Wieros @ 2009.11.18. 12:15
Kicsit visszautalok a kommentek között, de:

Crantai kóborló lunir cuccokban flangászik - tudja ezt a KM és a játékos... nade a karakter???

Ennek a köv. eredménye lesz (lenne nálam): hacsak nincs valami bitang jó történelem vagy legendaismeretük (méghozzá Crantára vagy legalább Északra koncentrálva) esetleg valami kovács-zsenijük, akkor nem tudják mit szereztek. "Könnyebbnek tűnik mint az acél, biztos valami ötvözet... Abbitacél?? Tündefém?? Talán színezett mithrill??" Ha nem elég gógyisok akkor könnyen csőbe húzza őket az első arra járó dzsad... Vagy kapnak a hátukba/nyakukra egy-egy tőrt...

Ha közismert tény lenne, hogy a crantai kóborlók milyen franyec szerkóban vannak, akkor komplett kalandozó team-ek mennének csak Kóborlót írtani - és ezért talán már ki is pusztították volna őket... (jó, nem egy gyakori bestia, de a Riegoy-Ediomad-ÉSZ/Toron határ közti területeken jó eséllyel megtalálhatók réges-régi romokban, barlangokban)

Attól, hogy a Pusztító Éket kráninak hívjuk, attól még nem ők találták fel - azért innen az elnevezés, mert a 7ed korban ők használják a legszélesebb körben. Lényegében a kyr pusztítók Ynevre lépése óta ismert taktikai fogás - az sem kizárt, hogy a kyrektől függetlenül a crantaiak is ismerték, de erről (ahogy Crantával kapcsolatban sok másról) nem maradt fenn ismeretanyag.
Tika @ 2009.11.17. 19:23
Egyértelműen sokkal jobb modul, mint az előző kettő! A hozzáállás (játékosok szórakoztatása a cél) nagyon pozitív! (az előzőben abszolút nem ezt láttam) Szóval király modul, köszönet érte! (B)
Szerintem egy szupertitkos toroni szervezet fejvadásza nem fogja otthagyni (!!) a társát egy Kyel (!) templomban. Még azt is csak különleges esetben tartom elképzelhetőnek, hogy egyáltalán külső segítséget kér – hiszen ekkor már lenyomozható. A különleges alatt azt értem, hogy szerintem alapban inkább hagyja meghalni (illetve megöli maga, és lehetőleg még a hullát is pl. elégetni), ha csak nem nagyon fontos valamiért. Ha az, akkor inkább valami nem szakrális segítséget választ, akit aztán jól lefizet, megöl, megfenyeget, ha tudja, törli az emlékeit, stb. Egyébként miért olyan sietős? – elvégre nem üldözik. Persze ha az illető bekapott valami csúnya bm mágiát, amin csak sürgős mágia segít, akkor pap, de akkor is inkább megpróbál gyógyit venni. Ha nem megy, akkor gyógyíttatja – annyira, hogy túléljen. És mennek tovább. Viszont pap nem fog akárkinek mágikus segítséget nyújtani – persze előállhat valami hihető mesével. Aztán lehet, hogy utólag gyanút fog, esetleg, ha JK-k kérdezgetik, még néhány részlet kiderül.
A könyvtáras keresést is erősnek érzem. Oké, hogy ez nem egy szegény város, még egyeteme is van, de ne már, hogy ott titkos toroni szervezetről legyen info! Esetleg a legnagyobb könyvtárakban, Doran, Erigow, Toron – szóval csak térmágiával, és azokba akárkit nem fognak beengedni.
A pusztító ék kráni – szerinted a kyrek közvetítésével került hozzájuk a crantaiaktól? :)
Mr_Nemo-val és kabal-lal egyetértek :D.
alister @ 2009.11.14. 09:58
Noro: "Először is, igazzy kalandozó ha lerángatja egy hulláról a varázsvértet, akkor rögtön magára is húzza azt"
Ó, nálam már leszoktak erről... :D
//Tegnap este a tolvaj JK végső kétségbeesésében, egy a csapatnál sokkal táposabb démon ellen az Alvilág legfelső szintjén vívott harcban húzta fel a négy kalanddal korábban talált mágikus gyűrűket, 'ennél sokkal rosszabb már nem lehet' alapon... :) (és mázlija volt :))//
Bulldy @ 2009.11.13. 11:37
Ha a karakternek van vele együtt fejlődő varázstárgya, akkor hol marad az izgalom, hogy találok-e valami használható fegyvert, vértet.

Apám kardját biztos nem adnám el a piacon, de ha találok egy olyat, amivel hatékonyabban harcolok, akkor valószínűleg vagy nyugalomba helyezem a birtokon - mert jól néz ki a kandalló fölött - vagy cipelem azt is, megszokásból, apám iránti tiszteletből - mer mert sosem lehet tudni, mikor jön jól még egy fegyver.

Az egyik partimban a démonölő isteni bajnok az istenétől kapott egy varázskardot, ami közönséges ellenfelek ellen is adott egy kevés bónuszt, démonok ellen viszont kimondottan tápos volt. A karakter mentalitása az volt, hogy "Nem fogom az istenem szent fegyverét koszos gnollokba döfködni, mert ez démonírtásra rendeltetett. Ellenben itt ez a masszív kétkezes kalapács..." Egy másik pedig a saját maga készítette mestermunka handzsárt cipelte magával. Sok-sok kaland után megtalálták a módot a parti varázslójával, hogy némi fagymágiával ruházzák fel. Ingük-gatyájuk ráment, kellett hozzá játékosi lelemény és meggyőzőképesség, de a harcos játékosának "d12+7 a sebzésem 'vazze!" vigyorgása bizonyította, hogy elégedett az eredménnyel.

Ha pedig a karakterek és a játékosok nem tudják minden tárgyról, hogy pontosan mire jó, akkor hajlamosak fenntartásokkal kezelni.

(Hm, jól eltértünk a tárgytól, de örülök neki, hogy egy magus modul kapcsán konstruktív vita alakult ki. :D)
Robesz66 @ 2009.11.13. 11:34
Szélsőséges esettel jól lehet szemléltetni ezt elismerem, de a legtöbbször nem ez a helyzet, ezt remélem te is belátod (inkább amit Noro írt). Amit írsz igaz, de kétlem hogy valaki ragaszkodna egy csorba kardhoz, akárhonnan van, legalábbis nem azzal harcol (a túlélő ösztön elég erős az emberekben).
Szerintem, hogy nem érdemes összeszedni valamit, amiről nem tudod micsoda "Kövi városban varázsló megmondja! :D", de ha valakinek szüksége van rá, hát rajta, csak a KM számoljon a következményekkel.
Arflo @ 2009.11.13. 10:37
Lásd ED :D
Noro @ 2009.11.13. 10:22
Először is, igazzy kalandozó ha lerángatja egy hulláról a varázsvértet, akkor rögtön magára is húzza azt :D
Komolyabban: a legtöbb fantasy rpg nem támogatja, hogy az 1.szintű karakter ősi varázstárgyakkal induljon. Azt előbb meg kell szereznie, akár egy dungeonben is. Ez után már valóban úgy kéne működjön a dolog, hogy "ezt a kardot hősi viadalban nyertem el X-től, ezzel győztem le Y-t és Z-t", és nem dobom el azért, mert most találtunk egy olyat, aminek eggyel nagyobb a bónusza. (Ezért jó az olyan rendszer, ahol a varázstárgyak a karakterrel együtt fejlődnek)
kabal @ 2009.11.13. 09:45
"Itt van ez a +5-ös vorpal fázispenge, bizony jól jönne, de már úgy a szívemhez nőtt ez az apámtól örökölt, csorba vasdarab! Másrészről el is adhatnám, de úgyse találnék olyan gazdag embert, aki megvenné! Meg aztán elcipelni a legközelebbi városba...még kimarjulna a vállam. És mi van, ha esetleg rossz emberek kezébe kerül? Egy ilyen nagy hatalmú fegyvernél nem szabad vállalni ezt a kockázatot-inkább belehajítom a tengerbe! Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek- különben is, hová lenne a kalandozás izgalma, ha minden ellenfelemet egy mozdulattal lefejezném? Jobb ez így."
Robesz66 @ 2009.11.13. 09:15
Látom megosztottuk az embereket :D
Nos, én nem mondtam hogy ne legyenek benne ilyen lények, én azt mondtam, hogy nem szokás az évek óta használt (talán még atyádtól örökölt fegyvered, vagy a templomod által adományozott, stb.) csak úgy eldobni, mert - "jujj nézd, ennek az izének, amit az előbb öltünk - és fingunk sincs hogy tényleg halott-e - van egy jobb!"
Ez persze csak akkor ötlik fel az emberekben, ha az adott fegyverhez/vérthez a karakterét érzelmek kötik (ami a karakteren is nagyot dob, higgyétek el).
Nem egy novellában/regényben olvashattátok: A kardforgató leghűbb barátja a kardja. És te eldobod ezt a barátot?
És nem vagyok jó töriből, sőt :) de nem lehet hogy azért szedték fel abban a csatában a fegyvereket, hogy nekik maguknak is legyen normális fegyverük, és ne kerüljön vissza az ellenséghez (nagyon sokba fáj felfegyverezni egy sereget).
De ha valamelyik karinak van egy tucatmunka fegyvere, amit egy hónapja vett a vásárban, akkor oda se neki, miért ne vegye :)
Az eladásukhoz: azokat a vérteket először is le kell venni, ember a talpán, akinek gusztusa van hozzá, de végül is emberek csinálnak undorítóbbat is a pénzért. A másik a szállítás, amit szerintem nem kell ecsetelni. A harmadik, ahogy többen mondták a macerás eladás. És nehogy azt hidd túl vagy rajta! Arról a pénzről, amit a "cuccokért" kapsz bizony tudnak a tolvaj, és hasonszőrű szervezetek.
Bulldy @ 2009.11.12. 20:36
(OFF)
Tilleo: Van olyan lény, amit örülnek, ha egy körre is le tudnak fogni. Ez ahhoz nem elég, hogy automatikus gyilok legyen, de arra igen, hogy egy harmadik legalább megpróbálkozzon a lánc nyakba akasztásával. Ráadásul a lánc olyan ellenféllel is végez, akit a köznapi fegyver nem fog. Szóval nem ez volt az ultimate weapon, a kampány BFG9000-je, de egy utolsó, kétségbeesett megoldásként mindig ott volt.
(/OFF)