StB @ 2009.04.08. 07:41
"Ez esetben már csak egy Demon: the fallen típusú kiegészítő kellene."
Akad, még egész friss, és a fallenes betűtípus is befigyel :) :
http://www.amazon.com/Inferno-World-Darkne...9172412&sr=8-11

Csak tisztázásképp: a szerzői stáb bevallása szerint a Geist nem egészen az nWraith lesz, bár szellemes/lelkes/túlvilágos koncepciójával nyilván arra hajaz majd a legjobban. A címváltoztatásra azt reagálták, hogy nem véletlenül nem Wraithnak nevezték el, és hogy a jövőben akár még egy korrekt nWraith is jöhet ez után (bár én kétlem). A Prometheannak meg nemigen van oWoD-béli megfelelője, ettől függetlenül/ezért is _szerintem_ a WtF mellett az eddigi legjobban sikerült játékuk.
@ 2009.04.07. 16:44
A kritika korrekt szerintem, az írás alapján szívesen kipróbálnám a Requiemet. ( Ha valamely szerepjáték 10+ éve kiadásban van, könnyen előfordulhat, hogy kicsit beporosodik, nem árt néha a vérfrissítés, akinek nem tetszik nem veszi meg, nem nézi meg, ennyi. )
SlyZero @ 2009.04.07. 10:35
Dekszter:
Kösz! Ez esetben már csak egy Demon: the fallen típusú kiegészítő kellene.
GothPunk @ 2009.04.07. 00:49
Recky: Ez az írás nem ide született, hanem a saját blogomra. Azért a személyesebb hangvétel.
dekszter @ 2009.04.07. 00:28
(fránya html kódok ;) )
dekszter @ 2009.04.07. 00:27
(no offense)
Marvin: a Wraith nWoD "verziója" nyáron jön "Geist: The Sin-eaters" címen :D .

nWOD vs. WoD: ezt szerintem sem itt kéne - vagyis az elmúlt napok tapasztalatai miatt: itt [b]sem/b[] kéne ;) .
Aki commentel, az plíz a cikkről tegye...
Recky @ 2009.04.07. 00:09
Ehh... "szomorú"-t, nem "sajnálom"-ot... Bocsánat. Nem vagyok ma formában.
Recky @ 2009.04.07. 00:08
Elnézést, az előbb véletlenül elküldtem a félkész üzenetet... Szóval:
A nélkül, hogy akár a kiadványról, akár a WoDok összehasonlításáról szólnék (előbbiről sajnos nem tudok többet, mint amennyi fentebb olvasható, utóbbi meg tényleg lerágott csont már)...

"Ez a cikk se nem a Masquarade-ról, se nem a Requiem-ről szól." vs. "Hiába jelent meg ugyanis a Requiem lassan öt évvel ezelőtt, nálunk még mindig az előző kiadást játsza, aki vámpírral szerepjátékozik. Szomorú, de tény, ennek okaiba most nem kívánok belemenni, ez most a szokásos sirám volt részemről, amivel szeretném jelezni, hogy itt egy zseniális játék, jobbnál jobb kiegészítőkkel (The Blood, Damnation City, Chroniclers' Guide), de az angol, mint nyelvi akadály, leküzdhetetlennek tűnik kis hazánk tinédzserei számára. Szomorú."

Csak arra szeretnék rámutatni, hogy te magad vontad be a cikkedbe az összehasonlítást. Más nWoD kiegészítőknél rend szerint elmarad ez a fajta felvezetés, így azoknál általában nem lángol fel ez a fajta vita.
Ez természetsen nem kritika, midnenki úgy vezetheti fel a cikkjeit, ahogy neki tetszik, csak szerintem nem meglepő, hogy ez a fajta kezdés ilyen reakciót vált ki azokból, akik inkább az "A WW lezárta Vampire: The Masquarade játéksorozatát, és nem adott ki hozzá több kiegészítőt..." kezdetű mondatok után írnák oda azt a "sajnálom"-ot.

Bár látom, Archenemy békítő-helyzetmagyarázó üzenetei sem értek túlzottan célt, szóval lehet, hogy én is feleslegesen ragadtam billentyűzetet... (És igen, tagadhatatlanul off is votlam egy kicsit.)
Recky @ 2009.04.06. 23:59
A nélkül, hogy akár a kiadványról, akár a WoDok összehasonlításáról szólnék (előbbiről sajnos nem tudok többet, mint amennyi fentebb olvasható, utóbbi meg tényleg lerágott csont már)...
"Ez a cikk se nem a Masquarade-ról, se nem a Requiem-ről szól." vs. "Hiába jelent meg ugyanis a Requiem lassan öt évvel ezelőtt, nálunk még mindig az előző kiadást játsza, aki vámpírral szerepjátékozik. Szomorú, de tény, ennek okaiba most nem kívánok belemenni, ez most a szokásos sirám volt részemről, amivel szeretném jelezni, hogy itt egy zseniális játék, jobbnál jobb kiegészítőkkel (The Blood, Damnation City, Chroniclers' Guide), de az angol, mint nyelvi akadály, leküzdhetetlennek tűnik kis hazánk tinédzserei számára. Szomorú.
Marvin @ 2009.04.06. 22:15
Beböfögném én is az elmélyült véleményem: a régi WoD kamaszkorom meghatározó élménye volt, még mindig évekre (évtizedekre?) elég muníció van benne, játszottam viszonylag sokat az újjal is, és ahogy lenni szokott, mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. A réginek a kamaszos bumfordiságával együtt még mindig nagyobb a svungja, mint a túl áramvonalas újnak, hiszen nem mindegy, ki mikor képzelte magát először bőrkabátos vámpírnak, az élmény valszeg életünk végéig velünk marad. Az új Werewolf sztem tényleg koherensebb lett, a Vámpír kb. ugyanolyan, a Mage bénább, a Changeling nagyon más, Wraith meg nincs (van helyette Created v. micsoda, de azt nem ismerem). Ha valakit nagyon érdekel, kifejthetem, melyik miért, de itt messze kanyarogna.