Marcus @ 2008.12.17. 19:59
Lepus: Rifts-be bármi és bárki bárhonnan átjöhet... akár Synnibarrból is. :punny:

Játék: Én CRPG mellett még stratégiát tudnék könnyen elképzelni Rifts-hez, illetve egy Fallout Tactics jellegű cuccot. Ha a film is kijönne, akkor ezek nagyot dobhatnának a süllyedő hajón.

Na meg persze rendszeresebb irodalom sem ártana hozzá, mivel így elég könnyen elfelejtődik az egész játék is.

Megújulás: Szerintem mind a rendszert, mind a világot meg lehetne úgy újítani, hogy sok változás legyen, de mégis megmaradjon az eredeti Rifts érzés. Az oldschool rendszer engem annyira nem zavar, de sok ponton lehetne egyszerűsíteni (máshol meg bonyolítani :aaaaa: ), a világ viszont sokkal több gonddal küzd, amik viszont már erősebben szúrják a szemem.
Ravenheart @ 2008.12.17. 18:15
Ez mondjuk igaz. Kicsit rossz fele keresi az új közönséget (film, videojátékok), ráadásul ezek közül egyik sem jött össze egyelőre (egy meghalt projekt, egy elfelesett nGage-es játék). Mindenesetre szokatlan, hogy húsz év alatt alig változott a Rifts, és még mindig él, akár csak a kiadója.
Persze semmi sem tart örökké. Valószínű, hogy előbb-utóbb vagy őket, vagy a Riftset felvásárolja valamelyik nagyobb hal. Addig tényleg nem sok esély van az újításra. Ha meg bekövetkezik, akkor az lesz a HC rajongók baja, hogy minek újították, de ez már egy külön történet.:punny:
Petrus @ 2008.12.17. 17:46
Na ja, csakhogy Siembieda mániákussága mára szinte teljesen megölte a játékot, új közönséget nem tud szerezni. A Palladium előrefelé menekül, és nem mernek hozzányúlni az alaprendszerhez, pedig az már a számtalan kiegészítő szabály miatt erősen dülöngél. Sajnálnám, ha összeomlana, de egy erőteljes ráncfelvarrás nélkül sztem nem sokáig fogja már húzni, a maroknyi hc fan nem tudja eltartani őket.
Ravenheart @ 2008.12.17. 15:52
elGabor: van más ismert, vagy legendás fejlesztő, akinek a dolgain jókat lehetne csámcsogni, de nem tesszük (és most példát nem mondok, mert halottakról vagy jót, vagy semmit). Sőt, más "iparágakban" is így van, miért a szerepjáték lenne különb? Szvsz engem jobban izgat, valaki mit tett le az asztalra, a lelkiismerétvel meg majd elszámol maga.
elGabor @ 2008.12.17. 13:25
Ravenheart: ...és tegyük hozzá, hogy a köré sereglő naiv idealistákat elég keményen kihasználja, valamint hosszú, hosszú évek óta nem szerepjátszik. :/
Ravenheart @ 2008.12.17. 12:46
A világából és stílusából kiindulva talán egy Fallout3 vagy Hellgate:London szerű játék lenne a Riftshez ideális.

Siembieda meg igazi öreg róka, és kétség kívül érdekes fazon. Tetszik például, mikor a szabályok fejtegetése közben kiszól az olvasóhoz, illetve valós példákkal próbálja alátámasztani a szabályait (boxmeccs, például).
Továbbá kreatív és lelkes fickó - néha túlságosan is lelkes (lásd novellák), de nézzük el neki.:punny:
Jester @ 2008.12.17. 12:26
Egy CRPG még jöhetne is, de MMO-t én sem tudok elképzelni. Érdekes lenne, amikor V. István 10k MDCs sárkánya felaprít egy egész várost, vagy egy Juicer és egy Glitter Boy harca (rugó vs. pala? :punny: )

Ismertetőt köszi. Pont az ismertetőre.
elGabor @ 2008.12.17. 10:39
A Palladium FRPG nagyonlelkes, nagyonlelkesítő, de asztal mellett a második kiadás már gyengébben muzsikál; nagyon sokat kell benne szöszmötölni mindenféle értékekkel.

A Palladium-féle layout pedig tiszteletreméltó, hiszen Kevin még ma is ollóval és ragasztóval állítja össze a köteteket. :punny:

A kötet tipikus játékirodalmi terméknek tűnik az ismertető alapján, attól meg nem is érdemes sokat várni. :aaaaa:
Ravenheart @ 2008.12.17. 08:45
Hmm, Rifts MMO... Á, de az nem lenne jó, ki kéne egyensúlyozni az RCC-ket és az OCC-ket, úgy meg már nem az igazi.:aaaaa: Meg különben is, csak sírna a sok n00b, hogy milyen dolog az a Mega Damage.:punny:
Marcus @ 2008.12.17. 07:49
Ravenheart: Siembieda időnként emlegeti még a filmet, de inkább olyan összefüggésben, hogy "áll". Viszont mindig szellőztetnek ilyen számítógépes dolgokat (digitális könyvek, CRPG-k, hasonlók).