borisz @ 2009.07.13. 09:16
nekem ez a beszélgetés felkeltette az érdeklődésemet a könyvek iránt. asszem utánanézek.

off: lécci az interjú tördelését fésüljétek át, mert néhol döcögős olvasni, ahogy a mondat közben össze-vissza törik. biztos wordből bemásolás során csúszott szét :)
Tudun @ 2009.07.12. 18:41
Fantasy regényét nem olvastam, de erre ezt tudom mondani: Mindenképp olvassátok el :)
Jó a stílusa nagyon, szórakoztató, nem döcög, és fenn tudja tartani az érdeklődést végig szerintem. Leülök, hogy olvassak 10 oldalt kb, s észre se veszem, hogy úgy belemerültem, hogy már 50. oldalt olvasom :) Lehet jókat nevetni, izgulni, s igényes írás minden tekintetben. Kor viszonyairól, művészetéről, mindenéről is elég pontos képet ad, de nem részletezi túl, hogy unjad.
Csak túl nagyok a szünetek két kötet megjelenése között 0:)
Beka @ 2009.07.10. 14:00
turin:

Úgy látom, az első kötetből nem került fel részlet, de a másodikból igen:

http://www.rpg.hu/kiadok/showbook.php?id=355

Üdv,
Béka
Abdul @ 2009.07.10. 10:20
turin: én anno olvastam az író egy-két korábbi kötetét, és elbeszélését (fantasy, Nomádkirály-ciklus), és bár azok tartalmilag nem kötöttek le annyira, az íráskészségbe nem lehet belekötni. Viszonylag lassú, hömpölygős (ez történelmi regénynél egyáltalán nem hátrány, bár én Passuth-on is képes vagyok átrágni magam :sor:), de kiforrott, választékos, egységes stílus jellemzi az írót. Szóval tud írni, na. :P Szerintem mindenképpen megér egy próbát, én is gondolkoztam rajta, hogy megveszem az első kötetet, aztán meglátom.

Nem hiszem, hogy nagyot buknál vele, ha beruházol.
turin @ 2009.07.10. 09:14
Milyen a könyvek stílusam, az írói készség, mennyire olvasmányosak? Valaki, aki olvasta őket, írhatna pár szót. :sor:
Tudun @ 2009.07.09. 14:41
Ó de jó, 10 részes :sor:) Már-már féltem, hogy a teljes nándorfehérvári ütközet meg Mátyás király össze lesz csapva két kötetben, mert azt hallottam, hogy 4 részes lesz. De máris megnyugodtam :P Én nem félek attól, hogy csökkenne a színvonal, inkább attól, hogy ilyen hosszú sorozatnál nem ügyelnek arra, hogy a könyvek külseje is egységes legyen végig. Apróságnak tűnik, de olyan jó ránézni a könyvespolcra és nézni az egybetartozó jó sorozatokat, melyeknek egységes koncepciójuk van kinézetre, és nem lóg ki mondjuk az utolsó 3 kötet vagy az egyik kötet, hogy az zöldesebb, mind a többi, etc. Remélem figyelnek erre is, kell az esztétika a mindennapi életbe is :ugri:
Várom már a 3. kötetet, s több ilyen sorozat kéne, lelkesítőek :ize:
Noro @ 2009.07.09. 07:33
Az első rész stílusa tényleg kicsit meglepő volt. Mondjuk én személy szerint elég könnyen megszoktam :-)
kabal @ 2009.07.07. 14:20
Azt hittem, trilógia lesz, de a tíz kötettől félek-tartok tőle, hogy hosszú távon csökkenni fog a színvonal. A szándék (történelmi hőseink felidézése kalandregény formájában) viszont dicséretes, és remélhetőleg a népszerűsége nem fog csökkenni! Több ilyen kéne.