Terde @ 2009.08.07. 18:49
Jakirte Jak Cyr: 100.000 halandóra 1 vámpír lesz az. Az meg szerintem nem olyan sok (50-60 ezer vérszívó)egy város lélekszáma (magyar viszonylatban persze)a világra kivetítve.

Amúgy a kiadvány nekem egyáltalán nem szimpatikus, dehát izlések és pofonok ugye.
Olman @ 2009.08.06. 20:27
Az Unknown Armies (Unpublished Archon Edition) a ki nem adott, első kiadás előtti vázlat puhafedeles könyvformában. Különleges mágikus értékkel bír, bibliomancereknek kötelező.
Ynas_Midgard @ 2009.08.06. 16:26
Hát, ezt mondjuk épp itthon szereztem be (így sajnos drágább is volt), de én még az amazont tudom ajánlani. Pár hónapja, mikor rendeltem, másfél hét után hozták is a cuccot, ráadásul árban is elég korrektek voltak.
Ravenheart @ 2009.08.04. 21:19
Hantien_Harran: bármilyen szerepjáték szabálykönyv beszerzésére javaslom a következő boltokat:
-bookdepository.com: angol bolt, mindenféle könyv van, rpg-ből nem biztos hogy megtalálod, amit keresel, de ha igen, akkor jól jártál, mivel nincs postaköltség(!), és gyorsan ki is hozzák a holmit.
-nobleknight.com: itt szinte biztos, hogy megtalálsz bármilyen rpg könyvet, leárazások, használt könyvek vannak, viszont postaköltség is - bár szállítás módját lehet választani.

Unknown Armies mindkét bolt listáján volt, bookdepository-n sajnos elfogyott, viszont nobleknighton még van első, második, meg valami "unpublished archon" kiadás is.

Hogy a cikkhez is kapcsolódjon a hsz: Monte Cook's WOD-dal pont ugyanez a helyzet. Előzőn elfogyott, utóbbin van, $39.95 + postaköltség új állapotban.
Hantien_Harran @ 2009.08.04. 20:35
OFF: (ahogy eddig is :ok: )
Amazonon kívül lehet valahogy Unknown Armies szabálykönyvet szerezni?
Xever @ 2009.08.04. 19:23
Én is beleolvastam a könyvbe. Meglehetősen erős előítéletekkel álltam hozzá, mert a d20 nem azt a fajta játékot támogatja amit én szeretek, de mivel lenyűgözőnek találom a WoD világát kíváncsi voltam mit hoznak ki belőle. Nagyobb csalódás volt mit vártam. Sajnos nem nagyon lehet egy játék világát függetleníteni a rendszertől amire írták.

A rendszer kérdésben Dexterrel értek egyet. A WoD motor egyetlen hibája a harc volt és ezt az újban ügyesen orvosolták.

Csendben jegyezném meg, hogy az Unknown Armies rendszere azért mindkettőnél jobb :lol:
Hantien_Harran @ 2009.08.04. 14:43
Abból a szempontból próbáltam leírni a dolgokat amiket egy kezdőnek érdemes tudni ha gyors be akar ugrani a játékba.

A MAGUS-ban érdemes tudni a pusztításról mer a legtáposabb képzettség, és amikor X játékidő múlva az új ember csak lesi a tapasztaltabb játékos harcosát ahogy szétnyes mindenkit ő meg karcolgat jobbra balra, átverve érezheti magát. No meg egy újhusi játékosnak (aki sztem az esetek 90%-ban 18 év alatt van)bejövős lehet a harci-szecskázó karakterkoncepció.

WOD-ban azért érdemes elmagyarázni a védekezés szabályait, szerintem tiszta sor.

D&d-vel jóval kevesebbet játszottam (ami azt illeti ezt kultiválom a 3-ból a legkevésbé) de ennyit bőven elég tudni. A kezdőnek meg kétkezes csatabárdot adtam, eddig kettőből kétszer nem bántam meg, mert örültek a 3x sebzésnek.
Egyébként hiba volt (meg önmagam túlértékelése) beleszállni ebbe a témába mert őszintén szólva fogalmam sincs mire gondolsz távolság meg helyzetmódosító alatt. :lol:
Gondolom nem azt, hogy ha hátulról támadsz az plusz, mert ez logikus és nyilvánvaló a kezdőnek is.
dekszter @ 2009.08.04. 14:08
Az nWoD egyetlen dobással intézi el a támadást és a sebzést is.

A D&D4 már nem a sima "attack vs. AC" módon vezeti le a dolgot.
Kadmon @ 2009.08.04. 13:34
Hantien Harran: Ez szép lenne, ha igaz lenne. Érdekes módon a Magust és a WOD-ot sikerült korrekten leírnod, de valahogy a d20-nál elfelejtkeztél helyzetmódosítókról, távolságokról, arról, hogy mi van, ha nem csak 20-al van kritikus, valamint a támadó és a védekező képzettségeiről, képességeiről...
Bulldy @ 2009.08.04. 08:32
Ynas_Midgard:
Nagyon sokat kell ahhoz inni, hogy rá tudjam venni a játékosokat, hogy a mostani szűkös, havi egy alkalommal a futó kampány helyett valami mást játszunk. Már a felvetés is nagyjából lincshangulatot eredményezne. :lol:

De ha egyszer, a távoli jövőben összejön valami, akkor majd írok róla.