Feanor @ 2008.09.28. 18:17
"egyszerűen arról van szó, kellett a megváltó gyerek, de így egyszerűbb volt Lucasnak, hogy a midikloriánok lenemzették azt kész."
Az osszes Foldon megfordult isten herejere ala tudnad tamasztani ezt valamivel? Netan ismered Lucast vagy valami?
Xik_uz @ 2008.09.24. 15:54
Inkább nem kommentelek,mert nagy jedi-/midikloriánellenes kirohanásokba torkollna (részemről). :)
Jólét!
GrofDilisnya @ 2008.09.23. 17:46
Na jól van, hagyjuk már ezt az elbasztt gyártott dolgot. Semmi ilyen nincsen a filmben, egyszerűen arról van szó, kellett a megváltó gyerek, de így egyszerűbb volt Lucasnak, hogy a midikloriánok lenemzették azt kész.
Úgy szar ez a rész, ahogy van.
mage @ 2008.09.22. 13:01
Gro: a lényagat nem értetted meg: nem palpatine, hanem a mestere gyártotta Anakint. Palpi egy sötét balf@$% volt a filmek alapján...
Kadmon @ 2008.09.22. 07:00
Egyensúly az erőben:
http://www.darthsanddroids.net/episodes/0146.html
http://starwars.wikia.com/wiki/Chosen_One
Mindenre van magyarázatuk :D
GrofDilisnya @ 2008.09.20. 17:38
Blob:

Szerintem meg ez az egész midikloriános baromság az egyik legnagyobb hülyeség az egész előzménytrilógiában.
Persze, Palpi olyan baszott jövőbelátó volt, létrehozza Anakin gyereket, akivel majd császárrá lesz, de azt nem látja, ez az idióta kölök majd jól belevágja a lukba..ugyan már...

A Jedik meg...Joda mester és népi zenekara egy agyalágyult brigád. Nap mint nap találkoznak a leghatalmasabb sötét oldal használóval, de észre sem veszik, mert most a "sötét oldal mindent beborít"...

És szerinted az az egyensúly az erőben, hogy vannak jedik, de a Sithek kipusztultak?
shimoko @ 2008.09.18. 15:29
Hát akkor pont olyan jó stratéga lehetett, mint Sztálin elvtárs. Megjegyzem, Ep I alapján jediknél felvételi követelmény lehetett a negatív IQ-teszt eredménye. /Arénajelenet: büszkén előrántja mindenki afféle zsebmuszasiként a fénykardot: intelligens főgonosz esetében durr egy nagyobb hődetonátor, és nem kell több részt leforgatni. És EZEKBŐL lettek a Köztársaság tábornokai..... Szegény klónok.
Blob @ 2008.09.18. 08:45
Kabal: azt hiszem, nem értetted meg az EP1-2-3 mögé elrejtett, bújtatott magyarázatot: Anakin Skywalkert Palpatine mestere készítette (lsd: midi-klorianok (?) nemzették (EP1), majd Palpatine mesél a mesteréről, aki életet tudott alkotni pusztán az erővel (EP3)).
A legenda szerint a kiválasztott elhozza az egyensúlyt az erőben - mit tett Anakin/Darth Vader? Nemzett két gyereket, leszámolt a túlságosan messzire és nem a jelenbe néző jedi tanáccsal, kiírtott minden Jedi-t, majd végül elpusztította a sithek mesterét, tanítvány nélkül hagyva, így végeredményben egy olyan új világot teremtett, ahol van két jedi, és nincsenek sithek.
kabal @ 2008.09.17. 22:55
Kösz a magyarázatot. Sajna én ortodox hívő vagyok, nekem ezek az újgenerációs képregényes-animációs dolgok nem számítanak autentikus forrásnak. Azt hiszem, most már ki kéne bontani a két éve vásárolt Ep.I-II-III DVD-ket is...:-D
Qui-Gon meg a maga fene nagy bölcsességében rászabadította a világra Darth Vadert (és ha azt nézzük, hogy Anakin segítsége nélkül Mace Windu megöli a szenátort, akkor közvetve a Császárt is), milliók halálát okozva. Ha ő nem erősködik, a kis szőke kölök ott szárad el a Tatuinon. Jó, tudom, csak Jedi és nem jövőbelátó-abba is hagyom a sz*rfűrészelést...:-)
Shadowmasters @ 2008.09.17. 22:34
sorry a rossz helyesírásért, elgépelésekért, de késő van és már nem engedte szerkeszteni a hsz-t