workoli @ 2009.02.04. 15:17
Kertész100... Majd egy évvel később olvastam amiket ide- öööö írtál. Meg kell mondanom, a novella sokkal jobban tetszett. Aki ennyire szereti a szakmát, meg az iparosokat, az pedig olvasson vonalkódot. Ez itt egy építő jellegű kritika.

A történetről: nagyon tetszett! Írj még ilyeneket.
Jee @ 2008.08.13. 13:28
bátnam<-bántam, enegem<-engem, elnézést
Jee @ 2008.08.13. 13:14
Szerintem jó lett. A mondatok precíziós kimunkálásáról, annak esetleges hiányáról nem mondanék semmit. Az biztos, hogy nem bátnam meg, hogy elolvastam.

Apróságok: tetszett, ahogy a kezdtenél rögtön történik valami váratlan akció (nem különös, éppen csak eltörik a pohár). Ez enegem arra késztetett, hogy továbbolvassam.

Az angyal valóban Michael-ös (Travolta), bár a vége fele közeledve már nem egészen.
NZsolti @ 2008.07.12. 20:05
Rövid leszek: nekem tetszett, nagyon! :ize:
Gil_Yepes @ 2008.05.15. 22:40
Sziasztok,
Szinte már bele sem írnék, lejárt lemez, de ilyen, ha az ember ritkán olvas erpégéponthus novellákat.
A novellához:
Az elején jól elvetted a kedvem a csilingelő, surrogó kristálypohárral, majdnem elérted, hogy ne olvassam tovább... Aztán végigolvastam, van hangulata, és ez tényleg jó, de sokszor a képeket túlságosan megnyomod, a karaktereket is túlzottan "tipikusra fested" -de ezt már írták. Szóval szerintem nincs is olyan nagy baj ezzel az egésszel, csak kicsit lazábbra a ceruzát, ha valamit leírsz.
A vitához annyit mellékelnék, hogy Petőfi Sándor költészete NEM FACSIPESZ, jómagam inkább a faékhez hasonlítanám (leszámítva néhány üdítő kivételt). Kassák viszont magyarban sem a csúcs, tessék megnézni Radnóti-t, József Attilát... De kezdek egyre inkább offtoplák lenni, és jók az esélyeim, hogy mivel a téma lerágott csont, úgysem olvassa senki, azért megcselekedtem amit megkövetelt a csiga.
Ui.: A szerzőnek annyit: Folytasd, lesz ebből még valami,
Üdv mindenkinek
Gil
Xik_uz @ 2008.05.13. 13:42
Szerintem hangulatilag jó. A Klára és a Missis és az "iszok" nagyon zavaróak,a garabót én sem tudom,mi a franc lehet. Ha meg már angolszász a környezet,szerintem ne kuvaszok legyenek a kutyák.
Cuzammen nekem tetszett,gratula.
Oghus @ 2008.05.02. 14:34
Összességében: tetszik :sor:

A nyelvezetben és a stílusban volt egy-két zavaró fordulat, de ezt már kifejtették előttem.
A hangulat nagyon megragadó, a szereplők pedig pont annyira vannak kidolgozva, amennyi egy ilyen típusú novellában bőven elég, engem a több leírás zavart volna, mert elviszi a lényegről a hangsúlyt.
Lilia @ 2008.05.02. 12:21
Az alábbi fenkölt vitába én nem tudok beleszólni. Én azért szeretek, nem szeretek valamit, mert megmozdít bennen valamit vagy nem. Ez a novella megmozdított. Nem mondd nagyot, nem is az a célja. Szívesen olvastam. Így egyben, szeretem hogy az én fantáziámra bízza, hogy mik az előzmények. Szerintem abszolút nem lényeg miért van válságban a festő, lehet hogy ő se tudja, csak egyszer azt vette észre, hogy nem tud mit festeni, aztán megtötrént valami, ami nem hétköznapi és újra tud alkotni. Nekem ez így tetszik.Nyelvtani hibákra meg kell egy lektor.
@ 2008.04.30. 19:18
Kedves Mouse

Azt csak az irodalmilag teljesen félretájékozottak hiszik, hogy Petőfi Sándor egyszerű. Az mond ilyet, aki nem érti a verset. A művészi mondanivaló és tartalom egyforma a két költőnél, te a formába botlottál bele. De az külsőség. Tehát ezért nem akarjátok megérteni, hogy mit is mondok. Ez baj. De a szakmát akkor is meg kell tanulni, a művészetet pedig az alkotó személyisége adja, vagy nem adja. Aztán lehet szónokolni magas, meg mély művészetről. De csak jó, és rossz alkotás van. Petőfi nem rosszabb vagy jobb mint Kassák. Aki ezt akarja magával elhitetni, az megcsalja magát, vagy marhára tájékozatlan.
Mert vannak alap értékek, szakmailag is. És nagyon nem szeretném, ha egy szerelő, vagy egy kőműves csak hangulatilag csinálna jó munkát, mikor nálam javít valamit.
A stílusomba nem kell belekötni, a mondandóra figyelj, az a fontosabb. de ais lehet, hogy nem. Kinek, mi.
Tisztelettel
Mouse @ 2008.04.30. 17:52
Kertész100 olvass Petőfit nemkell megélned mert egyszerű mint egy facsipesz. Nekünk meg marad Kassák, de mi úgyse...