LuiseX @ 2008.05.20. 19:11
Aingus Og

Igen, jól sejted, arra kiséreltem meg elküldeni, bár sikertelenül, mint korábban írtam.
Újra írni nem szerettem volna, nem lustaság végett, hanem mert így éreztem kereknek, ahogy megszületett.
Elnézésed, s a többiek elnézését kérem, ha emiatt kísérleti nyúlnak érzitek magatokat, nem ilyen célzattal küldtem, de hazudni se óhajtok, hogy nem volt az érveim közt.
Az rpg.hu-t is azért választottam, mert tisztelem az itt véleményezőket, és értéknek tartom a szavukat.
Egyébként is tereveztem, hogy küldök be novellát, de most ez a pályázat adott egy érvet, amivel végül meggyőztem magam...

Ezenkivül még elnézéseteket kell kérjem, hogy nem küldtem be még második novellát, de egyenlőre a gépem jelenleg nem teljesen életképes, így a rajta lévő alkotásaimat sem tudom elérni:S:S

Üdvözlettel,
LuiseX
Aingus_Og @ 2008.05.20. 15:37
LuiseX

Ha jól sejtem, HP 70 év múlva. A bekerült novellák mind 6000 K fölött vannak, egyébként.

Én a helyedben újraírtam volna rendesen, mert közönségként így egy kicsit kísérleti nyúlnak érzem magam (leteszteljük szegény rpg.hu-sokon, hogy mi a szar...)

AiO
@ 2008.05.16. 18:29
sok a csak...
hajnalkrisztian @ 2008.04.29. 09:55
Szeretettel várom és remélem a többiek is. :-)
LuiseX @ 2008.04.28. 09:53
Sziasztok!
Köszönöm szépen a kritikákat, ígérem megfogadom a tanácsokat.
Azért, hogy kerek legyen az egész el szeretném árulni, eredendően ez egy pályazatra írodott, ahol sajnos volt egy elég kellemetlen kritérium(max. 6000 karakter), így cselekmény helyett inkább a változások eredményét szerettem volna bemutatni, technikai okok miatt minimális cselekményyel.
A rövid idő távok is a pályázat kiírása miatt alakultak így.

Freddie:
Mivel az emberek addigra már (a történet szerint) nem gondolkoztak, gépies logikával közelítettem meg, minek a hasznosítása maradjon el, így esett a választás a legenergiaígényesebb dologra(ami ma is az újrahasznosítás).
Hellguard666:
Igazából megkíséreltem a technoblablát kihagyni, de sajnos a kiírás miatti időt valahogy jelölnöm kellett, sajnos:(
Zyro, hajnalkrisztian:
Remélem a fentiekkel válaszoltam az általatok felvetett problémákra, ha nem, akkor elnézéseteket kérem. Egyébként köszönöm az észrevételeiteket.

A teljesség kedvéért, be kell valljam, mindössze azért küldtem be ezt a művet (valóban, novellának én sem nevezném:D), mert kiváncsi voltam, mit ronthattam el, ezért köszönöm még egyszer a kritikákat.
Ha esetleg érdekel titeket, beküldhetem az rpg.hu-ra néhány komolyabb alkotásomat.
@ 2008.04.23. 08:36
A novella nem kiáltvány, annak van cselekménye, vagy kellene, hogy legyen. A 20év ilyen léptékben kevés. Az energiáról és anyagokról szóló elmélkedés zavaros. Ekkora önsajnálat már humoros, pedig nem ez volt a szándékod. Azt ugyan te is szemléltetted akaratlanul is, hogy mennyit felejtett az emberiség, mert a nem jelemzett hősünk nem egy fedél alatt gyújt tüzet, hanem kint az esőben, és minden ösztönét elfeledve, oda ül mellé, és esik a hátára az eső. Felesleges cselekvés rosszúl kivitelezve.
A téma megérne egy hosszabb misét, de azt bizony végig kellene gondolni. És nagyon veszélyes vállakozás lenne, hiszen a végig gondolás egy novella erejéig sem sikerül. A világ, és könyhullató hangulat kevés. "Jöttünk a nagy büdös semmiből, és megyünk a nagy büdös semmibe"? Ez kevés! Az irodalom egy része hangulat,de van ott más is jócskán.
Tessék végig gondolni hangulatainkat, és akkor még nagy lehetőségek állnak előtted, mert ismered a szavak hatalmát.
Hajrá!!!!
Gerimaci @ 2008.04.22. 15:36
Hát sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez így egy kicsit kevés. Mondjuk egy bevezetőnek lehet, hogy jó lenne, csak éppenséggel itt nincs folytatás.
Így magában csak egy röpke elmefuttatás, amit épp rossz hangulatban írhattál.
Mammon @ 2008.04.22. 14:59
hát ez... hát ez egy... háphápháp...
nem tud semmit, de tábortüzet rakni igen...
nem tud semmit, de a történelmet keni-vágja...
maga a történet logikátlansága pedig megalol.
hát ez bizony így nulla.

remélem nem csap le rá hollywood! :)
Orastes @ 2008.04.22. 14:15
van még mit csiszolni rajta, de vannak benne ígéretes részek..
hajnalkrisztian @ 2008.04.22. 13:44
Ezt most még át kell írni egyszer-kétszer, beleszőni az alábbi intelmeket és szerintem jó lesz. Novellának most még tényleg sovány, viszont egy hangulatot át tudsz adni és ez jó. Ezt kell továbbgyúrni. :-)

Személyes véleményem:
A scifi-vel az a baj, hogy manapság már mindenki szakértő, mivel a technika körbevesz minket. Vagy olyan érákat kell megcélozni, melyek a közeljövőben játszódnak. Ergó nem kell nagy dolgokat kitalálni, csak továbbgondolni az aktuálisakat. Vagy egy távoli jövőt festesz le és oda szinte bármilyen ötletet bevihetsz, hiszen ez a te jövőképed. Egy dolgot érdemes megfogadni és ezt már említették is a kollégák alant, pár évtized alatt nem fordul meg a világ. (persze vannak kivételek, pl. post apokaliptikus jövőképek)Szerintem egy ilyen esetben két három emberöltő kellene, hogy a tudás egy része teljesen elvesszen.

Én várom a javítást, mert szeretem a jó scifit.