Odusz @ 2009.09.07. 12:13
Persze, aztán jól beomlik és akkor tényleg lehet The Lost liveozni. Illetve temetetlen szerepjátékosok szellemei fognak valóban kísérteni! :)
A túristák, akik elsétálnak az erdőben, hallani fogják a dobókockacsörgést és a (káromkodást :sor: ) a túlvilágról... :vitatkozik:
Ha szerencsénk lesz, még talán ciket is írnak rólunk az rpg.hu- n... :normaalis:

Viccen kívül: lehet, h. kéne szervezni valamilyen live-ot a környékre!
Frigabus @ 2009.09.07. 07:32
Igen, az élő szerepjátékhoz valóban nagyszerű díszletet ad ez a vidék, a felhagyott külszíni bauxitfejtések Gánt és Csákvár között. Bár egy természetvédő elsírná magát, nekem tetszik, óriási gödrök, buckák, halmok és sziklafalak, minden a vörös és rokonszínei (sárga, narancssárga, lila) minden elképzelhető árnyalatában. A "rekultiváció" jobbára a természetre van bízva, már lassan kezd beerdősödni a vidék. És van egy kedves elhagyott bunkerem is, úgy 50-60 méter hosszú, vagy tucatnyi oldaljárattal, a mennyezetről a fent növő fák gyökerei lógnak az ember nyakába... fincsi, nem?
Odusz @ 2009.09.06. 10:44
Szerintem is. Csaka kísértetjelmez bevetése valóban gonosz dolog... :) Arcfesték, stb...
Angayasse @ 2009.09.06. 08:40
Ez kiváló ötlet:)
Wieros @ 2009.09.05. 09:36
Nekem annyira bejött a cucc, hogy - bár már évek óta nem foglalkoztam Cthulhu-témával, ezt simán lemesélném egy kezdő csapatnak (talán le is fogom)

Mivel a helyszín leírások nagyon precízek, ezért a keményebb idegzetűek még egy live-ot is csinálhatnának belőle :)
Angayasse @ 2009.09.04. 19:05
Sziasztok!

Én játszottam az egyik karakterrel ebben a kalandban. Volt már dolgom pár mesélővel, de Frigabus közülük az egyik legjobb. Kitalált egy teljesen eredeti játékrendszert (ami levélben is működik, sikeresen, több mint három éve) és egy olyan történetet, amit imádok - nem tudod, hol a valóság és hol a fantázia határa. Elmehetek azokra a helyekre, amelyeken játszódik, találkozhatok olyan arcokkal, akik a kalandban szerepeltek... ezen a nyáron pl. jártam egy ilyen helyszínen, és nehezen elmondható érzés egynek lenni azzal a karakterrel, akink megszületését, a történeteket, Frigabusnak köszönhetem. Mindenkinek ilyen jó kalandmestert és ilyen jó kalandokat kívánok mint ez volt! (és ennek a további folytatásai):)
Frigabus @ 2009.09.04. 12:22
Kösz mindenkinek az észrevételeket! Egy rövid kis elmélkedés még a modulhoz. Egyrészt reméltem, hogy fog érzelemeket is kelteni a modul, mert itt, most és a magyar múltra/jelenre támaszkodik (és nem mondjuk Bostonban játszódik 2052-ben). Persze ez sokaknak érzékeny téma, de épp ezért érdemes ilyen díszletek között játszani (egyébként az egyik játékos fel is adta, mert képtelen volt a mindennapjaitól nem elrugaszkodó környezetben játszani). Nem regényt írtam arról, hogy milyenek az oroszok, a zsidók vagy nácik, hanem egy általam elképzelt történetből gyártottam egy modult, amiben történetesen szerepel néhány zsidó, náci és (ja, orosz az nem).
A modul második része pedig azért nem volt kidolgozva, mert nem tudtam, mi lesz a vége (az úgy nekem mesélőnek elég uncsi lenne), ezért csak nagy vonalakban volt valami elképzelésem. Inkább a szereplők motivációja adta logikát követtem.
A sztereotípiákról annyit, hogy (majdnem) minden szereplő általam úgy-ahogy ismert alakról lett mintázva, és voltak bizony köztük sztereók is. Mindkét véglet rossz - ha csupa sztereóval van tele a történet, akkor uncsi, ha pedig csupa különleges és váratlan egyéniséggel, akkor megfoghatatlan és erőltetett. Az az orosz katona, aki néhány hétig anno nagyanyámnál lakott, például egyáltalán nem volt negatív figura az elmesélések alapján (vagy a tetvesség negatív jellemvonás).
A vége egyébként úgy alakult (amennyire emlékszem), hogy borzasztóan rémültek voltak, nagy kavarodás volt, de aránylag kevés halott (az egyik izomember és az egyik karakter halt meg). A Boszorkény belehalt a sebébe, így Áron kísértete végleg eltűnt - az a dilemma végül is így nem jött elő, hogy megöljük-e a boszit, hogy így megszabaduljunk a szörnytől. Áron pedig amúgy marhára nem volt agresszív, ugyanúgy félt, mint a többség.
A hungarista srácok rögtön nagyon megutáltatták magukat, pedig nem szántam őket negatív figurának, ez meglepett. És a német náciutód túlélte az egészet, és büntetlenül meg is úszta.
Túl sokat beszéltem. Uff.
Odusz @ 2009.09.03. 21:08
Wieros: kifejtetted, amit én lusta voltam kifejteni, egyetértek!
A Dzsenifer és a hungarsták, a bunkó kvadosok és a verőlegények ugyan sztereotípok, de szerintem jópofák, nekem nem csípte a szemem egyik sem. Sőt, szerintem kell néhány sztereotíp is, mert az életben is akadnak szép szerivel (menj csak el egy Tesco-ba, vasútállomásra, falusi kocsmába, disco-ba és ha nem találsz sztereotip- embereket akkor már nem élnek emberek a földön és isten hozott a Fallout-ba... :koszonom:
Az a baj szvsz ha csak sztereotipek vannak! De van a vadász, meg az egészségmániás csaj, stb. tehát nincs itt ez a veszély. :durci:
Wieros @ 2009.09.03. 15:40
Bocs a sok szövegért :koszonom: még 1:
- a bunker Áronka privát játszótere; a szerencsésebbek csak rettegést, anyjukért/apjukért való érhetetlen aggodalmat stb. éreznek ... a szerencsétlenebbek kaphatnak egy darab plafont a fejükre :durci:
Wieros @ 2009.09.03. 15:37
Nem rossz, de mondjuk én pár dolgot mondjuk finomítanék:
- egy magyar zsidó inkább rettegett volna a nyilaskereszttől, mint a horogkereszttől (kicsit) - kicsit következetlen, hogy egyik helyen ez van, a másikon meg az...
- a hungarista fiúk annyira sablonosan végletesek, hogy már a nevetségesség határát súrolják
- Áronka (egy gyerek-kísértetet csak érdemesebb becézgetni, nemde? :koszonom: ) jún.13.ai áldozata megvolt (quados) - akkor pl. már csak azért pipa ha a "lakhelyét" valaki zargatja?? - ergo a betolakodókat csak ki akarja űzni, de megölni csak akkor, ha nagyon makacsok
- egyébként Áronka megérdemelt volna egy kis részletezést - kész parapszichológiai csemege a kisöreg: mivel gyerekként halt meg ezért gyermekként is viselkedik: durcás, bosszúálló alkat, aki jún.13.án megbünteti mama és papa gyilkosát (számára a gyilkos 1 férfi akinek a hangját legjobban hallotta a rejtekhelyről!)
Akit talál éppen, azzal "eljátszik": szerette gyerekként a farkasokat (olvasta a Fehér Agyart...?) pl. és eljátssza, hogy a farkas becserkészi a GONOSZ VADÁSZT (Antal hallott már olyan történetet, hogy egy vadász ismerőse valami farkasféle állatot látott a sűrűben, mire Antal diszkréten körberöhögte - az Áronka volt aki farkasosat játszott, de éppen nem volt bünti idő, ezért nem nyírta ki a vadászt, de még a szart is kiriogatta belőle)
Mivel a gyilkosok (gonosz vadászok...) tipikusan férfiak, ezért mondjuk nőkre nem támad!
(Áronka kísértete Dávid-csillagot visel - erőltetett, de miért ne: megtanulta, ha nem hordja, akkor a körúton megleckézteti pár nyilaskeresztes "nagyfiú")
- Ludwigról sokan megállapították már, hogy bár kinézetre kevésbé, de HANGRA kiköpött a nagyapja (főleg amikor német akcentussal töri a magyart! ... hmmm: pletyka - Mari néni (egy panziós nagyanyja) 1x azt hitte, hogy visszajött látogatóba az a német tiszt, aki még a megszállás idején csapta neki a szelet - na ki volt az?) - tehát ha Ludwig mondjuk odapofátlankodik a bányához, hogy keménykedjen és elkezd pampogni, akkor... (ha gonoszak akarunk lenni, akkor inkább Antal hangja hasonlít az apjáéra és mivel egyedül ezt a hangot értette meg anno Áronka (a német üvöltözést és a tiszt tört magyar beszédét nem) ezért... :durci:)
- Turai Dzsenifer... sztereotíp vagyok, de ezt a nevet én nem a villaparkhoz kötöttem volna... :)
- a robotkutya kicsit elsikkadt a szövegben (vagy én nem vettem észre) - OK, hogy a bunkerben ott van, meg hogy a firkász tud róla, de máshol ez nincs konkretizálva (üzenet az agynak: pl. egy újság cikk a lányka eltűnéséről alá Blikk??)
- az hogy Anna életben maradásáig létezik a kísértet, az OK (lenn a bunkerben gyerekként megígérték egymásnak, hogy míg élnek vigyáznak egymásra - ezt Áronka kicsit máshogy értelmezte: amíg Anna él addig vigyáz rá...) - de lehetne erőszakosabb módszer is a megfékezésére, pl. a Áronka holtteste még mindig a kürtőben van (a lelke egyébként teljes anyagi formát csak minden jún.13.án tud ölteni, az év többi részében csak a bunkerben van hatalma környezetén), annak elpusztítása/elégetése(jujj, ez azért súlyos)/ad absurdum (kényesebb lelkűeknek) ősi zsidó hagyomány szerinti eltemetése (éljenek a zsidó kultisták! :) ) is eredményes az elűzéshez
-
- Ludwig miből vette a rugógyárat? Mennyit lopott mellesleg össze a nagyfater más zsidóktól? Szeretné Ludwig ha felhánytorgatnák a nagyapja disznóságait? ...
- a bunker tele lehet antik cuccokkal (egy korbali újság vagy könyv már érték! - különösen pl. Rosenthalék Tórája, ami amellett, hogy szép, 19.szdi darab, a borító belső oldalán itt-ott furcsa számsorokat tartalmaz ... ti meg tudnátok jegyezni fejből 10-20 számlaszámot? (tejjel írta az öreg, mert volt annyi gógyija, de az Idő nagyúr) :D) - ha a karaktereknek van eszük (na meg iszonyú gátlástalanok) és a mesélő is vevő a harácsra akkor, megalapozhatják anyagi biztonságukat (a mítosz kutatóknak pl. mindig kell a PÉNZ: megvesztegetés, régi fóliánsok... stb.) - ha tárgyilagosak akarunk lenni: aham megvannak a számlaszámok, de mivel senki nem jelentkezett értük az utóbbi évek "alvó számlák"-akciói után s mivel nagy valószínűséggel ( zsidók pl. Grünn, Kohn, stb.) voltak a tulajdonosok, ezért a legtöbb számlát pár éve felszámolták