kiskavics @ 2009.02.05. 08:58
egyetértek whitetiger52-vel
Monress_ @ 2008.11.16. 20:16
Nagyon jó hangulatú kép, részletgazdag, gratulálok! A folyamat bemutatása is nagyon izgalmas volt :P
@ 2008.11.06. 11:10
Asentis hozászolását anyiban kijavítanám, hogy az íjász válszéleségű terpeszbe áll, a súlypontja csipöközépben kell hogy legyen.
A tartás maga pedig midnen esetben Szabályos T alak a felsötestben, Csipőböl kell dönteni az íjat fel, le.

A következő a magyarázat:
A két léábon való testsúylelhelyezés egyenlősége pontosabb lövést eredményez, mert biztosabb az állás.

A "T" alak arra vonatkozik, hogy a könyökök és vállak a veszővel párhuzamosak. ugyanis ekkor a csontok veszik fel aterhelést, és enm szakad meg az íjász, és csak ebben az egy testartásban lehet hátizombol kihúzni az íjat.

És hátizombol csontokbol tartva az ember akár 15-20%-alal erösebb íjjal is tud kényelmesen löni, mintha nem ezt valaná.

A vesző hossza meg ugy ideális ha alig egy veszőhegy-nyivel hoszabb mint a huzáshossz.

Továbbá a rajzon úgy tünik hogy a huzó keze a hölgyeménynek távol van az arcátol, ami szintén nme helyes. Az archot érintve kell megtartani az íjjat, hogy legyen egy biztos pont. És amenyiben az álkapocsüreghez odatartod akezedet, érezheted ahogy kcsit meggyürödik a bőr, ezt is érdemes rárajzolni, élethübb lesz az egész. Esetleg még anyit hozátehetsz, hogy ilynekor az ideg általában érinti az orrot.

13 éve íjászkodom, van hozá alapom hogy ezt így leírtam. De ha teheted használd ezeket fel, mert nekem a rémálmom a mindenféle szar tartás-grafikájú íjászalak. De köszönjük hogy megosztotad a foylamatot
kabal @ 2008.11.02. 10:07
Kipróbáltam a Cintiq 21 colos verzióját, és azt kell mondanom, hogy nem tudok olyan dolgot mondani, amire szívesebben kiadnék félmillió forintot. Ha 15 évvel ezelőtt lett volna ilyen, már én is grafikusként tevékenykednék- tehetségem volt hozzá, csak a technikai oldalát utáltam, a ceruzahegyezéstől az írógörcsig. Ha ennek a cuccnak az ára lemegy egy átlagos PC szintjére, új korszak köszönt a kezdő művészekre.
Arsentis @ 2008.10.31. 12:45
* mármint íj-karokara gondolok
Arsentis @ 2008.10.31. 12:41
Örülök, hogy ilyen témájú cikk is megjelenik itt néhanapján. Nagyon szép, gratula :eeek:.

Annak reményében írok néhány észrevételt, hogy hátha fel tudod később használni:
- köszönöm, hogy végül mégis a helyére illesztetted szegény húrt, csúnya lett volna, ha a reflex csak funkciótlanul csüng a karok végén :eeek:
- a karok furcsák nekem - persze ez csak annak tűnik fel, aki látott már íjat testközelből: a karok középső része a valóságban inkább szemből lapos és oldalról keskeny
- lövéskor az íjász testsúlya inkább az íj felőli lábon van
- nekem picit nagynak tűnik a bal kézfej a másikhoz képest
- miért fénylik a sirály kontúrja? (Hasonlóan nekem a haj szélén is túl sok a fény - vagy beljebb kevés, nem tudom)

A háttérben meghúzódó városról is írhattál volna pár sort, nekem nagyon tetszik.

:D
Pozsgay @ 2008.10.31. 07:50
Köszönöm a további hozzászólásokat is!
Az arcot inkább perspektívában torzítottam el érzésem szerint, a jobb arcél sokkal hátrébb van térben, mint a bal, ezt abbéli igyekezetemben sikerülhetett elrontani, hogy szerettem volna többet megmutatni az arcból, ugyanakkor a póz egy majdnem pont profilból látszó arcot igényelne. A lábakat éreztem én is, hogy előnyös lett volna ha a vázlaton is szerepel, csak akkor mág egy teljesen más kompozíció járt a fejemben. Ezért szép dús a fű :D
Arcot most lesz lehetőségem gyakorolni, a jelenlegi megrendelésen vagy 70 arc van, igyekszem fejlődni, köszönöm a tanácsokat, ígérem megfogadom!
Wieros @ 2008.10.30. 13:17
Total RESPECT!!!
Matuzsaalem @ 2008.10.29. 21:16
Nagyon szép kép! Kár, hogy arcot még nem tudsz ehhez mérten festeni/rajzolni, illetve, hogy nem az egész alakkal kezdted. Nagyon sok hazai grafikus munkái azért izzadságszagúak mert nem jól kapják el mozdulat közben az alakot. Ehhez meg kell rajzolni előbb az egészet és látszik rajta, hogy él e vagy nyomorék.
Itt is látszik, hogy a lábak soha nem értek le a földre, ezért az egész tartás csak 90%-os. Nem teljes.
Az arc pedig szintén nincs nagyon köszönőviszonyban az anatómiával, jobb lett volna itt is először egy 3d-s koponyából kiindulni.
Mantriel @ 2008.10.29. 21:00
Ritka szép kép, köszönöm, hogy beraktad a folyamatot is. :ok:

Mindig is nagy Boros&Szikszai rajongó voltam és nagyon örültem neki, amikor a Wizards-nak kezdtek dolgozni (no meg a Blizzardnak) és ezzel az >én< "ízlésemet" terjesztik mindenfelé a nagy világon. :titanic:

Kívánom, hogy, neked is legyenek nemzetközi sikereid. ^^

P.s. Most megyek, megnézem a pozsgay.hu-t, hátha találok még néhány szép képet. ^^