Odusz @ 2009.06.17. 20:33
Lepus: szerintem azért ne legyünk pejorativak. Nagyon jó kis rovat ez. És a többi írás is elég jó. Csak azért kell szerintem kritizálni, hogy még jobbak legyünk, amit persze nehéz lenne definiálni. Végül is az elkoptatott modern sablonok (pl. Chrystal Lake, Bades hotel, mittomén) egy ilyen rovatban jó eséllyel zavarja a (magamfajta!) lovecrafti homélyhoz és kozmikus rettenethez szokott (elváró, szintén sablonba ragadt!) olvasót. De a maga módján ez is fejlődés. Hogy ezt a vadhajtást le kell -e vágni, vagy még egy csavarral zseniális modern horrorrá növi ki magát ki tudja? Az optimizmus, ez az egy ami a horror hősökben is tartja a lelket... :rohog:

Na jó, azért az is igaz, hogy a leprechaunok, húsvéti nyuszik és télapók tényleg nem mérhetőek(!) a mérhetetlen vénekhez, hiszen azok eleve mérhtetlenek(!) :) míg a husvéti nyuszi valószínűleg a tepsiben végzi a két hitpontjával, a Leprechaunt meg valószínűleg a nemzetbiztonság vagy valamilyen bűnszövetkezet, netán az APEH ejtené fogságba... Vagy valamilyen főperverz pornórendező, worst case of all!
A Télapó szegény a legrosszabb sorsra jut... Keress rá a youtubeon a "kovbojok & télapó" címszóra..! Ennyit a horror - hangulatról, bocsi! A hülye humor az visszafog6atlan, elnézést kérek!!!

Megjegyzem, attól még akkor is ez az egyik legjobb rovat az rpg.hu-n szerintem!
Lepus @ 2009.06.16. 21:11
Odusz: "Komikusan"? :rohog: Nevezzük nevén a gyereket.

Röhejesen. XD
Odusz @ 2009.06.15. 17:20
Az első tetszett nekem a legjobban. A "toposz 1" meg a francia idegenlégiós nekem sem jött át. Egyszerűen stílustalannak érzem. A
"halmozott szürnyűségek" és okkult lények támadásáról van szó és vissza kel őket verni egy nehézgéppuskával, meg gránáttal, akkor inkább Shadowrunozzunk, ott legalább meg van indokolva ,hogy hogy a fityfenébe is kerülnek oda "szörnyek".
A légiós sztori jó lehetne, de nem ebben a formában... tényleg a Csontbrigád elemeit kéne bevetni és kerüljenek ugye csak férfi, (vagy valami hihetetlen véletlenek, mármint nem is légionista, hanem pl. "tábornok lánya" jelleggel nő ,más kérdés mit keressen ott?! :rohog: ) karakterek a légióba; akaratuk ellenére. "Ellenséget üldözni" akkor jelentkeznének szerintem, ha már csak 1 db sanityje van a csapatnak - összesen! :sor:

A törpés- óriásos, sárkányos részről is a Shadowrun jut eszembe...
De a szivárványos olyan, hogy ki kéne dolgozni a részleteket, pl. valamilyen különleges együttállás, vagy mittomén... mert így inkább komikusan hat félelmetes helyett, már bocsi.

Amúgy a rovat remek, csak így tovább, pozitiv kritikának szántam, amiket írtam!
Ynas_Midgard @ 2009.06.14. 21:47
Engem különösen az első fogott meg - valamiért a bábuk, mesterséges emberek vonalához különösen vonzódom.
Köszönet a szikrákért!
Khilthoron @ 2009.06.14. 12:33
Teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzáállással, hogy akinek amennyi tetszik annyit emeljen ki a történetekből!

Lepus! A véleményezésed alapján valóban félelmetesek a történetek a számodra, csak nem feltétlenül abban a formában, ahogy az eddigiek alapján vártad;) Viszont amit említettél, az erdélyi történetekről, engem érdekelne, akárfórumban, akár kalandötletbe foglalva!
Slayer7 @ 2009.06.13. 14:04
Üdv!
Az első kettő különösen tetszik ez most egy jól sikerült válogatás.
Lepus @ 2009.06.13. 12:50
Bulldynak igaza van, de mégis azt kell mondjam, hogy Pierre de la Croix történetei nekem nagyon nem jöttek be. Ettől többet is ki lehetett volna hozni a magyar mesevilágból.
Kezdődik ott, hogy stílusban, gondolatvilágban semmi közük a lovecrafti hangulathoz. Ez az elfuserált, félig parodisztikus Twilight Zone feeling nagyon-nagyon idegesít. A végén már kicsit olyan érzésem volt, mintha a Johnny Bravo rajzfilm vonatkozó epizódját nézném.

A vizitündérek, mint mélységlakók kitűnő, mintegy önmagát adó ötlet. Ha csak pár címszó szerepelne, nem lenne kifogásom, de ha már ennyire kifejtette a gondolatot, felróható a rendkívül szuggesztív és rémisztő erdélyi vizitündér-mesék meg nem említése. (Talán nem véletlenül nevezik a Kárpátok hegyi tavacskáit "tengerszemeknek"...)

Az eltűnt rokonnál felvetett szivárványos vázlat pedig kisebbfajta lincselést érdemelne, szurokba és tollba mártással, majd a falu határáig való kergetéssel. Az még csak hagyján, hogy a lovecrafti sci-fi gondolatvilág teljesen átadja a helyét egy elfuserált twilight zone hangulatnak, de a Ranma1/2 utalások, humoros elemek teszik csak fel az egészre a koronát.
Bulldy @ 2009.06.12. 14:41
G46, Khilthoron:

Azért csak kalandötlet, hogy azt használj fel belőlük ami tetszik és úgy, ahogy akarod. Ha nem is felel meg teljes mértékben az ízlésemnek a szerző eredeti gondolata, arra mindenképpen jók a kalandötletek, hogy beindítsák az esetleges szunnyadó fantáziát! És nagyon sokszor vagyok úgy, hogy horror kalandötletből kerítek fantasy mesét, vagy valami hasonló módon alakítok át egyéb történeteket. Teljesen jók az ilyenek, beindítják az ember gondolatait, aztán már saját szájíz szerint csaponghat a fantázia. :nemertem:
Khilthoron @ 2009.06.12. 13:22
Az első két történet körülbelül az átlagos színvonalú szerintem, még akár mese is kerekedhet belőlük.

Pierre de la Croix történetei:
Nagyon tetszett belőle több ötlet, bár nekem már egy kicsit sok lett a magyar történet (jó az, csak mértékkel, persze ez a játékra vonatkozik, nem az írásra). Tetszett a toronyház, a sok jópofa utalás, és néhány nagyon hangulatos ötlet, de szerény ízlésemnek már túl sok ötlet, természetfeletti elem és utalás volt egy történeten belül. Magam inkább a maradi vonalon szeretek játszani, ahol a játékosok csak töredkékekben, tükörből látják a szörnyű dolgokat, és ha végül meg is találják az igazságot, az nem ilyen komplex, ilyen sokszínű ilyen meseszerű (ami nem negatív jelző itt!). Valamilyen szinten egyetértek G46-tal, hogy emiatt kicsit fantasy-jellegű néhol, ami nem az én stílusom.
Viszont egy-egy ötlet annyira megragadt belőle, hogy az már jelent valamit, szóval köszönjük történeteket mindenkinek!
Aserminio_de_Mueria @ 2009.06.12. 10:38
G46: A történet nyilván a huszas években játszódik. Akkoriban minden jelentkezőt felvettek a légióba, igaz nem csináltak belőle ügyet, ha páran már az alapkiképzésbe is belehaltak. Orvosi vizsgálat például nem is volt.

A CoC sehol sem teszi kötelezővé a hatvan éves átlagéletkort. Ez egyszerűen egy sablon, amitől nyilván szabadon eltérhet bármelyik csapat/mesélő. Ezt a kalandot értelemszerűen fiatal, életerős katonáknak, gengsztereknek, rendőröknek stb. érdemes elmesélni, öreg könyvtároskisasszonyoknak nem.

"Ráadásul semmi biztosíték nincs arra, h. a parti egy ezredbe/századba kerüljön."

Megvesztegetéssel, kapcsolatokkal sok mindent el lehet intézni.

"Hogy éri el a parti, h. Indokínába menjen a századuk? Vagy Algériába, tök mindegy."

Abba a századba furakodják be magukat, akik Indokínába mennek. Érdemes arra gondolni, hogy a munkaszolgálatos Radnótinak is elintézték ismerősei, hogy bekerüljön abba a fogolycsapatba, amelyik elhagyta a tábort, abban a szilárd hitben, hogy a táborban maradókat megölik. (Éppen fordítva történt, a táborban maradtak élték túl a háborút.)

"Rejtő idegenlégiója erősen romantizált. Ami nagyon jó, ha az ember olvassa. De CoC-ban játszva erősen hiteltelen."

Nem tudom, semmivel sem látom hiteltelenebbnek, mint hogy a Nagy Cthulhu egy sosemvolt elsüllyedt földrész mélyén félhalott állapotban álmokat küld félbolond festők agyába.

Ha elolvasod például a Csontbrigád című művet, rájössz, hogy Rejtőtől sem volt idegen a téboly határán egyensúlyozó félholt katonák témaköre, azért ne mondd, hogy az nem elég CoC-szerű!