Odusz @ 2009.02.18. 22:48
Nekem is nagyon tetszett!

Természetesen a "felújított kocsi" egyértelműen elárulja, hogy volt múltja a történetnek... :)

Érdekes, hogy itt nem volt Ashley (az eddigiekkel ellentétben) velejéig romlott nő, legalább is ármánykodás tekintetében... :kirohog: Tehát nem ő kavarta a főszálakat, nem volt mögötte egy olyan alaposan megformált egyértelműen negativ antihős (gyönyörű nő alakjába vagy rettegett gengsztervezér alakjába bújtatva). Itt "delokalizálódott" az antihősség, mintha a derék Boyle egy hidra ellen harcolt volna- afféle romlott kislánycsín, hogy a volt pasit megveretjük a jóöreg Boyle-lel; a kémkedő főnök, a velejéig romlott pszichopata milliomos (aki viszont csak a "hóbortjának él, és nem "kavar", sőt megoldásban segít) és a féltékeny gyilkos, aki mellesleg simán rendőrre lő, mintha nem csak kameratologató, hanem profi gyilkos is lenne egy személyben... Talán eme legutóbbit kellett volna jobban kidolgozni, nem is tudom mit, talán többet is elárulhatattál volna róla, olyan apró jegyeket, amik ara utalnak, hogy lesznek még bajok a fickóval.


Ez olyan képregényes volt, kicsit mint a Sin City vagy a Batman! Szóval nem tudom, mi ez, talán jobba megformáltan ábrázoltad a szereplőket és ne mvolt olyan "egyértelmű" minden. DE vigyázz, azon túl, hogy ez kétség kívül fejlődés szvsz elveszed kicsit az eddigi történetek "sárm" -ját!
Amellett a történet is kicsit "lineárisan" halad - persze hogy máshogy haladjon? :) Boyle-t a sors extrém módon segítette újfennt.

Harry_Angel: Amúgy a szóhasználatodon eléggé érződik szerintem hogy miylen filmek és könyvek voltak Rád hatással! Nem baj, sőt remekül használod a kifejezőeszközöket teljesen helyénvalóan. Csak lefogadom, hogy olvastál "kaland- játék - kockázat" könyveket, meg megihletett részben Ford Fairlane kalandja című film, stb. stb. stb.

(Talán a késes sztori kicsit vad, mert a nagy másnaposság ellenére is ott volt nála, azt nem felejtette el felpakolni reggel, kicsit már meglepő. Olyan "trenchcoat- effect" érzésem támad a Floating Vagabond poénszerepjátékból szedve, azaz hirtelen ott terem a kabát alól ami kell, borotva, fogpiszkáló, számológép, csatacirkáló... :)

Ugyanakkor remek volt a bögreszilánkos jelenet, rögtön felkeltetted az olvasó érdeklődését, hogy ne megy lezülött átlagférfi átlag reggelét mutatod be! :)

Már mikor megírtam, hogy kell ebből novellaciklust kiadni, remekül eladható és valóban értékes, szórakoztató novellák ezek, végig vigyorogtam olvasás közben! Köszi!
T10 @ 2009.02.18. 22:23
Középtájon már vártam, mikor derül ki, hogy az eltűnt hölgy a nyomozó szekrényében lóg...
Befért volna még pár csavar.
Másfelől, a történetekből valahogy süt az optimizmus, az emberi jóságba és értékbe vetett hit.
Nem viccből írom. Olvasás közben folyamatosan az az érzés kísért, hogy a szereplők túlságosan "pozitívak"
Talán sötétebbre vehetnéd kicsit a lelkivilágokat.
Xik_uz @ 2009.02.18. 10:24
Klassz volt így reggel,köszönet érte!
Harry_Angel @ 2009.02.18. 10:02
Nem rossz ötlet, de félek, hogy a könyv mindenképp széttöredelt lenne. Egyelőre még két részt tervezek, amik viszont valamelyest szorosabban kapcsolódnának az előzményekhez, mint az eddigiek. Bízom benne, hogy így is meglesz egyfajta átfogó íve a történeteknek.
Mortel @ 2009.02.17. 22:58
Eszembe jutott egy ötlet. Nem tudom, mennyire gondolkozol grandiózusan, de pl egy Hazárdőr könyv, ahol ezek a kis novellák lennének a különböző fejezetek, de lenne egy fő, központi eset is, ami végigmegy az egész könyvön. A nehézség, hogy a kiválasztott novellát szét kellene szedni, s szépen beleszőni a többibe. Nem biztos, hogy első könyvnek való ötlet, de semmiképp hagyományos krimiregény lenne.
Nagyon vad? :-)
Harry_Angel @ 2009.02.17. 19:37
Elnézést a hibákért, főleg a Nancy-Ashley cseréért! Pedig nem veszem félválról, sőt épp ellenkezőleg. Vagy egy tucatszor átolvastam/javítgattam ezt az írásomat is, valamint másokkal is elolvastattam mielőtt elküldtem. A történeteket meg elsősorban továbbra is azért írom, mert élvezem.
dragondark @ 2009.02.17. 19:28
Érdekes olvasmány.Kösz'
Mortel @ 2009.02.17. 18:21
"- Nem fogják rám kenni Ashley meggyilkolását!"

Khm... Nancy halt meg. Sokkal több az elírási-, helyesírási hiba, mint a korábbiakban. (Értsd úgy: Most feltűntek azonnal nekem is, nem kellett utólag keresgélni őket.)
Kicsit olyan érzésem van, mikor a jó sorozatíró kiírta már magából az első fantasztikus ötlet hullámát és már csak a szerződések/elvárások miatt dolgozik.
zserbo @ 2009.02.17. 17:42
jó novellák, főleg, hogy más alig küld be ilyen jellegű rakenrollt, nekem bejön, csak így tovább.. :)
Zajec @ 2009.02.17. 14:14
Tényleg jók ezek. A címek továbbra is laposak, de a történetek jók. Miért nem készül belőle egy könyv? Ha átfutna rajta egy lektor, simán sikeres lenne, az ilyen habkönnyű de cselekményes cuccokat sokan szeretik, én is.