Hudini @ 2010.06.04. 11:26
ha nem szó szerint fordítódott volna és kigyomlálódik belőle a sallang akkor jobb lenne. rövidebb, tömörebb, velősebb. ergo átláthatóbb...

amúgy az ötlet jó...

egyébként én a körülnézős/filmekből ötletet ellopós km vagyok(voltam)...
Egyetlen @ 2009.09.04. 13:27
A kommentek miatt megérte elolvasni.:koszonom:

jól kezdődött amúgy a cikk, de eléggé félre sikerült a vége.

tényleg nem a modult kell egyben kitalálni, hanem egy apró mozzanat/ötletszikra köré épiteni.

a kérdésekről meg csak annyit: aki kíváncsi, az hamar megöregszik!
BePe @ 2009.08.11. 16:25
Lepus
Spoiler


idezek kicsit lentebbrol:
"de en lennek a legboldogabb, ha ezeket/ilyeneket magyar jatekosok es meselok irnak meg, sajat kutfobol. mert akkor lehetne hinni a magyar szerepjatekosok _aktiv_ kreativitasaban is."

kerlek bizonyitsd be, hogy a te (kozhasznu) kreativitasod nem merul ki az utobbi idokben produkalt ures, beszolas-jellegu vadaskodasokban. :ok:
peace.
Lepus @ 2009.08.11. 15:36
Pedig ezúttal nem állt szándékomban neked beszólni. (Úgy látszik a GAC elleni kifogásaim különösen érzékenyen érintettek...)

Nekem aztán édesmindegy. Nyugodj meg, ezentúl nem fogom tovább firtatni a szerzői jogok és az RPG.HU viszonyát, szóval nem kell rögtön idegesnek lenni.

Viszont a cikk... legjobb esetben is közhelyes, és már itt, az rpg.hu-n is nagyon hasonló, vagy majdnem azonos jellegű cikkből is találhat az ember nem egyet és nem is kettőt. Amelyek némelyike jelentősen jobb is ennél.

De tudod mit, vedd magadra ezt is.
BePe @ 2009.08.11. 13:15
az ilyen es ehhez hasonlo idiota kerdesek kvotajat szerintem idenre mar kimeritetted.
http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5551
kerlek fejezd be.
koszonom.
Lepus @ 2009.08.11. 13:08
Mammon: "És ha nem is fiú?"
Erről az a mondás jutott eszembe, hogy "töke van a menyasszonynak"... Ez se lenne rossz kalandötlet.

Különben meg... Hát mit ne mondjak, az ilyen cikkekkel már rég el lehetett volna rekeszteni az ország összes folyóját...

Miért ez a cikk került lefordításra? Miért most? Kinek származik ebből haszna? Az rpg.hu-nak? Kornya Zsoltnak? A fordítónak? A kezdő mesélőknek? A kezdő mesélőknek... De miért nem olvassák el inkább a Fomalhaut alapkönyvet? Mert hülyék? Mert nem hallottak róla? Mert megharapja őket egy lila sün, ha megpróbálják? Mi haszna van ebből a lila sünnek? Ki küldte? Kinek származik haszna a lila sünből?
Mammon @ 2009.08.10. 10:48
tilleo: és ha a fiú valójában nem is fiú? sőt: nem is ember??? :)
Lordsab @ 2009.08.08. 08:48
Na igen, Tilleo kommentjéből jobban érthető a dolog lényege szerintem. Az aranyhajkurászós példa meg maradjon csak a wowban.
Tilleo @ 2009.08.08. 08:38
Annyira azért nem rosz cikk, kezdőknek segíthet is akár.

A lényeg a "kérdezős módszer" erre érzett rá a szerző, csak nem tudta teljesen körbejárni.

Ahogy én használom: jár az agyam, beugrik egy kép, egy filmszerű mozzanat, pl látok egy fiúcskát talpig maszatosan ahogy fut egy sötét erdőben... és jönnek a kérdések:
Miért fut? Üldözik?, Eltévedt? Elrabolták de megszökött? Ok elrabolták! De ki? Ki, és miért? Nemesi sarj? Valami cím, rang örököse? Egy varázsló segédje? Csak látott valamit? OK látotott valamit! Egy gyilkosságot? Egy összesküvést? Hümm ez jó lesz. Ki és ki ellen? A város bírája? Egy rablólovag? Jámbor gxgdfgd a pap? A Jámbor.. aki valójában sötét urat szolgál titokban? Sőt! A Jámbor aki sötét szertartásokat végez az erdőben, a város bíráját is beszervezte, és együtt törnek valakinek az elveszejtésére? Átkoznak? Ki legyen az? És miért? A lovag? Az inkvizítor? A szép de szomorú Grófnő? Nagy hatalmú és hozzáférhetetlen személy kell legyen! A Király?! És miért? Hatlomféltés? Valami szörnyű titok? Öröklés?
Ki a gyerek? Szolga fattya? Utcaköjök? Apród?
Hogy kerül a csapat a képbe? Megbízással? A fiút keresik? Csak beléjük botlik? Ezaz.. egy esős délutánon beléjük botlik, az üldözők nem merik megtámadni a csapatot.. egyenlőre.

A lényeg az hogy addig vigyük a gondolatmenetet amig megy lendületesen, és ne törődjünk egyenlőre az ellentmondásokkal, és ne akarjunk mindenáron dönteni csak vessük fel a kérdéseinket.
Ha sikerül eljutni valameddig akkor a történet váza lassan meg is van, persze finomítani kell még. Ahol több kérdés is jónak tűnik ott átgondolni letisztázni a viszonyokat, de alapötletnek már több mint a semmi. Persze gyakran előfordúl hogy a gondolat menet vége nem egy lemesélhető valami, de adott esetben félre lehet tenni hátha késöbb jól jön.

Üdv,

Tilleo
Krynn @ 2009.08.07. 17:05
Nem rossz, kicsit tényleg vontatott volt, de alapvetően hasznos.