Nevmerethion @ 2010.01.05. 19:26
Egy igen jó cikk egy igen kellemes alkotásról. A fantasy mellett igazából csak Batman világa tud megragadni úgy rendesen. Valószínűleg azért, mert ő a legemberibb "szuperhős" és ő harcmodora tetszik a legjobban. Számomra igazából nem is olyan szuperhős, mint Superman és társai. Ez az animációs film szerintem is igen jó, és a Nolan féle filmek viszik eddig a pálmát nálam. Furcsán néztem ebben az animében, hogy Bruce megrajzolása is változik, illetve a batmobil először egy elég furcsán kinéző jármű, a vége fele meg a Tim Burton által rendezett filmben látott változat jelenik meg.
dekszter @ 2009.08.14. 08:25
Szeretem a Mátrixot, szeretem Batmant. A kettő közül, nekem az utóbbi "kisfilm válogatás" tetszett jobban. Közelebb áll hozzám, hogy egyetlen figuráról szól a történet, és szerintem Gotham City és (mostmár néhai :( ) Wayne/Batman kapcsolata rejt annyi lehetőséget magában mint a Mátrix ellen küzdő emberek.

Megnéztem a Mask Of Phantasmot. Hangulatra valóban hozza az Animated Series szintjét, csak picit "szebben" van megrajzolva. Különösen tetszett, a nagyon emberi Bruce Wayne figura, akit keveset látni.

A Nolan féle Batman egy mostani, modern hős. Kellett a viszonylagos realizmus a két "sumaher" féle borzalom után.

szvsz
Gulandro @ 2009.08.14. 06:29
Nekem ez a rövidfilm sorozat nagyon nem adta tavaly, pedig azonnal berendeltem amikor jött a híre. Szerintem a Batman univerzuma nem olyan nagy és koherens hogy egy ilyen projektet elvigyen a hátán. Összehasonlítva az Animátrix-al végképp elvérzik. Igaz nekem az új Nolan féle újragondolás sem talált be.
Anathor @ 2009.08.12. 10:36
Sanctus!

A Mask of Phantasm-ot és a Gotham Lovagját értelmetlen összehasonlítani, az előbbi egy összefüggő film kezdettel, véggel, csattanóval és az utánozhatatlan animated series atmoszférával (azóta is hiányolom az összes batmanrajzfimből), ez pedig egy összeállítás, különböző témákkal, látványvilággal és hangulattal. Ennél pont hogy batman több szemszögből való láttatása az igazán lényeges.

ui.: az első kisfilm nem hozta nekem egyedül a batman fílinget, a többi nagyon ott van
mesmer @ 2009.08.12. 09:27
Én ezt még nem láttam, de azt hiszem felcsigázott az írás annyira, hogy megnézzem.
Nocturna @ 2009.08.12. 09:02
Hella!
Nekem is bejott anno a "Gotham Knight", minden tekintetben.
Az egy estes rajzfilmek kozul pedig az altalam latottak kozul talan a "Batman vs. Dracula" a leghangulatosabb mind kozul... Van valami oldszkuul hangulata, ahogy a ket denever osszecsap - mert Gothamban csak egy denever maradhat! :ok:
dekszter @ 2009.08.12. 08:33
Sajnos ahhoz és az azt követő filmekhez még nem volt szerencsém - bár folyamatban a beszerzésük -, a sikerre garancia, hogy az Animated Series látványvilága és hangjai köszönnek vissza azokbam is.