalódtam... jól van kombinálva az 5-ös képzetségrendszer a "régi" magussal... sztem jó lett... egyetlen hiba hogy kusza a fogalmazás benne
Zargas @ 2007.11.30. 08:53
Végre nekem is sikerült hozzájutnom, a könyvhöz... Azon kivételes ősjátékozok közé tartozok akinek megvan ddig minden kiadvány minden kiadása. Így már a sokadik nagy "zöld"-et tarthatam a kezembe. Az előző rendszer uán nem véetlenül voltam tele félelemmel, hogy ez is csak egy porfogo lesz a d20 mellett... Aztán átlapoztam... és bár hibákat találtam benne, úgy gondolom, hogy bizony ez eddig megjelent szabálykönyvek legjobbika. Igazán nem szeretném agyondícsérni, mert én csak egy javított verziónak látom... Szóval szerintem a legéletképesebb mind közül, a legnagyobb hibája, hogy késön! Ha anno ezt a könyvet szorongatom a kezembe az Új tekercsek helyett, azt mondom, hogy húúúú, de most hogy lassan a múlté lesz az igazi MAGUS feeling, úgy látom hogy párszor kipróbálom... a legtöbb embernél pedig a d20 mellé kerül.
Azért egy gratulációt megérdemelnek az alkotók... Bravo! Szép korrekció...! (...és ezt minden cinizmus nélkül mondom...)
Tika @ 2007.11.29. 23:26
Én is nagyon vártam Attila kritikáját, és szerintem is olvastunk tőle már jobbat is. Hiába, most majd jól megtanuljuk, hogy ami nem bejön neki, azon ne erőlködjünk :D. Számomra is olyan éjjel 1 és 2 között írok valamit, hogy osszak némi manát a népnek hangulata van. Nem szemrehányás ez persze, valsz. én is ilyet írnék valamiről amit nem szeretek, ráadásul Raszputyin, stb.
„Sajnos - feltevésem szerint - ezek a rendszerek többnyire az Új tekercsek, Summárium és a d20-as változat valamelyikét jelenthették.”
Erre egyszerű a magyarázat: valahol olvastam, hogy a tulajok erre adta megbízást. Tehát a készítők csak teljesítették a szerződésükben foglaltakat. Azt persze meg lehet kérdezni (csak valsz. válasz nem lesz rá), hogy a tulajok mire alapozták, hogy ez a termék így lesz a legsikeresebb, de valamiért így döntöttek, innentől könnyen lehet, hogy a készítők már csak arról dönthettek, hogy elvállalják a melót ilyen feltételekkel – vagy csinálja más. Én naiv vagyok, feltételezem mindkét félről a jóhiszeműséget ebben a témában – többet mondjuk nem.. :).
„A régebbiben azthiszem odaírták hogy ezek a táblázatban a fennmaradó keresetek, tehát étel/ruházkodás stb. után.”
A Messor, én mondjuk ilyenre nem emléxem, de ha igen, akkor az x arany a földműves éves profitja? :) Jó kis termelékeny gazdaság, ipari forradalom közelg, ah :D. Ez a régi rendszer egyik legnagyobb poénja. Vajon a MurciMarci által említett életkor igazítás kezeli a másik nagy lol-t a 620 napos évekből adódó eltérést? :)
Ugye a példakaland és a Tűztánc megmaradtak??! A legnagyobbak!!! (H) Minden játékülés alkalmával elolvasom őket :P. (Állandó mottóink: „Ugyan már, ne veszekedjetek” és „Ne haragudj” majd „Igazad van” [KM] :DD).
Dreonar védelmében pedig csak néhány egészen fájdalmas sebeket feltépő kifejezéssel borzolnám a tisztelt egybegyűltek idegeit: A kapu kitárul. Árnyak Shadon felett. Vihar a hágón. Na, ugye milyen jó kis kaland Dreonaré? :D
Manndil @ 2007.11.29. 20:53
Naná ^^