Aleister @ 2009.05.11. 17:01
"...a harmadik fegyveres likvidálásakor már rám is záporoztak a lövések. Fedezékbe kellett volna bújnom, azonban éreztem, hogy nincs erőm egy második körre. Egy sorozatra tettem fel az életemet és a szerencsére bíztam magamat. Csupán azt írhattam a javamra, hogy sikerült meglepnem őket, és emiatt egy darabig nem lesznek képesek pontosan célozni.
Ezzel az őrült magabiztossággal egy újabb gyilkost küldtem át a másvilágra, ezúttal Pauleyt ..."
No nekem ez úgy jött le, hogy a "harmadik fegyveres likvidálásakor" egy hosszabb folyamatot jelez, nem egy pillanatot. A főszerepelő leírja, hogy közben rá is záporoztak a lövések. Átgondolja, hogy nem lesz már ereje fedezékbe vonulni, mérlegel, majd úgy dönt, hogy tovább tüzel. Végül végeredményként közli, hogy Pauley-t is hidegre tette.
Persze ez értelmezés kérdése, lehet, hogy én olvastam ki az egészből rosszul.

Egyébként én sem mondtam, hogy heroista lenne a főhős, csak a heroikus fantaziban tapasztalt 'addig ölök, amíg az ÉP-im 0-ra nem csökkennek' hozzáállást tanúsított.
Remélem sikerült pár hibára rávilágítanom!
Harry_Angel @ 2009.05.11. 16:36
"Az elsőt rövidesen követte a második halott, ám a harmadik fegyveres likvidálásakor már rám is záporoztak a lövések. /.../ Ezzel az őrült magabiztossággal egy újabb gyilkost küldtem át a másvilágra (íme a negyedik), ezúttal Pauleyt, aki a bal orcájába kapta a lövedéket. Már csak Morris Abernat maradt hátra az ötösből."


Nálam megvan az öt. Másrészről szó sincs semmiféle heroizmusról, ez a záró párbeszédből is egyértelműen kiderül szerintem. A visszajelzést azért köszönöm, természetesen a többieknek is!
Aleister @ 2009.05.04. 20:57
Nekem annyira nem tetszett.
Az írás gördülékenységével még nem is lenne bajom, csak épp teljesen valószerűtlen a főhős 1-2 reakciója. Olyan mintha egy c-kat krimit láttam volna.
Nehezen hiszem például el, hogy bárki nekimegy 5 fegyveresnek úgy, hogy nincs személyes érdekeltsége az ügyben. Arról nem is beszélek, hogy az illető lőtt sebet kapott. Tudom, hogy a heroikus fantaziban mindenki kiálló nyílvesszőkkel rohangál, de egy napjainkban/világunkon élő ember azért félteni is szokta az életét.
No aztán ott volt az 5 bűnöző, aki kiállt középre fedezék nélkül, kivilágítva...mi több előzékenyen félhomályba borították a bejáratot, hogy a belépőt a padok mellett még az is elrejtse.
Szerintem attól lesz élvezhető egy írás, ha képes vagyok beleélni magam a főhős (vagy akár egy mellékszereplő) helyzetébe, de ilyen irreális, világidegen viselkedések mellett ezt nem lehet megtenni.
Arról nem is beszélek, hogy 5 ellenfélről volt szó, de én csak 4-et láttam meghalni.
Croaker @ 2009.03.22. 09:48
Újfent nagyon jó lett!!
Ardin_con_Tyrus @ 2009.03.11. 00:02
Ismét egy kellemes olvasmányban volt részem. Köszönet érte.
Odusz @ 2009.03.10. 23:32
Mouse! Olvasd el!

György: Ez mesteri volt, frankón be lett fejezve a novella csokor, stílusosan és megfelelő mondanivalóval. Talán túl sokkal is! Még ráz a hideg! "A saját identitása elől nem menekülhet senki sem" valahogy ez nekem a mondanivalója.

Érdekes, hogy ebben a részben nem voltak csajok! :rohog: Amúgy teljeen jól adtad a szokásost, remek. Ezzel tényleg jól le lehet zárni a történetet, de azért még remélem folytatod majd!

Azért legyen itt egy hiba is a dicshimnusz közepette: "béke seggét csapkodta" :ok: Persze azért még jár 10 pont!

Szóval: csak így tovább, írj még, kár lenne végleg nyugdíjazni Martin Boyle-t!
Mouse @ 2009.03.10. 12:22
Valamiért a címe miatt egyiket se olvastam el. Nem is volt más oka. Ha sok időm lesz egyszer talán rászánom magam.
Zajec @ 2009.03.10. 10:54
Nekem üdítő volt, ahogy elcseszte. Sokkal emberibbé vált az egész karakter, grat. A címekkel még mindig bajom van, de ez persze az én bajom. Végülis, akár még egyfajta védjeggyé is válhatnak.
Xik_uz @ 2009.03.10. 10:44
Klassz kis darab, a többihez hasonlóan messze kimagaslik az itteni átlagból. Szép volt!