Olman @ 2009.05.28. 20:51
A neváből ítélve ő is skót... máris van közös tulajdonságuk.
Xellos @ 2009.05.28. 19:31
Hehe, George Mackay Brown ugrik be.

"Egykoron, mikor tél idején a sötétség fekete köpönyege csaknem teljesen ellepte a szigeteket, az orkádiai emberek összegyűltek, tüzeket gyújtottak, hogy énekléssel és meséléssel vészeljék át a hosszú éjszakákat."

Ez a mondat tök totál az ő stílusa :normaalis:
Odusz @ 2009.05.28. 13:37
Szép kis találkozó, az biztos!

Nagyon igényesen ki lett dolgozva, szerintem le is mesélem némi módosításokkal majd. Jópofák az ilyen cross- game -ek!

Szegény Jonas annyira balfék lenne? Azért én kockadobásra bíznám, mert az "előre rögzitett balsiker" egy sztoriban, ami elkerülhetetlen a sztori alakulása miatt eléggé sokat ront a játék élvezetén. Lehet, hogy inkább valamilyen valószínűség kéne, hogy a finman kapja el előbb a lányt, de Jonas magzavarja, vagy ilyesmi valószínűbb.

Jól elgondolkoztattál, hogy "felébred Roy" de nem igazán tudtam ki a fene az! Amíg később ki nem derült, azt hittem én nem vettem észre valamit, pedig vissza is "lapoztam" elektronikusan. Jó lenne kicsit részletezni, hogy ne húzd ki a talajt az olvasó lába alól! :normaalis:

Van két lehetőség is, ha a karakterek nem ismerik egymást (senkit) és cross szituáció van, akkor akár jó kis "paranoia -játék" is lehet belőle, ahol egymás levadászása a legvalószínűbb... Vagy a másik ahol "összeszokot kis csapatként" megoldják a sztorit. Nyilván ezeknek a keverékei is lehtségesek. Ígéretes, annyi biztos! Grat!
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.05.28. 10:11
És Jonas nem Jason..sorry...
Olman @ 2009.05.28. 10:05
nem tudom már milyen kulcsszavakra kerestem rá, de simán a Google képei közt akadtam rá. Talán a Dead Zone-ból lehet...
Jakirte_Jak_Cyr @ 2009.05.28. 09:56
Hát az is érdekes lehet :-)
Az különösen tetszik, hogy valós mitológiai alapokra építkezel :-)

A tündérkével annyi volt a bajom, hogy már sok a jóból, simán lehetett volna ember is..de ez már csak a szőrszálak hasogatása.

Áruld már el: honnan van Jason fényképe :-PP
Olman @ 2009.05.28. 09:31
Jelenleg nincs meg írott formában a mese folytatása, de előbb-utóbb arra is sor kerül. Az inkább egy Wraith/Mage crossover lett.
Olman @ 2009.05.28. 09:30
A sanctumon található még jó pár cikk a szigetek mitológiájáról.
A tündérlány a történetben csupán egy áldozat, a karakterek aligha kerülnek vele kapcsolatba, amikor még él. A leírása a finmanhoz, a mese "főellenségéhez" erősen kötődik, azért több egy-két mondatnál.

Ezt a történetet inkább afféle összemesélős sztorinak szántam, ezért is hagytam szinte teljesen szabad kezet a mesélőknek, megadva a mesélői karakterek szerepeltetéséhez szükséges részletes hátteret. Nincsenek jelenetek, csak laza eseményláncolat, így azt hoznak ki belőle a játékosok, amit akarnak.

Nálunk pl. a vadász összeakasztotta a bajszát az egyik mágussal, a nosfi meg próbált finoman segíteni, de mivel mindenki csak a szörnyet látta benne, a harc és némelyik karakter véres végzete elkerülhetetlen volt. :normaalis: