Endrosz @ 2009.05.03. 20:08
Te Radivoj, nem rosszmájúan mondom, csak az általános cinizmus szól belőlem:

Elképzelhető azért, hogy felível a csillaga ezen szerzők valamelyikének, és akkor majd olvashatod-hallgathatod tőle és szerkesztőjétől, egyéb illetékesektől, hogy "egyedi hangvétel", "eredeti történet", "megkapó szereplők", "páratlan tehetség", ésatöbbi, blablabla. Az sokkal fájdalmasabb lesz, mint ezek a borítók és összefoglalók. :S
Thaur @ 2009.05.02. 23:08
Ebben van igazság, ellenben a fenti három könyvből egyet biztosan le sem vennek a polcról, a másik kettőt a fülszöveg (amennyiben a fenti az) olvasása után egyből tenném is vissza. (Igen, mindig is túl hamar döntök.)
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.05.02. 21:58
Lehet, h taktikailag nem helyes és kockázatos vállalkozás, de akkor kérdem én: milyen esélyt kapnak az ismeretlen írók, az elsőregényesek? Ezen alapon pályakezdő se legyen az ember soha, hanem legyen mindjárt 2 év szakmai gyakorlatunk, mindjárt jobb!
Szóval lehet h szar lesz, és a tartalma sablonosnak tűnik (az meg h szar eleve relatív), de azt mondom, bölcs kritikákkal várjuk meg a megjelenést és olvassuk el előtte!
Radivoj @ 2009.05.02. 14:43
Valóban kissé sommás volt a megállapításom, némi arroganciától sem mentes.


Viszont szerintem egy kiadónak nem árt mgtartani a kiadói profil tisztaságát: ehhez képest sci-fibe vagy fantasybe belefogni, pláne ismeretlenekébe, ez bizony melléfogás. AGalatika sorozata megengedhette volna magának, ott nem néz ki hülyén.


A három tartalomismertető szerintem nem ígér sok jót: erotikus thrillert nyomatni a vámpírromantikától (Meyer, Hamilton) túlnyomott piacon, ez sztem baklövés. Tündéres-hercegesből sztem amúgy is nehéz jót alkotni, a fülszöveg alapján nem lenne semmi kedvem belenézni.

A robotos dolognak lehet a legtöbb köze a sci-fihez, viszont a beígért nano-tematikához, cyber-fictionhöz nem passzol az olyami, mint: "gyedül marad egy idegen hold ismeretlen erdejének hatalmas fái között? Vajon túlélhet-e egy több időcikluson át tartó véres robotháborút, miközben számtalan egyéb veszély leselkedik rá a kéken derengő éjjeli lombok alól?"

A borítóról nem beszélek, olyan, amilyen.
Rorimack @ 2009.05.01. 23:07
Te már olvastad őket?