Morak @ 2012.11.13. 14:35
Régi ismertető, ma olvastam először. Vélemény: Szerelem első látásra.

Tisztelettel:
Morak
Amadeus @ 2011.12.10. 19:46
Ideje kicsit hozzátenni az eddigiekhez: Mégis, merre fejlődött ez a játék?
Újabb kiegészítő kötetek jelentek meg, melyek egyre teljesebb, kirajzoltabb kört alkotnak a világkép ábrázolásában! A hangsúly nagy mértékben kiterjedt a különböző szervezeteknek dolgozó operatív ügynökök irányába. A tager karaktereket még izgalmasabbá és egyedibbéé tették a választható adottságok és fejlődési metamorfózisok játékba hozásával. Komoly teret kapott a kémkedés, nyomozás, a durva, halálos horrorba oltott kőkemény akció... A játék eleve jól kezelte a személyiség torzulását, amitől mindez igazi személyes horrorelemekkel is bővül. Persze, léteznek mechák, de nem kifejezetten rájuk épül a Cthulhutech.
A végén két bedobott bomba a játékfejlesztőktől, amolyan ajándékképpen!: Játszhatóvá tették némi one-shot őrület lehetőségéért a ghoul, vagy épp a mi-go partyk alakítását!!! :) :) :)
Jól jön az ilyesmi egy hosszú, komoly hangvételű mesesorozat közbeni pihenésnek!
Orastes @ 2009.09.01. 11:40
szerintem jó ismertető -ez egy másik koncepció, na és, akkor mi van? Nem kötelező. A "saját rendszer" ötlete nem annyira tetszik, a többi rendben van.
Petya @ 2009.08.14. 09:31
Tetszik, tökjó!
Amadeus @ 2009.08.11. 06:21
Nos az ismertető hatására azóta már átolvastam a két kötetet, és szvsz egy igazi új játékérzést sikerült összehozni az alkotóknak!
Szerintem egy újabb jól fennmaradó rétegjáték született:))
SlyZero @ 2009.08.10. 16:22
Értem. Kár. :)
Noro @ 2009.08.10. 15:48
Ez a great race (of Yith) lesz. Csak említés szintjén szerepel, hogy állítólag és elméletben bármely kort meglátogathatják
SlyZero @ 2009.08.10. 14:51
Már csak azért kérdezem, mert egy ilyen lény kijátszása ebben a környezetben meglehetősen érdekes lenne szerepjáték technikailag. Hiszen olyan karaktert kellene alakítani, aki az ismereteivel igencsak nagy hasznára tudna lenni az egész emberiségnek, ugyanakkor, ha segíteni akar, azt úgy kell megoldania, hogy ne bukjon le a „főnökei” előtt.
SlyZero @ 2009.08.10. 14:34
Kabal:
Ühüm. Azokra a rusnya lényekre gondoltam, akik a víz alatt imádkoznak a Cthulhuhoz, és szeretnék visszafoglalni maguknak a Földet.

Noro:
Hmm. Nem igazán vagyok otthon a a szerepjátékos feldolgozásokban előforduló neveikkel, de a dicső faj eredetileg a tudatukat térben és időben szabadon utaztató ősi lényeket takarta, akik többek között a tengerbe rugdosták Cthulhu követőit, a föld alá pofoztak egy másik fajt (gondolom ők lennének a mélységlakók) és az Antarktiszra száműztek egy harmadikat.
Lovecraft írásaiból az derül ki róluk, hogy egy másik bolygóról küldték ide tudatukat, és itt elég sokáig ők voltak a domináns civilizáció. Majd, amikor a föld alá pofozottak revansot vettek, átmenekítették magukat egy, az emberiség után virágzó, rovarcivilizáció elméjébe. Hobbijuk közé tartozik, hogy ezzel az időutazással testet cserélnek más idősíkban élőkkel, és tanulmányozzák a kultúrájukat, nem kis lelki sokkot okozva ezzel a „vendéglátónak” (bár alapvetően barátságosak).
elGabor @ 2009.08.10. 13:48
És még csak nem is egyedi eset, mert Howardot Lin Carter és L. Sprague de Camp rajongása tartotta meg a köztudatban - olyan embereké, akik aztán igen csúnyán átfirkálták az eredeti írásokat.