elGabor @ 2008.11.25. 10:48
Köszönöm!
SPredator @ 2008.11.20. 16:14
Nagyon örülök a kalandmesterségről szóló írásodnak. Immár 6 éve vagyok jómagam is KM (nem is emlékszem rá, mikor voltam kalandor utoljára), de ennyi idő alatt körülbelül ugyanezeket a dolgokat tapasztaltam meg.
Sok cikket átlapoztam már, de ez az első, ahol azt érzem, hogy egy sokat próbált mesélő gondolatait foglalja össze. Tetszik az írásaid részletessége, és az, hogy meg mered mondani, hogy mi a véleményed a különböző elterjedt módszerekről.
Gondoltam, hogy egyszer én is írok egy ilyet, de ezek után már feleslegesnek érzem.
Gratulálok a kitűnő munkádnak!
elGabor @ 2008.10.23. 21:34
Gothpunk: a PDF-eket Word konverterrel készítettem. A 80-90 MB-t nem teljesen értem; U2U-ban meg tudnád írni, miről van szó, illetve azt, hogy hogyan tudom orvosolni?
Premier @ 2008.10.22. 18:27
GothPunk, milyen "80-90 megáról" beszélsz? Az összes cucc együtt nincs meg 20, beleértve az öt kalandmodult is.
GothPunk @ 2008.10.22. 13:39
Első ránézésre nagyon tetszetős a dolog, különösen Fomalhaut világa ragadott meg. Mi is elővesszük majd a kockát egy kockás papírra térképet rajzoló kampány erejéig.

VISZONT. Nem tudom, hogy ki rakta össze a pdf-et, de hogy mi benne a közel 80-90 mega, amivel a nyomtatónak meg kell bírkóznia, azt el sem tudom képzelni. Esetleg ha lenne egy sima RTF formátumú file, azért igen hálás lennék. Vagy csak egy normálisan optimalizált pdf. :titanic:
Sonko @ 2008.10.22. 08:12
Marvin: Inkább arra céloztam, hogy hasonló világ már született néhány, nyilván teljesen ugyanolyan nem.
Bulldy @ 2008.10.22. 05:59
Vigilis:

Fura, hogy pont azt rovod föl az FR-nek, hogy "egybekatyvasz", hiszen a Ynev pont ugyanezzel az olvasztótégely módszerrel készült, csak mások az országok megnevezesei. Szóval nem árt, ha tudod miről beszélsz. :titanic:
Vigilis @ 2008.10.21. 21:27
Én NEM azt mondtam hogy ÚJ világ, salala.
Azt montam, hogy tán JOBBAN is ki lehetett volna, mer jó eleve. Szerintem annyira nem szűkítené le a kereteket.

Ja, és az nekem is nagyon bejön hogy aktívan az űrben van, jókis sword&planet, vagy minek hívtátok. Sok remek ötlet áll benne.

A standard világokról.
Nem akarok rosszmájú lenni, mert MAGUS RULEZ. De. Orkok. Erdőben (csak jobára ott!) elfek. Barlang mélyén gnómok. Hegyem mélyén törpék. Ültök egy kocsmában pontpontpont. Ember. Ezek jobbára mindenhol ott vannak! A Faerun-jellegű "legyen egy mindnenelteli világ, mert olyan még nincs" meg olyan, mint a Fradi-koktél:"mindent bele", s hányod a cifra káromkodásokat. Elnézést előre is, ha valakinek ezzel Faerunhöz húzó széplelkébe tiportam, az se rossz, de nekem túl sablon. Formalhaut meg nem.
ÉS EZ ÍGY VAN JÓL.
:titanic:
Marvin @ 2008.10.21. 10:50
Sonko: Nem, Fomalhaut nem olyan, már ha standard fantasyn az "orkok sötét hegyeiken a még sötétebb úr szolgálatában mindenféle genyaságra készülnek, ám a hegyes fülű elfek és a bátor törpék se hagyják ám annyiban, miközben a közeli humán város egyik fogadójában pontpontpont"-vonalat érted.
Kornya_Zsolt @ 2008.10.21. 10:45
Még egy apróság... A high fantasy eredetileg irodalmi fogalom: az olyan szerzők tartoznak ebbe a kategóriába, mint Eddison, Tolkien, Eddings vagy Jordan. Amit a szerepjáték kontextusában hívnak "high fantasy"-nek, annak vajmi kevés köze van ehhez az irodalmi hagyományhoz, és személyes véleményem szerint - amivel persze nem muszáj egyetérteni - szín merő szemét.

Namármost, a Kard és Mágiában tényleg vannak high fantasy elemek, de nagyon szűkmarkúan porciózva, inkább csak fűszerként. Ha már mindenáron irodalmi analógiákat keresünk, én sokkal inkább sword & sorcerynek minősíteném - és távolról sem pusztán a címe miatt.

Raoul Renier