Lordsab @ 2009.04.23. 18:51
Egyetértek masszával, de ugyanakkor elfogadom, hogy van aki így játssza a játékot... De egy komoly esemény moduljaként ráfért volna egy újragondolás, ellenőrzés.

A leírások viszont nekem nagyon tetszettek), kivéve a "város egyetlen fogadóját", amiben az emberi logika szerint jóval nagyobb áraknak kellene lenniük, hiszen nincs konkurencia. A fogadóban az ott felkínált fitness-wellness és a minden céhből 1-1 ember rész nem tetszett.De a többi leírás jó volt :lancoskutya:
massza @ 2009.04.23. 12:40
Jakirte_Jak_Cyr:

A meséimben már jó ideje erősen megnyírbáltam az antiss lehetőségeket, mert irritált az ynevi internet gondolata és lehetősége. Ha megengeded az antisson való ölést, akkor már rég ki kellett volna fejlődnie a védelemnek is. Nekem nem fér bele az Ynev képembe, hogy egy varázslót csak úgy leőljenek az antisson, mert egy morgenyás kis nyominak így volt kedve aznap. (mellesleg az antisson való ölés egy csapásra háttérbe szorítaná, ideje múlt intézetté silányítaná a több ezer éves múltra tekintő fejvadász-rendeket)

A modullal kapcsolatban az az alap problémám, hogy a kialakulásához vezető erők, manőverek olyan világot feltéteznek, melyben jelentős logikai hibák tátongnak. Ehhez képest az apróbb problémák, mint egy város karhatalmának felülbírási jogát minden idegennek odaosztó kapitány csak hab a tortán. A pyar és tharr egyházak békés együttélése, közös!!! akciói dettó.

Az ősi romokból felszabadulni vágyó erőket meg általában a mágiahasználók kisebb-nagyobb csoportja meg szokta érezni, főleg ha már csak ilyen „na még egy áldozat és világuralom” pillanatában leledzik.
creep @ 2009.04.22. 14:21
Dien: a hatásos elemeknél csak a hatástalanok rosszabbak. Szerintem nem volt rossz modul, a logikai dolgokban viszont igazatok van, főleg a dartonitával kapcsolatban, illetve bizonyos kimenetelek túlzott valószínűségű elvárásában (márpedig a kalandozó az egy olyan fajta, amelyik szereti feszt az ellenkezőjét tenni, mint ildomos volna). Písz
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.04.22. 13:59
Massza: akkor fejtsd ki!
massza @ 2009.04.22. 13:44
Jakirte_Jak_Cyr: félreértettél.
Dien @ 2009.04.22. 10:59
massza nekünk együtt kellene játszanunk valamikor mert magam is az utolsó betűig úgy látom mint te. Az író puskát ragadt és elindult hatást vadászni, de csak valami logikátlan préda lett belőle :D Persze, mindenki máshogy látja, tény és való, de egy bizonyos mértékű egyensúlyra és realitásra (értem itt: józan paraszti ész)törekedjünk szvsz :ugri:
Karrde @ 2009.04.22. 09:53
Ha nem nagyon ásom magam bele a részletekbe, akkor azt mondom, ez egy kellemes kis történet. Lehet nyomozgatni, értetlenül fejet vakargatni, mindenféle sületlenségeket kitalálni. :D
A játékosok a háttér legnagyobb részét nem ismerik és (véleményem szerint) a nyomozás végére is csak itt-ott lesz sejtésük arról, hogy miről is lehet szó (az arany meg hatékonyan mossa el az emlékeket).


Kicsit más szemszögből nézve:
- Szerintem sikerült létrehozni a következő nagy vallásháború gyújtópontját, mert itt aztán minden van. Megérne egy külön regényt, hogy tudnak ezek a vallások meglenni egymás mellett ennyi ideig viszonylag békében. :ugri:

- A kráni fejvadászos mellékszál helyett én szívesebben láttam volna (ha már fejvadászoknál vagyunk) egy 2-3 fős különítményt (esetleg varázstudóval megspékelve), akiket a család uszított a fattyú után. Lehetett volna akár más céljuk is, mint a karaktereknek. A karakterek ki akarják iktatni a veszélyforrást, ami nagy valószínűséggel a fattyú halálát is jelenti egyben. A különítménynek példaként viszont lehetett volna az a célja, hogy élve hurcolják vissza őt a családhoz, a velük küldött varázstudó pedig pontosan a templom titka érdekelte volna (a benne rejlő lehetőségekkel együtt). Ha a karakterek némi kérdezgetés és könyvtárhasználat után ki tudják deríteni mibe is botlottak, egy náluk jóval hatalmasabb erő miért ne?

- A dartonita szerintem túl egyszerűen és gyorsan le van tudva az elején. Pont neki kellene egy ilyen esetnél a leggyanakvóbbnak lennie, főleg, hogy a helyszínen tartózkodik. Véleményem szerint neki kellene az elején igencsak aktívnak lennie és talán a karaktereket is elindítania egy irányba. Aztán, hogy túl sok hasznos információt ne adjon, éppenséggel ki is pontozódhat egyszerűbb, világi módon. A fattyúnak is lehetnek eszközei, segítői, még ha nem feltétlenül akaratlagos módon.

- A Noir papok is elég sok gandzsát szívhattak, ha egy ilyen gyilkossághullám és Antiss őrület nem kelti fel az érdeklődésüket.
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.04.21. 21:25
Nem vagyok szakértő, de ez csak egy modul, így bőséggel belefér.
Ha nem tetszik meg "táp", megváltoztatod. Lebutítod az Antisst, és azt mondod, hogy az álommágia olyan mint a szimpatikus mágia: csak akkor működik, ha van egy személyes izéd.
Vagy azt mondod, hogy a támadók egy ereklyét szerváltak vagy valami hasonló kaliberű tárgyat, és azzal már lehet öldökölni.
massza @ 2009.04.21. 21:15
És mi a véleményed Dom (mint szakértő) a felvázolt antiss erejéről?
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.04.21. 15:49
Üdv,
a logikátlanságok kritizálásával egyet tudok érteni, de ez az "ynevtelen" izével már nem. A szerző így képzeli el Ynevet és ennyi. Mindenkinek jogában áll úgy mesélnie, ahogy akar, legföljebb neked nem tetszik, mert te máshogy képzeled el. Ennyi.
Láttunk már jócskán regényeket megjelenni, amelyek lehet h később a "szent kánon" résztei lettek, de ha nem lett volna rajta az író neve meg a logó, egy netes fórumon meglehet "leynevtelenezték" volna...(néhánnyal ez még hivatalos anyagként is megesett..)