Galm1 @ 2009.01.13. 11:47
Én nagy rajongója voltan a cherubionnak és a káosz sorozatnak, de SZVSZ nagyon eltolódott a történet szexuális irányba, jobban mint egy fantasytól elvárható lenne. Nekem a Káosz Sárkányai vot az utolsó ami nagyon megfogott.
Armand @ 2009.01.11. 09:57
Thompy,

Brus Vilis? Biztos, hogy nem inkább a Dzsimmi Dín? Vagy a Bili Dzsín?
Thompy @ 2009.01.10. 12:39
Sajnos azt alá kell írnom, hogy Nemes István teljesítménye, vagy talán nem is a helyes szó, stílusa hullámzó. Jó humora van, jól ír, képes akciódús kellően vérszomjas dolgokat írni, de hajlamos egyik vagy másik irányba túlzottan elcsúszni. Ezalatt azt értem, hogy a nagyon vérszomjas regényei sem jók és a túl humorosak sem. Ha azonban rátalál e két összetétel harmóniájára, akkor igazán maradandót és remeket tud alkotni.

Skandar Graun karaktere egyszerűen annyira jól ötvözi, hogy miként lehet megkedvelni egy "rohadt" orkot. Az emberek ki vannak éhezve a "rosszfiú" hősökre. A Brus Vilis stílus :wow:! Hatalmas lehetőség rejlik Skandar Graun kisebbik fiának karakterében. Újra lehetne egy hősünk akibe beleszerethetünk és végigkísérhetjük egy regénysorozatban gyötrelmes életét. Talán ezt a hullámot kellene meglovagolni. Talán újra fellobbanhatna az a láng. Rádobni a tűzre a második törvénykönyvet, újra kiadni a régi sikersorozatot, had lángoljon az a tűz, hátha most végig söpör az országon.

Sajnos nem tudok azonosulni az élőholtak eljött uralmának hajnalával sem :). Nem csak azért mert a szerepjátékban is egy elátkozott lincs akarja kitaposni drága karim belét :D, hanem amúgy is egy elvetélt dolognak tartom. Annyi remek fajban van lehetőség, miért kell ez az élőholt világuralom irány?! :/ Remek példa erre az Ork háborúban elénk táruló színes kultúra és a fajban rejlő lehetőségek. Mindegy, amilyen ütemben készülnek a regények ezen nem sokat kel bosszankodnom :ugri:.
anarion @ 2009.01.10. 10:05
Anno a Káosz Szava nagyon bejött, és a Káosz Szíve sem volt rossz.

Onnantól kezdve azonban, hatalmasat zuhant a szinvonal. Amikor több tíz (száz?) oldalon keresztül egy félóriás (vagy óriás?) nő szerelmável üldözi a félorkot stb... volt a téma, az már a fantasy irodalom legallja... SZVSZ.

Úgyhogy, egy életre elment a kedvemtől minden, ami Káosz és Cherubion. AZóta nem olvastam egyet sem, és már nem is érdekel.

Lehet a mai generáció már más, jobb, de nekem anno annyira elvették a kedvem, hogy köszönöm, belőlük sem kérek.
Gulandro @ 2009.01.10. 00:45
Thompy:
Magam részéről nagyon kedveltem a Káosz és a Cherubion világára megjelent könyveket is. Skandar Graum történeteit a Vérkáoszig bezárólag olvastam, az már kicsit sok volt.
A szerepjáték szerintem nagyon igényesre sikerült, de félek nem talált rá a közönségére (vagy a közönség rá). Sokáig reméltem, hogy a Káosz videójáték majd valami életet lehel ebbe, de sajnos nem jelent meg.
Ami azonban a regények terén történik... A legutóbbi Caldwelltől a hajam égnek áltt.
Lepus @ 2009.01.09. 19:56
Gulandro: Nem sajnálni kell, hanem legközelebb betartani az alapszabályokat.
Thompy @ 2009.01.09. 15:26
Hát Lepus kritikája a kritikáról valóban ütősebb volt mint a vitatott iromány. Azonban szeretnék védelmére kelni a Cerubion kiadó oldalán. Főként a Káosz regényeket illetően. Előző bejegyzéseim nyomán elfogultnak tűnhetek, de ki kell jelentenem, ha halóban is van ez az általam kedvelt irányzat, azért több regényben maradandót alkottak! Bár nem oly új mű, de nekem például kifejezetten tetszett az Ork háború I., II. A szerepjáték pedig valóban megrekedt egy alapkönyv és egy vékonyka kiegészítőnél, de mi ennek ellenére képesek vagyunk évek óta vele játszani. Persze vannak hiányosságai, de némi találékonysággal, az egyik legkedvesebb hobbim!
Tehát azért mert egy ágazat nem jövedelmező, vagy egyéb okokból tönkrement, attól még nem mindenki balf*** aki benne van, és nem minden szar amit csinált!

Sajnos éppen a külföldi szerepjátékok és regény fordítások szorítják háttérbe a magyar ágazatot szerintem!
A legelterjedtebb talán a Mágus és a Vámpir.
Szóval az én szándékom nem a sárdobálás, köpködés kiváltása volt, reményeim szerint a "kritika" írója sem ezért ragadott billentyűzetet!
Ha elfogadjátok az én javaslatomat, aki egy könyvet simán félbehagyok, ha elveszítem érdeklődésemet, akkor olvassátok el azt a művet amitől én beleszerettem a Káoszba.:
John Calldwel - Káosz Kincse (A kötekedők kedvéért Nemes István. Annyit még hozzátennék, hogy az énekesnek, a festőnek, egyszeri embereknek jogukban áll művész nevet használni, mi kivetnivaló van ebben?!)
Ha tetszett, akkor hajtsátok fel a sorozat többi részét, és gazdagabbak lesztek egy magyar fantasy regény nyújtotta élménnyel. Ne ítélkezzetek elsőre, van itt érték, csak lassan elveszik, mint minden ami Magyar.
trollslayer @ 2009.01.09. 14:04
kabal: "úgy látom, jól tettem, hogy már vagy 10 éve lemondtam a Káosz-regényekről, mert még három évvel később is tovább ment a sz**ós-b***ós fantasy vonal, amit egyesek annyira ellenállhatatlannak találnak. Rossz belegondolni, milyen lehet a mai termés..."

Mibol kovetkeztetsz a mai termesre, ha 10 eve nem olvasod? Letezik valami fuggveny, ami leir valami idevago torvenyszeruseget? Szvsz - ne haragudj erte - nemigen lehet mervado velemenyed... de amint veszed a faradtsagot, hogy olvass valamit, maris lehet.
Az uj szerzok egy resze nem azonos a regiekkel, es raadasul ahany szerzo, annyifele latasmod.
En se olvastam persze mindent, de az uj Cherubionon jatszodo regenyek, a Vasemberek vagy a Manonymous tetszett.
kabal @ 2009.01.09. 09:06
Ezt az álnéven publikálást a mai napig nem bírja kinőni a magyar ponyvairodalom-tényleg többen vesznek egy könyvet, ha jól(?) csengő idegen név áll a borítón a magyar helyett? Sajnos attól tartok, igen. Én már akkor is csak röhögni tudtam, mikor a Walhalla (akkor még W-vel) bejelentette, hogy a híres kanadai író, Wayne Chapman hozzájárult, hogy világhírű regényeiből magyar szerepjáték készüljön, és azóta a helyzet csak rosszabbodott.
Ami az ismertetőt illeti: úgy látom, jól tettem, hogy már vagy 10 éve lemondtam a Káosz-regényekről, mert még három évvel később is tovább ment a sz**ós-b***ós fantasy vonal, amit egyesek annyira ellenállhatatlannak találnak. Rossz belegondolni, milyen lehet a mai termés...
Gulandro @ 2009.01.09. 00:12
Lepus: Sajnálom ha nem tetszett az ismertető.