Marvin @ 2007.12.23. 14:25
OFF

Orastes, az eredeti kisregényben is egy hajóval mentek át a Nagy Cthulhun, és az még csak ezüstből se volt.
Odusz @ 2007.12.20. 18:49
Igen ,én is úgy gondoltam, .h a tápolásból űzöl gúnyt, illetve a sablonokból. Most már muszály lesz feltenni akkor amit ígértem...:P
Yoda007 @ 2007.12.20. 01:04
Orastes:
és közben nem énekelték, hogy "ünnepelj ma velünk"? :P
Orastes @ 2007.12.20. 00:26
A Pecsában születtek érdekes legendák, asszem onnan van a következő kettő is:
-ezüstkamionnal(!) gázolta el valaki a Nagy Cthulhut, mer az ezüst sebzi jáj. :P
-nameg a +6-os vorpal buzogány..
dornyeikalman @ 2007.12.15. 00:34
egy kis pontosítás:
gúnyt űzni abból hogy mire használják (használták) sokan a szerepjátékot - "tápolásjátékra". Nem a történet illetve a kreativitás dominál, hanem a szabályok kihasználása, hogy mindenkinél erősebb karaktert alkossanak (megjegyzés: a Pecsában játszottam évekig - pont a tápjátékról volt híres a hely: küldetés, üt szörny, kincs, üt kalandozótárs, elrak kincs)
gúnyt űzni a "táphősökből" akik egy kardsuhintással levágnak mindenkit, vagy egy tűzgolyóval oldják meg a problémákat.
dornyeikalman @ 2007.12.15. 00:13
kedves Odüsz!

nagyon örülök, hogy ennyire rátapintottál a lényegre. gúnyt űzni - valóban ez a helyes kifejezés

új regényem, a Dimenziótehén űrsztráda elkészítében már többen is a segítségemre vannak, akik fejezetről fejezetre ellátnak tanácsaikkal, hogy minél életszerűbbek legyenek a hősök és szórakoztatóbb a történet. úgyhogy néha úgy érzem már magam, mint egy festő, aki leült hogy fessen egy almát, aztán egy idő után azt veszi észre, hogy elkészült egy teljes almafával, és már érzi, hogy egy egész erdő lesz belőle.
Persze jó munkához idő kell. Nem is gondolná az olvasó, hogy van olyan mondatom, amin egy teljes napon át rágódtam. ültem a füzet felett, és 8 óra után arra jutottam, hogy azért nem jó a mondat, mert már az előtte lévők se jók, úgyhogy az egész oldalt újra írtam. ugyanígy van hogy rájövök (vagy felhívják a figyelmemet), hogy egy adott részre semmi szükség sincs, és fájó szívvel kihúzok oldalakat, de aztán újra olvasva rájövök, hogy helyesen tettem.

Kíváncsian várom a novelládat!
Üdv,
Yabbagabb :0)
Odusz @ 2007.12.14. 00:18
Figyusz Kálmán!

Ha már írsz miért nem használsz egy két "jól bevált" írói fogást és alkotsz mesterművet? Ez így is nagyon jó, de ez kicsit olyan nekem, mintha mennyiséggel akarnád pótolni a minőséget. Na jó ez túlzás, minőségileg se rossz, csak hát tudjuk, h. több van benned, mint amit kifejezel... Fejezd ki 100% profin!

Amúgy én rendkívül jót derültem történeteden, remekül kifejezted mennyire paradox lehetőségek nyílanak a szerepjáték szabályok vaskos köteteinek zegzugaiban, ahová csak a "mesélőbosszantó átokfajzat" játékosok tekintenek be! :P
pl. denevér famulus, teleport céljába akadályt rakni, "odalopni az ellopás helyett", mágiasemlegesítés majd beholder lepottyan :D, stb. stb.
Tulajdonképpen te a szerepjátékok törvényeinek kiskapuit nyitogatod olyan szemtelenséggel, h. szerencse, h. nem a földi törvénykezés bosszantásával éled ki tehetséged, hanem egy elképzelt világ elképzelt szabályaiból űzöl "gúnyt!" Valahogy sejtettem, h. az egész nálad egy humor.

De nagyon jó! Gratulálok és köszönöm és találj ki újabb faramuci dolgokat, sőt mondhatom, h. tanultam tőled, hamarosan talán szinte magadra ismersz majd paradox- ötlet paletta terén, ha felrakom az egyik írásom...
Üdv.:
Odüsz
dornyeikalman @ 2007.12.11. 00:05
sziasztok!
kellemes meglepetés volt viszontlátni a nevem az rpg.hu oldalán. jó érzés, hogy még nem tűntem el a süllyesztőben, és vannak akik emlékeznek az írásaimra.
a könyvismertetőket gyakran olvasgatom, mindig élvezettel tölt el, ahogy fikázzák az alkotókat illetve az irományaikat.
aura-nak köszönöm az ismertetőt. ami nem pusztít el, az erősít :0)

valóban nem tartom magam írónak. pusztán szórakozásból írtam, mindenféle írói technikák tanulmányozása nélkül; ha rajtam kívül egy embernek örömet szereztem vele, akkor már megérte.

Most egy sci-fi regényen dolgozom: Dimenziótehén űrsztráda címmel. elég elborult lesz. Igyekszem úgy írni, hogy minden mondat ütős legyen. Ehhez viszont idő kell, úgyhogy legalább fél év míg elkészül.
már 2 éve írom :0)

köszönöm mindenkinek a pozitív és negatív kritikákat!
kabal @ 2007.12.08. 00:04
Marvin: sebaj,a "mestermű" kitétel attól még érvényes,hogy Te írtad...:-D
Archenemy @ 2007.12.07. 11:21
Koboldátok már megjelent az rpg.hu-n:

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=1140